home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
01.02.2024
FAPTUL DIVERS

PRIGOJIN N-A MURIT IN ZADAR

Garda națională rusă, cunoscută și sub numele de Rosgvardia, încorporează trei foste detașamente de asalt Wagner în prima sa formație de corp de voluntari, potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie.În actualizarea zilnică a informațiilor publicată pe X, ministerul Apărării din Marea Britanie a spus că președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care autorizează garda națională rusă să-și formeze propriile formațiuni de voluntari.Rosgvardia este adesea denumită „armata privată” a lui Putin .„Rosgvardia își va desfășura probabil noile detașamente de voluntari în Ucraina și Africa. Rosgvardia le oferă voluntarilor contracte de șase luni pentru servicii în Ucraina și contracte de nouă luni pentru servicii în Africa.
Încorporarea fostelor detașamente de asalt Wagner în corpul de voluntari al lui Rosgvardia indică foarte probabil că Wagner a fost subordonat cu succes Rosgvardia, sporind comanda și controlul statului rus asupra grupului Wagner”, scrie ministerul britanic al Apărării. Daca ar fi intr-un mormant, Prigojin, sigur, s-ar rasuci in el!

ZELENSKI ARE IAR BANI DE BUZUNAR

Toți cei 27 de lideri ai Uniunii Europene au convenit să acorde pachetul de ajutor în valoare de 50 de miliarde de euro către Ucraina. Consiliul European a depășit astfel veto-ul Ungariei de luna trecută.Într-o postare pe Facebook, Viktor Orbán a spus că Ungaria a negociat un „mecanism de control” ce „garantează utilizarea rezonabilă a banilor” pentru Ucraina și că banii Ungariei nu vor ajunge la Ucraina. „Am obţinut o garanţie că banii Ungariei nu pot ajunge în Ucraina”, şi-a asigurat el compatrioţii. „Ne-am luptat! Maghiarii nu trebuie să dea bani ucrainenilor! Noi nu vom participa la război, nu vom trimite arme, rămânem de partea păcii!”, a scris Viktor Orbán pe Facebook. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că este recunoscător liderilor UE pentru anunțul cu privire la aprobarea acordului de 50 de miliarde de dolari pentru țara sa.„Este foarte important că decizia a fost luată de toți cei 27 de lideri, ceea ce dovedește încă o dată unitatea puternică a UE”, a declarat Zelenski.„Continuarea sprijinului financiar al UE pentru Ucraina va consolida stabilitatea economică și financiară pe termen lung, ceea ce nu este mai puțin important decât asistența militară și presiunea sancțiunilor asupra Rusiei”, a completat el.E bine, dar e loc si de mai bine!Zelenski asteapta si miliardele promise de americani!

AM SCAPAT DE COVID SI AM DAT PESTE SORA-SA:GRIPA!

A fost declarată stare de alertă epidemiologică din cauza gripei. Sunt 9.151 de cazuri de gripă, dintre care, 1.241 confirmate de laborator, transmite ministrul Sănătății. De la debutul acestui sezon sunt 51 de decese confirmate, dintre care 11 sunt noi.„Majoritatea cazurilor de gripă dacă vă uitați pe raportare aproape jumătate sunt concentrate în București și în mod evident găsim soluții pentru cei care au nevoie de o îngrijire mai complexă – cazurile de terapie intensivă. Am avut 2-3 cazuri în unele spitale de urgență, dar deja am reușit să ne descurcăm împreună cu colegii de la Direcția de Sănătate Publică și cei din spitale”, a spus ministrul Sănătății.Nu va fi declarată epidemie de gripă, dă asigurări ministrul Sănătății. Până la finalul lunii februarie, numărul cazurilor va scădea, spune Alexandru Rafila. „La nivelul unităților sanitare, sunt 6 măsuri: realizarea triajului epidemiologic pentru personal și în cazul celor care prezintă simptomatologie izolarea la domiciliu. O să revin cu această recomandare – este foarte important ca persoanele care dau semne de viroză respiratorie să stea la domiciliu. Purtarea în spital de către personalului medical a echipamentului de protecție, inclusiv al măștii. Adaptarea programului de vizită aparținătorilor în spitale. Rcomandăm părinților care au copii bolnavi să îi rețină la domiciliu și să ia legătura cu medicul de familie. Până la sfârșitul lunii februarie probabil că valorile vor fi sensibil mai mici”, a spus Alexandru Rafila.Sa luam legatura cu Pfizer sa ne mai trimita 80 de milioane doze de vaccin!

ZUKERBERG ISI CERE IERTARE!

