home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
14.12.2023
FAPTUL DIVERS

CEASUL RAU, PISICA 13!

Femeia care s-a aruncat de la etajul cinci și a căzut peste o femeie, în centrul Bucureștiului, a fost arestată preventiv. Procurorii au stabilit că femeia care a vrut să se sinucidă a prevăzut posibilitatea de a lovi o persoană în cădere.Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală față de o femeie de 43 de ani care, în 25 octombrie, în timp ce era la locul de muncă, situat la etajul 5 al unui imobil din București, Sectorul 4, în încercarea de a se sinucide, s-a aruncat de la balcon și a căzut peste o femeie în vârstă de 59 de ani, care circula pe trotuar.Femeia care a încercat să se sinucidă a supraviețuit cu răni minore, însă femeia de pe trotuar a suferit multiple traumatisme și a murit la spital în aceeași zi.Procurorii au apreciat că femeia care a încercat să se sinucidă, care lucra în imobilul respectiv și știa că zona este intens circulată de pietoni, ar fi prevăzut ”posibilitatea de a lovi o persoană în căderea ei de la etajul 5 al imobilului și nu a întreprins nicio măsură pentru a evita această posibilitate, acceptând că poate cădea peste un trecător, cu consecința suprimării vieții acestuia, ceea ce s-a și întâmplat, inculpata săvârșind infracțiunea de omor cu intenție indirectă”, se arată într-un comunicat al parchetului.Femeia care a încercat să se sinucidă a fost reținută pentru 24 de ore, iar ulterior judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a admis propunerea procurorilor și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București.Asta e ghinionul! Cand e sa te ia Dracu’, te ia si din carca popii!

PUTIN SPUNE “NIET” AVORTURILOR!

În semn de protest față de măsurile recente din Rusia de a restricționa avortul, rusoaicele au transmis, luni, 11 decembrie, un avertisment președintelui Vladimir Putin, spunând: „Fără avort, fără sex”.Deși avortul este încă legal și disponibil pe scară largă în Rusia, încercările recente de a-l restricționa au atins un punct sensibil în toată țara, deoarece activiștii au îndemnat susținătorii să facă plângeri oficiale, să semneze petiții online și chiar să organizeze mici proteste. Autoritățile au început, de asemenea, să restricționeze accesul la pastilele de avort și la contracepția de urgență pe fondul creșterii cererii care a urmat începutului războiului din Ucraina. În 2022, vânzările de pastile de avort au crescut cu 60%, potrivit lui Nikolai Bespalov, director de dezvoltare al companiei de analiză RNC Pharma, informează Associated Press.Între timp, în ultimele luni, clinicile private din regiunile rusești — inclusiv din regiunea Celiabinsk din munții Urali și din Tatarstan din centrul Rusiei — au încetat să facă avorturi, potrivit autorităților. Mișcarea este luată în considerare și în regiunea Kaliningrad din Rusia.Luni, potrivit Astra, o publicație de știri a jurnaliștilor independenți ruși, la Kazan a avut loc un protest față de interzicerea avorturilor în clinicile private. Protestatarii au venit cu pancarte pe care scria „Interzicerea avortului nu rezolvă problema, ci doar o agravează”, „Copiii ar trebui să fie doriți“, „Fără avort, fără sex” și „A naște sau nu este alegerea femeii”.Potrivit portalului de știri Moscow Laundry, protestul a fost aprobat de autorități, dar doar aproximativ 24 de persoane au avut voie să participe.Protestul vine ca un răspuns la elaborarea unui proiect de lege care ar elimina serviciile de avort din clinicile private, și se urmărește și reducerea perioadei în care întreruperea sarcinii este posibilă. Și alte politici vor fi introduse pentru a reduce avorturile.„Rusia chiar are o problemă demografică”, a declarat șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, pe 12 noiembrie, în timp ce a cerut interzicerea la nivel național a „încurajării femeilor să facă avorturi”. Este o țară vastă, dar nu sunt destui oameni. Nici măcar să nu mai pomenim de economie… Chiar avem nevoie de mai mulți oameni, asta e evident, recunoaște toată lumea”, a spus el.În noiembrie, Valeri Selezniov, membru al Dumei de Stat a Rusiei, a propus eliberarea femeilor condamnate pentru acuzații minore din închisori, astfel încât să poată concepe.La 1 ianuarie 2023, 146 de milioane de persoane erau locuiau pe teritoriul Rusiei, marcând o scădere de aproximativ 530.000 față de anul precedent, potrivit Statista.Pe rusi lipsa sexului nu-isupara! Abia vor avea mai mult timp pentru vodca!

