home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
28.11.2023
FAPTUL DIVERS

SCURTA VACANTA A LUI CHERECHES A LUAT SFARSIT!

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost depistat de poliţişti în Augsburg, Germania.„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional”, anunţă Poliţia Română.Potrivit sursei citate, acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.Bărbatul prins în Germania este Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare, pe numele căruia instanţa a „emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată”. „În continuare, se derulează activităţi procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în ţară”, a mai informat Poliţia Română marți seară.Ghinion! S-a mai si sculat de la trei noaptea ca sa fuga din tara!

HACKERII LUI ZELENSKI PUSI CU BOTUL PE LAPTOP!

Autoriăți de poliție din mai multe țări au cooperat pentru anihilarea unei grupări de hackeri din Ucraina, specializate în atacuri informatice tip ransomware care au vizat computere din 71 de țări de pe tot Globul, în sprijinul investigatorilor venind și compania românească de securitate cibernetică Bitdefender, fondată de soții Măriuca și Florin Talpeș!Hackerii rusi saluta operatia bucurosi ca au scapat de concurenta!

PAPA FRANCISC IL EVITA PE IOHANNIS

Vaticanul a anunţat marţi că Papa Francisc şi-a anulat, la recomandarea medicilor, călătoria la Dubai pentru conferinţa ONU privind clima, în condiţiile în care încă se recuperează după o gripă şi o inflamaţie pulmonară, relatează Associated Press şi Reuters. Este deja a doua oară când sănătatea fragilă a papei a forţat anularea unei călătorii în străinătate. În 2022, el a fost nevoit să-şi amâne deplasarea planificată în Congo şi Sudanul de Sud din cauza unei inflamaţii la genunchi, dar a reuşit să facă această călătorie la începutul acestui an.Duminică, Papa Francisc a dezvăluit că suferă de o inflamaţie pulmonară, dar a spus că încă plănuieşte să meargă la Dubai pentru a se adresa conferinţei COP28 privind schimbările climatice. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat marţi că Papa Francisc se ameliorează în urma gripei şi a inflamaţiei tractului respirator, care l-au forţat să îşi anuleze audienţele de sâmbătă. Dar „medicii i-au cerut papei să nu facă deplasarea planificată pentru zilele următoare la Dubai. Papa Francisc a acceptat cererea medicilor cu mare regret şi, prin urmare, călătoria este anulată”, a adăugat el.Papa a primit tratament cu antibiotice pe cale intravenoasă, a precizat Vaticanul luni, după ce sâmbătă o tomografie computerizată efectuată la un spital din Roma a exclus pneumonia, dar a detectat o inflamaţie în plămânii papei care îi provoca dificultăţi de respiraţie. Papa Francisc, care va împlini 87 de ani luna viitoare, a suferit în tinereţe o operaţie de extirpare a unei părţi dintr-un plămân.

Vaticanul a anunţat luni că papa îşi va limita activităţile în această săptămână pentru a-şi reface forţele. Deplasarea la Dubai era prevăzută să dureze trei zile.Papa s-a întâlnit marţi cu episcopii spanioli aflaţi în vizită la Vatican.Aiurea! De fapt, nu vrea sa-l intalneasca pe Iohannis, ca-i piaza rea!

GURU NU MAI FACE PE DURU!

Poliţia franceză l-a reţinut marţi, în regiunea pariziană, pe Gregorian Bivolaru, alături de alte 40 de persoane, fiind dus la audieri sub acuzaţia că a îndoctrinat adeptele feminine ale organizaţiei sale, Federaţia Atman Yoga, pentru a le exploata sexual, relatează presa franceză, care menţionează că fostul lider MISA este principalul suspect. Gregorian Bivolaru este deja condamnat în România pentru viol asupra unui minor şi era căutat de Interpol pentru trafic de femei, menţionează France Info.Gregorian Bivolaru, în vârstă de 71 de ani, a fost arestat într-o casă din Ivry-sur-Seine. Când gurul Bivolaru a fost arestat, 26 de femei au fost luate din casa în care locuia. Ele erau ţinute „în condiţii de înghesuială şi neigienice”. Mai multe dintre ele se aflau sub influenţa alcoolului, a declarat pentru AFP o sursă apropiată anchetei.Yoga cere sacrificii!

OTRAVITI CU STICLA PISATA!