Au fost audiați mai bine de trei ore în Senatul american directorii celor mai mari rețele de socializare. Companiile au fost criticate pe motiv că nu au luat măsuri pentru a-i proteja pe copii și adolescenți de conținut dăunător. Mark Zuckerberg a fost obligat să le ceară scuze părinților prezenți la Washington pentru răul făcut de Facebook. La audieri au participat și directorii TikTok, Discord, Snap și fosta Twitter.Mai multe rețele de socializare sunt acuzate că ar fi provocat o criză în America. Motivul – copiii și adolescenții sunt expuși la conținut periculos și intră de la vârste din ce în ce mai mici pe aceste rețele de socializare.Unii chiar ar fi cumpărat medicamente periculoase vândute prin intermediul Facebook sau Instagram. Cu toate acestea, nu s-ar fi luat măsuri. Companiile au fost acuzate și că le pasă doar de profit și ignoră problemele reale care se agravează, scrie The Guardian.Timp de trei ore și jumătate, senatorii americani i-au audiat pe directorii Meta, TikTok, X-fosta Twitter, Snap și Discord.Îmi pare rău pentru toate suferințele voastre. Nimeni nu trebuie să treacă prin ce au trecut familiile voastre”, le-a transmis șeful Meta, Mark Zuckerberg, celor din sală.Între timp, șeful TikTok a fost acuzat că rețeaua are strânse legături cu China și cu Partidul Comunist. Acesta a răspuns că TikTok investește miliarde în planuri prin care să dovedească faptul că datele user-ilor nu ajung în China.Sa vedeti acum pagini suspendate ! Va fi jale!

STAU IN UNITATE/FAC TARAS PE COATE!…

Ministrul german al Apărării Boris Pistorius consideră, având în vedere situaţia în domeniul securităţii şi nevoile Bundeswehr (armata germană), că Germania trebuie să se gândească să reintroducă serviciul militar obligatoriu, relatează AFP și news.ro.„Trebuie să ne întrebăm cine trebuie să apere această ţară atunci când lucrurile devin serioase”, a declarat miercuri Boris Pistorius, în timpul unei dezbateri cu privire la buget, în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german. „Nu putem lăsa această dezbatere la o parte”, a subliniat el.Însă ministrul german nu s-a angajat în problema serviciului militar obligatoriu.„Fiecare model are nevoie de o majoritate politică şi de o societate care să-l susţină”, a subliniat el.Urat! toti se pregatesc de razboi, nimeni nu se pregateste de pace!

FMI NE FACE ORDINE IN BATATURA!

Delegația FMI și-a încheiat vizita la București, iar primele concluzii nu sunt prea pozitive. Conform comunicatului instituției, pachetul fiscal de anul trecut a fost un pas în direcția corectă și creează venituri suplimentare. 1. “Cu toate acestea, estimăm deficite fiscale de peste 6% din PIB în următorii ani, având în vedere costurile fiscale ale noii legi a pensiilor”. FMI spune că acest cost fiscal s-ar ridica la 1,5 procente din PIB în anii următori. „Vor fi necesare noi măsuri pentru a reduce deficitul la niveluri sustenabile”.

  1. Veniturile fiscale ale României sunt mult sub nivelul din alte țări și prea scăzute pentru a sprijini servicii publice la standarde UE. Prin urmare, nu există o cale realistă de urmat fără o reformă substanțială a politicii fiscale.
  2. Recomandările Fondului:
  • Reforma impozitului pe venit: eliminarea lacunelor și scutirilor rămase, inclusiv prin scăderea pragului la microîntreprinderi și eventual, să faceți un impozit pe venit progresiv.
  • Reforma TVA: Creșterea veniturilor din TVA, inclusiv prin impozitarea mai multor lucruri la cota standard.
  • Taxe verzi: introducerea unei taxe pe carbon în sectoarele transporturilor și construcțiilor sau accize suplimentare la combustibilii fosili.
  • Impozite pe proprietate: Creșterea impozitării pe proprietate, dacă este posibil prin implementarea reformelor deja pregătite.
  • Impactul reformei pensiilor: dezvoltarea unui mecanism pentru extinderea efectivă a poverii fiscale rezultate din reforma pensiilor.
  1. Predictibilitatea este esențială în realizarea și implementarea modificărilor politicii fiscale. Ar ajuta atât firmele, cât și gospodăriile și duce la imbunătățirea climatului investițional.Pacat ca pe noi nu ne duce mintea sa luam masuri!

