home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
25.01.2024
FAPTUL DIVERS

CIOLACU-DIALOG DE LA DISTANTA

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, în şedinţa de Guvern, că este într-un dialog corect cu reprezentanţii mai multor categorii sociale esenţiale pentru societatea noastră, precum oamenii din sistemul sanitar şi cei din apărare şi ordine publică, el precizând că, spre deosebire de alţi lideri politici care s-au prefăcut că aceste probleme nu există, el le ia în serios. ”Sunt sigur că românii s-au săturat de populism şi de promisiunea unor soluţii miraculoase”, a mai spus premierul. ”Aşa cum am promis, sunt într-un dialog corect cu reprezentanţii mai multor categorii sociale esenţiale pentru societatea noastră, precum oamenii din sistemul sanitar şi cei din apărare şi ordine publică. M-am întâlnit cu liderii sindicali, dar m-am dus să discut direct şi cu cei care lucrează zilnic pentru a salva vieţile românilor. Prioritatea mea şi a acestui Guvern este să eliminăm inechităţile acumulate de-a lungul multor ani”, a anunţat premierul.El a continuat: ”Spre deosebire de alţi lideri politici care s-au prefăcut că aceste probleme nu există, eu le iau în serios! Le voi discuta în continuare sincer şi aplicat şi îmi voi asuma toate măsurile care sunt rezonabile şi realizabile”.”Sunt sigur că românii s-au săturat de populism şi de promisiunea unor soluţii miraculoase!”, a completat şeful Executivului.Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut, joi la Palatul Victoria, o rundă de consultări cu o delegaţie de reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas, la care au participat, de asemenea, viceprim-ministrul Marian Neacşu, consilierii de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Carmen Orban şi Minel Ivaşcu, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, şi secretarul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Mihai Constantin, purtător de cuvânt al Guvernului. N-ai fi zis ca nea Marcel e asa de vorbaret!

SOSOACA II SUFLA IN CEAFA LUI CIOLACU

PSD este creditat cu 31% din voturi la alegerile europarlamentare, PNL cu 21%, AUR cu 19%, iar Alianţa Forţa Dreptei-PMP-USR cu 14%, indică datele unui sondaj Avagarde la comanda PSD. Marcel Ciolacu este politicianul cu cea mai mare cotă de încredere, 26%, urmat de Diana Şoşoacă şi de George Simion, fiecare cu 23%. Preşedintele Klaus Iohannis are 16% cotă de încredere, dar are cel mai mare procent de persoane care declară că mai degrabă nu au încredere în el. 54% dintree cei chestionaţi declară că în mod sigur vor vota la europarlamentare, iar 28% cred că vor vota.În scenariul în care Forţa Dreptei-PMP-USR ar participa la alegeri în cadrul alianţei Dreapta Unită, intenţiile de vot sunt: PSD – 31%, PNL-21%, AUR-19%, Alianţa Forţa Dreptei-PMP-USR – 14%, S.O.S. România (partidul Dianei Şoşoacă) – 8%, UDMR – 5%.În cazul în care cele trei partide vor avea liste separate, rezultatele sondajului sunt: PSD – 31%, PNL- 20%, AUR – 19%, USR – 13%, S.O.S. România – 8%., UDMR – 5%, PMP – 2%.Conform sondajului Avangarde, Marcel Ciolacu este politicianul în care românii au cea mai mare încredere, cu o cotă de 26%, dar în care 66% spun că nu au încredere. El este urmat de Diana Şoşoacă, cu 23% cotă de încredere, dar în care 70% dintre cei chestionaţi spun că nu au încredere. Şoşoacă este la acelaşi nivel de încredeere cu George Simion, în care 71% spun că mai degrabă nu au încredere.Sondajele n-au nicio relevanta! Cine trebuie sa fie ales va fi ales cu sau fara voia romanilor!

UCRAINENII SE OMOARA INTRE EI?