Pe lângă soția șefului Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kyrylo Budanov, otrăvirea cu metale grele a fost detectată la alți câțiva angajați ai Direcției Principale de Informații, relatează Ukrainska Pravda, citând o sursă.Soția lui Budanov, Marianna, „a fost cel mai probabil otrăvită prin mâncare”, a spus sursa. „Ea s-a plâns că nu se simte bine, așa că au trecut testele, care au arătat otrăvirea”, a spus sursa. Potrivit acestuia, „deoarece soția lui Budanov este mică, cu o greutate mică, se manifesta mai repede în ea și astfel otrăvirea a fost confirmată la mai mulți alți angajați: sunt doar mari, nu au observat nimic în spatele lor, acum sunt și ei tratați”.De ce mancati, fratilor, mancare, daca stiti ca rusii vor sa va otraveasca?

CURIOZITATI

  1. Insecte comestibile: În unele țări, furnicile sunt considerate o delicatesă și sunt consumate în diferite preparate culinare.
  2. Zgomotul mai rapid decât sunetul: Un fulger produce sunetul numit tunet, iar uneori poți vedea fulgerul înainte de a auzi tunetul, deoarece lumina se deplasează mai rapid decât sunetul.
  3. Mierea veșnică: Arheologii au descoperit miere veche de peste 3000 de ani în mormântul unui faraon egiptean, iar aceasta era încă comestibilă.
  4. Balenele cu degajări de noroi: Balenele Beluga au fost observate vânând în grupuri și degajând noroi pentru a crea un ecran care să le ascundă de prădători.
  5. Limbi unice: Nu există două limbi identice de gust, iar percepția gustului variază în funcție de structura limbii fiecărei persoane.
  6. Sticle care explodau: Oricare sticlă goală, inclusiv o sticlă goală de ketchup, poate fi folosită pentru a face un sunet similar cu cel al unui delfin, atunci când frecați marginile umede ale gurii sticlei.
  7. Alcoolul din spațiu: Există o noră de alcool etilic etilic, care conține suficient alcool pentru a produce 400 trilioane de ori cantitatea de băutură alcoolică de pe Pământ.
  8. Dinozaurii și penele: Unele specii de dinozauri au avut pene, iar nu toți au fost creaturi mari și înfricoșătoare.
  9. Copaci care dorm: Unele specii de copaci, precum arțarii și mesteacănii, dorm iarna, adică își reduc activitatea metabolică și își reduc necesarul de apă.
  10. Bacteriile noroiului din Marea Neagră: În adâncurile Mării Negre, există un tip de bacterii care transformă hidrogenul sulfurat toxic în sulf și apă, în procesul numit chemosinteză.
  11. Pământul în creștere: Pământul crește cu aproximativ 5 centimetri în fiecare an, din cauza depunerilor constante de praf cosmic.
  12. Dansul cămilelor: Cămilele dansează în jurul focurilor pentru a-și menține circulația sanguină în nopțile reci din deșert.
  13. Armadilo cu două capete: S-au înregistrat cazuri rare de armadilo cu două capete, rezultând dintr-o diviziune incompletă a embrionului.
  14. Râurile de aur: În unele râuri din lume, cum ar fi Râul Rezina din Australia, s-au găsit mici particule de aur.
  15. Scaunele norvegiene: În Norvegia, oamenii au obiceiul de a folosi scaunele de toaletă ca suport pentru hainele lor în timpul petrecerilor.
  16. Frigiderul de păsări: Păsările Miki, din Noua Zeelandă, sunt cunoscute pentru a-și păstra mâncarea în găoacele copacilor, folosindu-le drept „frigidere naturale”.
  17. Forma coarnelor girafei: Coarnele girafei sunt numite „ossicones” și sunt formate din cartilaj, iar la naștere sunt îndreptate înapoi, apoi se îndreaptă spre față pe măsură ce girafa crește.
  18. **Lumina minunată a Corpului: ** Experții au identificat o substanță chimică fluorescentă în ochii unor animale, inclusiv în ochii unor caini, care le permite să strălucească în lumina ultravioletă.
  19. Înghețata de brânză: Există un tip de înghețată în Italia făcută din brânză de parmezan, numită „Gelato di Parmigiano.”
  20. Jocul de-a moartea: La sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, existau parcuri de distracții în care oamenii se puteau angaja în „jocuri” precum „Jocul de-a moartea”, care implica căderea liberă controlată.
  21. Istoria cochiliei de melc: În antichitate, cochiliile de melc erau considerate un simbol al fertilității și au fost folosite în diferite ritualuri magice.
  22. Găini cu dinți: Strămoșii găinilor moderne aveau dinți, iar aceștia au dispărut pe parcursul evoluției.
