home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
24.01.2024
FAPTUL DIVERS

TE SLAVIM ROMANIE SI TRAIM PE DATORIE!

România se confruntă acum cu o datorie colosală care depășește 150 de miliarde de euro. Această sumă astronomică nu este doar un număr în rapoartele financiare, ci o povară care se va răsfrânge asupra a cel puțin trei generații de români.Analizând evoluția datoriei naționale, devine evident că aceasta este rezultatul unui șir lung de politici defectuoase și lipsite de responsabilitate fiscală. În 34 de ani de tranziție și experimente politice, clasa politică românească a condus țara spre un viitor îndatorat, fără a construi o economie pentru români sau o infrastructură la nivelul nevoilor cetățenilor.Când ne gândim la ce ar fi putut fi realizat cu această sumă, realitatea devine și mai cruntă. O datorie de 150 de miliarde de euro ar fi putut finanța construcția a 1.500 de spitale județene complet echipate, sau ar fi putut fi investită în construirea a 150.000 de școli și grădinițe moderne. Chiar mai mult, această sumă ar fi fost suficientă pentru dezvoltarea a 30 de reactoare nucleare, punând bazele unei independențe energetice de durată.Baba Vanga prooroceste:va veni o zi in care Romania nu va mai avea de la cine sa se imprumute!Va fi vai si amar!

DEGEABA FACEM FITE/MURIM DE BUBITE!

Numărul cazurilor de rujeolă a ”explodat” în Europa în 2023 faţă de 2022, trage un semnal de alarmă aripa europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi îndeamnă la o intensificare a eforturilor de vaccinare, relatează AFP, potrivit news.ro În 2023 s-au înregistrat 42.200 de cazuri în 41 dintre cele 53 de ţări membre ale regiunii OMS Europa, care include Asia Centrală, reprezentând o creştere de aproape 45 de ori faţă de anul trecut, potrivit unor date comunicate marţi după-amiaza de OMS. Kazahstanul şi Rusia sunt cele mai afectate ţări – cu peste 10.000 de cazuri fiecare.Regatul Unit – cu 183 de cazuri – este ţara din Europa Occidentală cu cel mai mare număr de cazuri, după ce boala a fost considerată eradicată în 2021.În 2022 au fost raportate 941 de cazuri.Pojarel, pojar, pojar/Toarna vinul in pahar/Ca-i bun pentru sanatate/Confera imunitate!

AMERICANII PAZESC PACEA LUMII CU BOMBE

Statele Unite au efectuat raiduri aeriene asupra unor instalații folosite de milițiile iraniene, a anunțat secretarul Apărării, Lloyd Austin. Loviturile au vizat trei instalații folosite de gruparea Kataib Hezbollah, susținută de Iran, și de alte grupări afiliate Teheranului în Irak. Austin a precizat în declarație că loviturile „sunt un răspuns direct la o serie de atacuri împotriva personalului SUA și al coaliției din Irak și Siria” de către grupările de miliție susținute de Iran.Comandamentul Central al SUA a dat o declarație marți în care se afirmă că forțele americane „au efectuat lovituri aeriene unilaterale” vizând „cartierul general al KH, depozite și locații de antrenament pentru capacitățile de rachete, rachete și UAV de atac unidirecțional”.Potrivit unui oficial american din domeniul apărării, loviturile au fost efectuate în două locații din vestul Irakului, inclusiv Al-Qa’im, în apropiere de granița cu Siria, precum și Jurf al-Sakhar, la sud de Bagdad.Bine zicea Lenon: Just give peace a chance!

DESI NU E BARBIER, DONALD TRUMP RADE TOT!

Fostul președinte american Donald Trump a câștigat alegerile primare republicane din statul New Hampshire și este favorit pentru a deveni candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.Singura candidată republicană cu care Donald Trump mai concurează este fostul ambasador la ONU, Nikki Haley. Aceasta a promis că va continua să lupte în ciuda înfrângerii, transmite Reutes.„Această cursă este departe de a se fi încheiat”, le-a spus Nikki Haley susţinătorilor săi la o petrecere ce a avut loc după vot, provocându-l pe Trump să o contrazică, relatează News.roLa propria sa petrecere din Nashua, Trump a ironizat-o pe Haley, numind-o „impostoare” şi spunând: „Face un discurs de parcă ar fi câştigat. Ea nu a câştigat. Ea a pierdut… A avut o noapte foarte proastă”.Următoarele alegeri primare republicane sunt programate pentru 24 februarie în Carolina de Sud, unde Haley s-a născut şi a avut două mandate de guvernator. Totuşi, în ciuda legăturilor ei, Trump a adunat susţinerea majorităţii figurilor republicane din acest stat, iar sondajele de opinie îl arată cu un avans larg.