 PUTIN SI OUALE PENSIONARILOR

În timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri de la sfârşit de an a lui Putin cu mass-media şi cu membri ai publicului – care au sunat din întreaga Rusie, pensionara Irina Akopova a fost prezentată stând la masa din bucătărie şi adresându-se preşedintelui prin legătură video. Ea s-a plâns că preţurile la ouă, piept de pui şi aripioare au crescut vertiginos.”Vladimir Vladimirovici, aveţi milă de pensionari! Nu primim milioane la pensii. Rezolvaţi această problemă – nu avem la cine să ne adresăm”, a spus ea. „Vă sunt foarte recunoscătoare, mă bazez pe dumneata să mă ajuţi”, i-a spus pensionara. Întrebarea a reflectat îngrijorarea reală a ruşilor cu privire la costul vieţii şi a venit după ce Putin a recunoscut că inflaţia s-ar putea apropia de 8% în acest an.”Îmi cer iertare pentru acest lucru, dar acesta este un eşec al activităţii guvernului… Promit că situaţia va fi corectată în viitorul apropiat”, i-a răspuns Putin pensionarei.Guvernul a declarat săptămâna aceasta că va scuti 1,2 miliarde de ouă de taxe de import în prima jumătate a anului viitor pentru a încerca să ţină în frâu preţurile care au crescut cu peste 40% în acest an.Maratonul de întrebări şi răspunsuri este un format care îi oferă lui Putin şansa de a arăta că este înţelegător cu îngrijorările oamenilor obişnuiţi şi că le ordonă oficialilor relevanţi să le rezolve.Unii dintre cei care şi-au adus problemele în faţa preşedintelui au primit soluţii imediate în timpul şedinţei de joi. La câteva minute după ce un grup de băieţi s-a plâns lui Putin de starea dărăpănată a sălii lor de sport din Crimeea, prezentatorul TV Pavel Zarubin a declarat că voluntari din teritoriul anexat de Rusia au sunat şi au promis să o renoveze.Se vede ca si la rusi se apropie alegerile!

O SANSA PENTRU ZELENSKI

  • Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina și Republica Moldova.
  • EUCO a acordat statutul de candidat Georgiei. Iar UE va deschide negocierile cu Bosnia și Herțegovina odată ce va fi atins gradul necesar de conformitate cu criteriile de aderare și a invitat Comisia să prezinte un raport până în martie în vederea luării unei astfel de decizii.
  • „Un semnal clar de speranță pentru popoarele lor și pentru continentul nostru”, scrie Charles Michel pe X.
  • „Aceste negocieri trebuie să pornească bine și să ducă la un rezultat – integrarea în UE. Din partea mea, a României, veți avea tot sprijinul!” este mesajul lui Klaus Iohannis pentru Republica Moldova.
  • Ungaria nu a participat la decizia de a începe negocierile cu Ucraina privind aderarea la UE și încă consideră aceasta o decizie proastă, a spus Orban.
  • Negocierile de aderare la UE cu Ucraina și Moldova ar putea începe în martie.

Liderii europeni au decis să înceapă negocierile cu Ucraina și Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană, a declarat șeful Consiliului European. Summitul UE a decis să acorde Georgiei statutul de candidat la UE, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel.Pana reuseste Ucraina sa indeplineasca toate conditiile de aderare, s-ar putea sa nu mai existe ca stat!

SEXUL ADUCE BANI BUNI!