  23. Plantele parazite: O specie de plante parazite, numită „cuscus,” se lipește de alte plante și fură substanțe nutritive din ele.
  24. Percepția timpului: Studiile au arătat că percepția timpului este mai rapidă atunci când suntem îndrăgostiți.
  25. Clonarea vițeilor: Unele viței pot fi clonate natural. Acest lucru se întâmplă atunci când o vacă care a dat naștere la un vițel feminin îl hrănește și hrănește și o altă vacă care a dat naștere la un vițel masculin.
  26. Podul șobolanilor: În Marea Britanie, există un pod cunoscut sub numele de „Podul Șobolanilor” pentru că este utilizat de o mare colonie de șobolani.
  27. Saliva de pești: Există un pește numit „Peștele lampa” care își folosește saliva pentru a-și lipi ouăle de obiectele subacvatice.
  28. Adormirea piciorului: Când stați pe o toaletă timp îndelungat, nervii din picioare pot fi comprimați, ceea ce duce la senzația de adormire a piciorului.
  29. Hribi radioactivi: În zonele afectate de dezastrul nuclear de la Cernobîl, anumite specii de ciuperci au dezvoltat capacitatea de a absorbi radiații și au devenit radioactivi.
  30. Înălțimea nuantează: Oamenii de pe Everest au înclinații mai mari pentru a-și ascunde adevărata înălțime, deoarece în cultura locală se consideră că cei mai înalți sunt mai aproape de zei.
  31. Diferențe de lungime a picioarelor: Unii oameni au un picior mai lung decât celălalt în mod natural, iar această diferență poate fi destul de comună.
  32. Bacteriile care trăiesc în stomacul tău: Stomacul uman conține o cantitate semnificativă de bacterii benefice care ajută la digestie și mențin sănătatea generală.
  33. Dintele de lapte etern: În mod rar, unele persoane pot avea un dinte de lapte care persistă pe tot parcursul vieții lor.
  34. Culoarea ochilor: Excepțional, oamenii pot avea ochi de culori diferite, fenomen numit heterocromie.
  35. Băuturi anti-îmbătrânire: Studiile au arătat că consumul moderat de alcool, în special de vin roșu, poate fi asociat cu o viață mai lungă.
  36. Chirurgia de limbă bifată: Există o procedură chirurgicală prin care oamenii pot să-și facă limba bifată, numită „frenulotomie.”
  37. Rechinii care pot reproduce asexual: Anumite specii de rechini pot produce descendenți fără fertilizare, într-un proces numit „parthenogeneza.”
  38. Ciuma neagră și șarpele cu clopoței: În Evul Mediu, oamenii credeau că șerpii cu clopoței pot vindeca de ciumă, așa că purtau astfel de animale în jurul gâtului.
  39. Dintele de „daltonism”: Unii oameni cu daltonism pot avea dinții de culoare diferită față de cei ai persoanelor cu viziune normală.
  40. Îngerii care se rostogolesc: În tradiția creștină medievală, se credea că îngerii se rostogolesc pe cer pentru a ajunge la diferite locuri, și nu că zboară.
  41. Frigiderul deșertului: În deșertul Namib, există un tip de insectă numită „Stenocara,” care colectează picături de apă din ceață pe pielea sa.
  42. Șoarecii care cântă: Unele șoareci produc sunete înalte numite „cântece de șoareci” pentru a-și comunica starea de bine și pentru a atrage partenerii.
  43. Florile de ciocolată: Există o plantă numită „Orchis italica” care are o floare care seamănă cu ciocolata.
  44. Culoarea pielii delfinilor: Delfinii roz, cunoscuți și sub numele de delfini amazonieni, au o culoare roz datorită vaselor de sânge de sub pielea lor subțire.
  45. Culoarea albastră a sângelui: Vena horseshoe crab conține un compus chimic numit „limul,” care devine albastru în contact cu oxigenul.
  46. Urmele de robot: În California, în Parcul Național Joshua Tree, poți găsi urmele unui robot gigant numit „Gigatron.”
  47. Pisica care prezice dezastrul: În Japonia, există o pisică numită „Tama,” care a devenit celebră pentru a prezice cutremurele.
  48. Salivarea struților: Struții nu pot să râdă, dar ei își înghit mâncarea în mod regulat pentru a preveni atacurile de stres.
  49. Faptul de a strănuta și căldura soarelui: Atunci când strănuți, inima ta se oprește pentru o fracțiune de secundă. De asemenea, strănutul poate fi asociat cu senzația de căldură, deoarece nervii senzoriali sunt stimulați.
  50. Sensibilitatea la miros a gravidei: Multe femei însărcinate dezvoltă o sensibilitate crescută la mirosuri, iar anumite mirosuri pot provoca reacții intense și neobișnuite.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!