Informaţiile cu privire la doborârea, miercuri, a unui avion militar rusesc Iliuşin cu 65 de presupuşi prizonieri ucraineni la bord, sunt rare şi neclare. Ministerul rus al Apărării acuză Kievul că ar fi tras în avion, o ipoteză pe care autorităţile ucrainene refuză să o confirme. O sursă militară citată de colegii francezi de la RFI afirmă însă că o rachetă Patriot din dotarea armatei ucrainene ar fi la originea prăbuşirii aparatului militar.Comisarul ucrainean însărcinat cu drepturile omului, însărcinat în această calitate cu dosarul schimburilor de prizonieri, a declarat televiziunii din Ucraina că nu are nicio dovadă că un număr mare de prizonieri de război s-ar fi aflat la bordul avionului militar doborât miercuri.«Nu ştim cine era la bordul aparatului» a răspuns omul care negociază zilnic cu ruşii schimburile de prizonieri. Comisarul ucrainean însărcinat cu drepturile omului e de asemenea de părere că dacă Rusia ar fi avut imagini care să susţină teoria celor 65 de prizonieri atunci le-ar fi difuzat, scrie corespondentul RFI la Kiev.De o manieră generală, comentatorii de la Kiev sunt extrem de prudenţi în astfel de cazuri, având în memorie minciunile cu privire la zborul MH17 doborât de ruşi în 2014 şi cele de anul trecut despre explozia barajului Nova Kahova de pe Nipru, mai aminteşte RFI.Rămâne totuşi întrebarea referitoare la originea tirului sau a tirurilor de miercuri. Seful armatei aerului de la Kiev spune că oamenii săi continuă să tragă în aer sau la sol în orice aparat militar inamic. Ori, din surse militare franceze, Franck Alexandre, specialistul pe apărare de la RFI, afirmă că o rachetă Patriot a doborât avionul Iliuşin 76. Asta cu toate că doctrina sistemului Patriot este ca acesta să fie fix şi destinat numai protecţiei oraşelor.Ucrainenii şi-au luat însă obiceiul de a-l face mobil pentru a-l apropia cât mai mult de linia de front unde întind apoi ambuscade ruşilor. Ca să rămână discreţi şi să nu trădeze poziţia bateriei Patriot, ucrainenii nu-i aprind radarul întrucât acesta are semnătura prea puternică. Militarii ucraineni folosesc mai degrabă radare sovietice, amplasate la distanţă de bateria Patriot. Acesta iluminează ţinta care este apoi distrusă de o rachetă de interceptare Patriot. Metoda este redutabilă. Aşa au reuşit ucrainenii să doboare în doar câteva minute, la sfârşitul lui decembrie, 5 avioane de vânătoare ruseşti. Acum zece zile a venit rândul unui avion radar rusesc A50 să cadă victima acestui sistem. De fiecare dată e vorba de ţinte de mare valoare. Iată strategia uzurii ucrainene contra Rusiei, conchid colegii francezi.Daca ar fi sa-i intrebam pe rusi. Am afla cu totul altceva…

NU NE MAI FACEM DE RAS LA EUROVISION

România nu va fi prezentă la ediţia din acest an a Eurovision, după ce Consiliul de Administraţie al SRTv nu a aprobat participarea la eveniment.”Constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Administraţie (CA) a decis ca TVR să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC).Pacat! De cine au sa mai rada celelalte tari?

PUTIN UMOR

Un motociclist se invartea cu motocicleta lui in jurul unui restaurant, zicand:
– Cine are motocicleta ca a mea?
Mai trec doua ore in care el tot se mai invarteste si zice acelasi lucru. Pana la urma, unu` din restaurant iese, si ii spune:
– Ce te tot lauzi atata cu motocicleta ta?
– Nu ma laud. Cine are motocicleta ca a mea, ca nu stiu cum s-o opresc!

2 oameni beti crita se contraziceau pe strada… deodata intreaba un om(si el beat mort):
– Nu va suparati, prietenul meu zice ca pe cer e luna iar eu zic ca e soarele, dv. ce spuneti?
– Nush, nu-s din zona

Erau odata doua buci. Vine una si ii zice celeilalte:
– Ma buco, daca tot stam atat timp impreuna, de ce nu ne casatorim?
La care cealalta buca:
– Ma, stii ca m-as casatori cu tine, dar nu vezi ca ne despartim din orice c***t?