CINE NU E CU ZELENSKI E IMPOTRIVA UMANITATII

Ucraina l-a acuzat miercuri pe actorul sârb Milos Bikovic, care urmează să joace în următorul sezon al serialului de succes „The White Lotus”, că susține Rusia „de la începutul invaziei”, într-un mesaj transmis postului de televiziune american HBO, potrivit AFP.Actorul în vârstă de 36 de ani, care a primit cetățenia rusă în 2021, a fost decorat de președintele Vladimir Putin în 2018 pentru contribuția sa la cultura țării.„Milos Bikovic, un actor sârb care a susținut Rusia de la începutul invaziei, ar trebui să joace în sezonul 3 al serialului +The White Lotus+ de la HBO”, a delirat Ministerul ucrainean de Externe pe X (fostul Twitter).„HBO, nu vă deranjează să lucrați cu cineva care susține genocidul și încalcă dreptul internațional?”, a adăugat acesta, adresându-se postului de televiziune care produce programul.HBO a anunțat la jumătatea lunii ianuarie că Milos Bikovic se va alătura distribuției din următorul sezon. Producția ar urma să înceapă în februarie în Thailanda, potrivit presei de specialitate Variety.Daca asa vrea omul ce aveti cu el?

UN ALT RUS CARE O SA CADA PE GEAM

Boris Nadejdin, singurul opozant al ofensivei din Ucraina care a încercat să își înregistreze candidatura la alegerile prezidențiale ruse din martie, a declarat miercuri, într-un interviu pentru AFP, că speră ca alegerile să marcheze „începutul sfârșitului” lui Vladimir Putin.„Știu că va fi greu să îl învingi pe Putin pe 17 martie anul acesta”, a declarat el pentru AFP, „dar sper că 17 martie va marca poate sfârșitul, începutul sfârșitului erei Putin”, a adăugat el.Puțin cunoscut publicului larg, acest veteran al vieții politice a stârnit un interes neașteptat în ultimele zile.Zeci de mii de ruși au semnat petiția necesară pentru înregistrarea candidaturii sale pentru scrutinul de trei zile, între 15 și 17 martie.El nu-și face prea multe iluzii, având în vedere că realegerea lui Putin, aflat la putere din 2000, pare un fapt de la sine înțeles.„Știu că va fi greu să îl înving pe Putin pe 17 martie anul acesta. Puterea este de partea lui, sistemul de securitate este de partea lui și un număr mare de oameni care nu au văzut niciodată altceva decât Putin la televizor sunt de partea lui”, spune acest bărbat de 60 de ani, cu cioc și păr grizonat tuns scurt.„Dar sper ca 17 martie să marcheze poate sfârșitul, începutul sfârșitului erei Putin”, a adăugat el, vorbind pentru AFP din locuința sa modestă, situată la etajul al doilea al unei clădiri sovietice din anii 1980 din Dolgoproudni, un mic oraș la douăzeci de kilometri de Moscova, unde este consilier local.„Dacă Putin va câștiga și eu voi ieși al doilea, țara va fi complet diferită (…) pentru că voi fi o persoană susținută de zeci de milioane de oameni”, adaugă politicianul de opoziție, care spune că s-a înscris în cursă în octombrie pentru că nicio personalitate mai cunoscută decât el nu se aruncase în cursă.Deja rusii se intreaba:Noviciok?Cazut pe fereastra?Sinucidere cu 50 de lovituri de cutit?

SCANTEI DE GANDIRE

  1. Priveşte înainte de a sări.
  2. Drumul drept îţi pare lung.
  3. Ascunde-ţi ciomagul de câini, că mai rău te muşcă.
  4. Nu e bun ce e bun, ci e bun ce-mi place mie.
  5. Cine dă săracilor împrumută pe Dumnezeu.
  6. Mai mult decât suficient e prea mult.
  7. Cinstea și viața nu ți le poate înapoia nimeni.
  8. Dacă regele spune că este noapte în mijlocul zilei, uită-te sus la stele.
  9. Totdeauna desfătarea, are soră întristarea.
  10. A-ţi uita strămoşii înseamnă a fi un pârâu fără o sursă, un copac fără radacini.
  11. Viaţa fără nici un prieten e ca moartea fără nimeni alături.
  12. Timpul înseamnă bani, dar e foarte greu ca cineva să folosească bani pentru a obţine timp.
  13. Nu îţi constrânge copiii să înveţe ce ai învăţat tu, s-au născut în alte timpuri.
  14. Un picior drept nu se teme de un pantof strâmb.
  15. Usturoiul s-a plâns cepei: “Mirosi urât!”
  16. Omul ca umbra, îndată piere cum îi lipseşte lumina.
  17. Omul poate povăţui pe altul, dar pe sine niciodată.
  18. E mai ușor să dai sfaturi decât să reziști în nenorocire.
  19. Dacă pădurea n-a da coadă securei, pădurea n-ar putea fi tăiată.
  20. Cine de oameni nu se ruşinează, nici de Dumnezeu nu se înfricoşează.