La data de 12 decembrie 2023, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în municipiile București și Ploiești, în județele Prahova și Ilfov și au pus în executare 7 mandate de aducere, pe numele unor persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, trafic de persoane, spălare a banilor și fals în înscrisuri sub semnătură privată.Din materialul probator administrat a rezultat faptul că, începând cu anul 2016 și până în prezent, persoanele în cauză ar fi întreprins demersuri infracționale, în vederea recrutării, transportării, transferării și adăpostirii, prin constrângere și inducerea în eroare a 10 tinere, în vederea determinării/obligării acestora la practicarea prostituției, atât în România, cât și pe teritoriul altor state din Vestul Europei, precum Elveția, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Marea Britanie, Franța, Spania, Cehia, dar și în state arabe, precum Bahrain și Emiratele Unite Arabe.Femeile exploatate, în beneficiul persoanelor cercetate, ar fi fost racolate din România, prin metoda „loverboy” (promisiunea luării în căsătorie și întemeierii unor familii), profitând de starea lor vădită de vulnerabilitate (relații anterioare eșuate, mediu familial dezorganizat, lipsa educației etc.), iar ulterior ar fi fost determinate/obligate să întrețină relații sexuale contra cost în beneficiul material al persoanelor care le-ar fi exploatat.Persoanele cercetate obișnuiau să frecventeze diverse cluburi exclusiviste din România, în special din municipiul București și municipiul Constanța, unde ar fi racolat persoane cu posibilități financiare deosebite, în vederea întreținerii de relații sexuale contra cost cu tinerele exploatate.Ulterior, tinerele ar fi prestat raporturi sexuale contra cost în diverse locații închiriate, în regim hotelier, din municipiul București sau Constanța.Serviciile sexuale oferite ar fi fost promovate și pe site-urile de profil din România.De asemenea, persoanele exploatate ar fi fost transportate sau s-ar fi deplasat singure, dar la cererea persoanelor cercetate, în străinătate, unde și-ar fi oferit serviciile sexuale prin intermediul anunțurilor postate pe diverse site-uri de profil, respectiv site-uri de escorte, dar și în cadrul cluburilor de noapte din țările unde ar fi activat.În cazul tinerelor care nu ar mai fi dorit să se prostitueze, acestea ar fi fost supuse unor presiuni de natură fizică și psihică, de multe ori ar fi fost agresate și amenințate, pentru a-și continua activitatea, în vederea obținerii de sume de bani în beneficiul membrilor grupării. Banii obținuți din activitățile de prostituție ar fi fost trimiși în țară, fie prin intermediul unor sisteme financiare de transfer de bani, fie transportate personal de către membrii grupului infracțional sau cu ajutorul unor persoane interpuse și ar fi fost investiți în achiziționarea de proprietăți imobiliare și autoturisme de lux, pe care le-ar fi înmatriculat pe numele unor persoane din mediul relațional, pentru a disimula proveniența ilicită a banilor și a eluda plata taxelor legale aferente către organele fiscale competente.În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și indisponibilizate un pliculeț conținând o substanță de culoare albă pulverulentă, 2 pliculețe tip zip lock, conținând o substanță cristalizată de culoare alb-crem, un autoturism de lux evaluat la aproximativ 100.000 de euro,  11 telefoane mobile, o tabletă, carduri bancare, 18.590 de lei, .700 de euro, 2 ceasuri de lux evaluate la aproximativ 15.000 de euro și diverse înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.De asemenea, la una dintre locuințele percheziționate, a fost identificată o femeie de cetățenie etiopiană, al cărei drept de ședere pe teritoriul României era expirat, motiv pentru care a fost predată reprezentanților Inspectoratului General pentru Imigrări.Concomitent, pe teritoriul Spaniei, în localitatea Malaga, în baza unui Ordin European de Anchetă transmis de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, a fost realizată o percheziție domiciliară de către polițiștii spanioli din cadrul Poliției Naționale Spaniole  – Grupul VII ai Unității de Combatere a Rețelelor de Migrație Ilegală și Fals în Documente (U.C.R.I.F.) la locuința unuia dintre bărbații cercetați în prezenta cauză și aflat pe teritoriul acestui stat.7 persoane cercetate în cauză urmează a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în vederea audierii și dispunerii de măsuri procesual-penale și procedurale.Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Prahova, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, luptătorilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Vlad Țepeș și polițiștilor de frontieră ai Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București Otopeni din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.În cauză, s-a cooperat cu autoritățile spaniole, prin intermediul Biroului Atașatului de Interne al Regatului Spaniei la București.Iata ca cea mai veche meserie e inca profitabila!Daca nu pentru prostituate, macar pentru pesti!