Un copil merge la farmacie. Farmacisata il intreaba:
– Ce ai dori sa cumperi?
Acesta raspunde:
– Prezervative
Farmacista ii zice:
– Nu dam prezervative copiilor, cheama-l pe tatal tau sa vedem ce marime ii trebuie.
Copilul zicand:
– Am inteles ca nu dati prezervative copiilor dar nu tata m-a trimis ci mama k pleaca in delegatie si nu stie marimea dinainte.

Se intalneste un dirijor cu Dumnezeu…
Dirijorul: Doamne… ajuta-ma sa devin cel mai bun dirijor!
Dumnezeu il intreaba: Fiule, ti-ar placea sa fii dirijorul corului meu de ingeri si cei mai buni compozitori precum Mozart, Beethoven, Schubert, sa scrie pt tine?
Dirijorul: Ar fi cel mai extraordinar lucru!!!…
Dumnezeu: Pregateste-te, maine la 10 ai prima repetitie!

In plina iarna, in apartamentul unei familii care a cerut decuplarea de la centrala care furniza energie termica si electrica, un reporter intreaba:
– Ce faceti daca va este frig?
– Ne strangem in jurul lumanarii.
– Dar daca este foarte frig?
– Ne apropiem si mai mult de ea.
– Dar daca este ger, cu temperatura sub minus 20 de grade Celsius?
– In acest caz, aprindem lumanarea…

Un ţăran negustor, cam bâlbâit de felul lui, vine în târg cu căruţa:
– Me-me-me-mere de-de-de vânzare!
Se apropie un trecător, se uită în căruţă, când colo, în căruţă erau prune.
– Păi bine domnule, dacă ai prune de ce strigi “mere”?
– Apăi, dacă strig “Prrrrrr-prrrrr-prrrrr-prune!” mi se opreşte calu’!

Astazi m-am dus sa sar cu parasuta.
Mare greseala…
In caz ca nu stiti, la primul salt nu te lasa singur, te leaga cu un ham de un tip si trebuie sa sari cu el…In fine, tipul isi leaga hamul de mine, tragem aer in piept si sarim.
Dupa vreo 2 minute ma intreaba: ”Si, de cat timp esti instructor?”.

Maria se hotaraste sa-i spuna lui Ion ca vrea sa divorteze.
Vine Ion acasa.
Maria: Ioane, am o veste proasta sa-ti spun.
Ion: eu am o veste buna.
Maria: spune tu primul.
Ion: am castigat la loto o gramada de bani.
Maria: am ars carnatii…..

I: De ce costa un divort foarte multi Bani?
R: Pentru ca merita

Se duce unul sa cumpere tigari. Ia pachetul si citeste: ‘tutunul cauzeaza impotenta’. Speriat ii zice vanzatoarei:
– Nu va suparati, din alea cu cancer nu mai aveti?

Doua asistente medicale la morga, vad un tip cu o p**a imensa… una zice:
– Asa are si barbata-miu p**a.
– Cum, atat de mare? zice cealalta.
– Nu, asa de moarta…

Ce e mare si rosu si se rostogoleste pe jos?
Mos Craciun lovit in c***e.

Ion si Maria se cearta in draci:
– Marie, asa nu se mai poate, ajunge, hai sa divortam!
– Nu, Ioane! Vaduva m-ai luat, vaduva sa ma lasi!

– Unde este patronul restaurantului? intreaba un client foarte nemultumit de mancare.
– Ia masa la restaurantul de peste drum, raspunse prompt ospatarul.

Neamtul se trezeste dimineata si tranteste 4 oua in tigaie, dupa care pleaca la munca.
Francezul se trezeste dimineata si tranteste 3 oua in tigaie, dupa care pleaca la munca.
Romanul se trezeste dimineata, tranteste 2 oua pe bicicleta si pleaca la munca.

D-le doctor, de cand m-am casatorit se intampla ceva straniu cu ochii mei: nu mai vad banii!

  1. Din ce se face uleiul de masline extravirgin?R. Din masline foarte urâte.

Azi-noapte, nevastă-mea a ţipat în somn. Din reflex, m-am sculat şi am dus gunoiul.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!