Ți-ar plăcea și aceste citate despre viață.

  1. Cel mai greu lucru din lume e să dai socoteală unui om prost.
  2. În inima smeritului şade dracul greceşte.
  3. O carte este o grădină pe care o porți în buzunar.
  4. Ori te poartă cum ţi-e vorba, ori vorbeşte cum ţi-e portul.
  5. Nu vasul, dar ce pui în el miroase.
  6. Oportunitatea bate la ușă o singură dată.
  7. Moartea împacă pe toţi.
  8. Scârna, de ce o scormoneşti mai mult, mai mult şi pute.
  9. Ai apucat pisica de coadă, învârteşte-o să nu te zgârie.
  10. Porcul îl baţi şi el zice că-l scarpini.
  11. Munca face viaţa dulce.
  12. O bijuterie nu poate fi lustruită fără frecare, nici omul nu se perfecționează fără încercări.
  13. Să nu mergi în contra curentului unei ape te învaţă şi proverbul.
  14. N-are de ce lega frica.
  15. Iubește și lasă lumea să afle. Urăște, în schimb, în tăcere.
  16. Lauda în faţă e jumătate ocară.
  17. Prost început, prost sfârşit.
  18. La vreme de nevoie şi cu lături stingi focul, dar se împute locul.
  19. Alături de șchiopi te înveți și tu să șchiopătezi.
  20. O greșeală cunoscută este mai bună decât un adevărat necunoscut.

PROVERBE TURCESTI

1.Frica nu goleste ziua de maine de tristetea ei, ci goleste ziua de azi de puterea ei.

  1. O ora de dreptate valoreaza cat 70 de ore de rugaciune.
  2. Chiar daca stii o mie de lucruri, intreaba-l si pe cel care stie unul singur.
  3. Nu exista sabie care sa taie o mana de aur.
  4. Ceea ce un om este la 7 ani, va fi si la 70 de ani.
  5. Indiferent de cat de mult ai mers pe un drum gresit, intoarce-te.
  6. “Daca” si “Cand” au fost plantati si Nimic nu a crescut.
  7. Oricat de inalt ar creste un copac, frunzele sale cad intotdeauna la pamant.
  8. Daca scuipi in jos, loveste barba. Daca scuipi in sus, loveste mustata.
  9. Cel care da putin, da din inima; cel care ofera mult, ofera din bogatia sa.
  10. Saruta mana pe care nu o poti frange.
  11. Este usor sa spui “Vino, dar greu sa spui “Pleaca”.
  12. Un om mananca, altul priveste; asa se nasc revolutiile.
  13. O rana de cutit se vindeca; o rana cauzata de cuvinte nu.
  14. A-i explica ceva unei persoane ignorante este mai dificil decat a face o camila sa sara peste un sant.
  15. Pamantul are urechi, vantul are o voce.
  16. Casa care nu primeste oaspeti nu va primi nici ingeri.
  17. Teme-te de cel care nu se teme de Dumnezeu.
  18. Cel care nu a fost ars de soare nu stie valoarea umbrei.
  19. Oriunde te duci, destinul te urmeaza.
  20. O ceasca de cafea bauta impreuna garanteaza 40 de ani de prietenie.
  21. O inima indragostita de frumusete nu va imbatrani niciodata.
  22. Cel care isi ascunde durerea nu va gasi niciun remediu pentru ea.
  23. Sa asculti o minciuna este mai greu decat sa o spui.
  24. Daca nu stii ce sa spui, spune ceea ce spun cei mai in varsta.
  25. Dumnezeu gaseste o ramura joasa pentru pasarea care nu poate zbura.
  26. Deoarece avem doua urechi si o singura limba, ar trebui sa ascultam de doua ori mai mult decat vorbim.
  27. Este mai greu sa te certi cu lumea intreaga decat cu tine insuti.
  28. Daca ar auzi ca exista o nunta in cer, femeile ar incerca sa puna o scara.
  29. Daca vantul nu sufla, frunzele nu se misca.
  30. O mie de prieteni – prea mult. Un singur dusman – prea mult.
  31. Spune o minciuna sambata si iti va fi rusine duminica.
  32. Asculta de o suta de ori, cugeta de o mie de ori, vorbeste o data.
  33. Cuiul se scoate, dar gaura ramane.
  34. Cel care se ridica cu manie, se va aseza cu o pierdere.
  35. Cere-i unui lenes sa faca ceva si pregateste-te sa primesti un sfat.
  36. Daca cineva plange pentru mine, aceea este mama mea.
  37. Cel mai dificil stapan este servitorul care a ajuns stapan.
  38. Otetul gratis este mai dulce decat mierea.
  39. Nu exista nicio cale buna ca sa faci un lucru rau.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!