PUTIN UMOR

  1. -Dragul meu, în curând vom fi trei…– Asta e o veste bună!, răspunse el sărutând-o.– Mama a obţinut divorţul şi va veni să locuiască cu noi…
  2. O blondă cu Ferarri mergea pe autostradă cu 19 km la oră. Poliţia o opreşte şi o întreabă: – Domnişoară, de ce mergeţi pe autostradă cu 19 km la oră?– Aşa scrie pe indicatoare! A19!, răspunde tipa.– Domnişoară, aşa se numeşte autostrada: A de la autostradă şi 19 e numărul autostrăzii.– Aaaa, am înţeles… – Dar domnişoara din dreapta de ce e aşa galbenă la faţă? – Habar n-am. Aşa e de când am ieşit de pe A320.
  3. Bunicul îl întreabă pe nepoţel:– Cum îl cheamă pe neamţul ăla mic care îmi tot ascunde lucrurile?– Alzheimer, bunicule!
  4. Profesorul: – Bine! Ei, copii, după ce am vorbit atât de mult despre conducătorii de seamă ai ţării noastre, spuneţi-mi şi mie care dintre ei vi s-a părut mai luminat?– Ştefan cel Mare?– Bravo, Vasilică! De ce crezi tu asta?– Cum de ce? L-am văzut noaptea, la Iaşi, călare pe cal, încadrat de nu mai puţin de patru reflectoare!
  5. Soacra, pe patul de moarte, către ginere:– Să repari pendula aia de pe perete…– O repar mama soacra, o repar. Dumneata concentrează-te acolo!….
  6. Două doamne stau de vorbă despre bărbaţii lor:-Sotul meu e sută la sută impotent!-Al meu e 300 la sută!-Cum aşa?-Pai sută la sută a fost de când îl ştiu, iar ieri căzând pe scări şi-a rupt degetul şi şi-a muşcat limba!
  7. O tânără femeie se plânge de o slăbiciune permanenta resimţită de un an încoace.-Serviciul va solicita prea mult?întreabă medicul.-Nu,am servici uşor.-Atunci vă obosesc copiii?-Nu,n-am copii.-Hmm…cât de des faceţi sex?-De trei ori pe zi.-Atunci acesta-i motivul oboselii dumneavoastră permanente. Vă sfătuiesc ca măcar duminică să luaţi o pauză.-Nu pot domnule doctor, duminica vine soţul meu acasă.
  8. Soţul gelos îşi sună zilnic soţia şi o întrebă:– Unde eşti, draga mea?– Acasă, scumpule! De ce?– Eşti sigură?!– DA!– Porneşte, te rog, blenderul!Soţia porneşte blenderul. Aude bărbatul zgomotul, zâmbeşte în sinea lui şi închide.A doua zi soţul gelos suna din nou.– Unde eşti, draga mea?– Acasă, scumpule! S-a întâmplat ceva?– Nu s-a întâmplat nimic. Sigur eşti acasă?!– Sigur că sunt acasă!– Atunci, porneşte, te rog, blenderul!Soţia porneşte blenderul. Aude bărbatul zgomotul, zâmbeşte în sinea lui şi închide.După o săptămână în care tot aude blenderul, indiferent de oră la care îşi sună soţia, bărbatul gelos se hotărăşte să vină acasă fără să anunţe. Îşi găseşte copilul singur cu bonă.– Fiule, unde este mama?– Nu ştiu, şi mă tot gândesc unde o pleca în fiecare zi cu blenderul?!
  9. Ce are motanul tău, dragă? Toată după-masa a alergat de pe un acoperiş pe altul. Doar n-a înnebunit?!– Nu, draga mea, cum să fi înnebunit?! Azi dimineaţă l-am castrat, iar acum umbla să-şi contramandeze întâlnirile.
  10. Doi pensionari stăteau în parc pe o bancă, când văd o blondă. Unul dintre ei spune:– Vezi blondă aia? Moare după mine!Celălalt răspunde:– Cum aşa?Primul pensionar:– Doar nu moare înaintea mea!
  11. Gigel îşi surprinde părinţii în plină activitate creatoare.-Tata ce faceţi aici?-Știi că merg cu mama la mare. Ea nu ştie să înoate şi o umflu puţin ca să nu se înece.-Interesant, ieri a venit poştaşul, a umflat-o pe mama şi dacă am văzut bine a şi lins puţin supapa.
  12. – Ce s-a întâmplat cu clientul tău, de a fugit ca din puşcă, fără să-l fi terminat de tuns? întreabă un frizer pe colegul său.– Habar n-am, că nici nu mi-a mai răspuns la întrebarea mea: “Doriţi să vă iau pe la spate?”
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!