 ALEGORII NOSTIME

  1. Merge un ou pe stradă și-l oprește un cartof: „Nu mă pot abține să nu te întreb, dar cum îți place să fii gătit?”
  2. Ce face un pește în ploaie? Se udă.
  3. Un cățel intra într-o librărie și întreabă: „Au și cărți pentru mine aici?” Librarul răspunde: „Da, în zona de ficțiune.”
  4. De ce nu se poate glumi cu fotonii? Pentru că nu au umor.
  5. Un melc a fost jefuit de o broască țestoasă. Melcul s-a dus la poliție și a spus: „A fost un jaf cu mișcare extrem de lentă.”
  6. O cămilă întreabă o alta: „De ce ai cocoșat spatele?” Cealaltă răspunde: „Era o vreme când căram oameni, dar acum sunt pensionată.”
  7. De ce se rostogolesc pepenii? Pentru că nu au picioare.
  8. Două atomi se întâlnesc și unul spune celuilalt: „Am pierdut un electron!” Celălalt întreabă: „Ești sigur?” Primul atom răspunde: „Da, sunt pozitiv!”
  9. Un gândac și un elefant joacă poker. La final, gândacul spune: „Am avut impresia că ții un as în mânecă.”
  10. Un bebeluș către alt bebeluș: „Ai aflat că nevasta ta va fi mereu cu câteva luni mai mare decât tine?”
  11. Un astronaut spune altuia: „Nu cred că ești într-o formă cosmică.” Celălalt răspunde: „Nu știu, dar am impresia că mă ridic mereu.”
  12. Ce face un șarpe într-un centru comercial? Face cumpărături în spirală.
  13. Un porc și o găină discută despre micul dejun. Porcul spune: „Pentru tine e o contribuție, pentru mine e o implicație totală.”
  14. Ce spune un perete către alt perete? „Ne întâlnim la colț.”
  15. Un copil spune profesorului: „Nu înțeleg algebra!” Profesorul răspunde: „Și nici eu, dar nu ma vei auzi plângându-mă.”
  16. O pereche de șosete merge la terapie. Terapeutul întreabă: „Care este problema voastră?” Șoseta stângă spune: „Mă simt mereu lăsată în umbră.”
  17. De ce nu se împrietenește niciodată un nor cu un fulger? Pentru că mereu se certă.
  18. Un morcov îl întreabă pe un alt morcov: „Ai vreo dorință?” Al doilea morcov răspunde: „Da, vreau să cresc mare și tare.”
  19. Un șarpe spune altuia: „Mă simt atât de singur.” Celălalt răspunde: „Nu-i nimic, mă simt și eu cam șui.”
  20. Ce face un călător în spațiu când simte nevoia să meargă la baie? Folosește o unitate P.U. (Pisuar Universal).
  21. Un șobolan și un elefant se întâlnesc într-un bar. Șobolanul spune: „Asta e pentru mine, iar restul este pentru tine.”
  22. Un ou spune altuia: „Știi cum îmi place cafeaua dimineața? Bătută.”
  23. Un pinguin întreabă alt pinguin: „De ce purtăm mereu frac?” Celălalt răspunde: „Pentru că suntem mereu într-o formă congelată.”
  24. Ce face o maimuță în fața oglinzii? Se uită la maimuța din ea.
  25. O lumânare spune altei lumânări: „Ești atât de aprinsă!” Lumânarea cealaltă răspunde: „Mă topesc de complimente.”
  26. Un șarpe merge la doctor și se plânge: „Mă simt mereu înfășurat în jurul problemelor.”
  27. Ce face o veveriță în timpul iernii? Se relaxează și savurează nuci pe un șezlong.
  28. Un gândac merge la psiholog și spune: „Simt că toți îmi calcă pe coadă.” Psihologul îi spune: „Trebuie să te ridici deasupra lor.”
  29. Un pescar se uită la undiță și spune: „Îmi pare rău, dar relația noastră trebuie să se încheie. Trage prea multe povești.”
  30. Un copil întreabă un copac: „De ce
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!