home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
04.02.2024
FAPTUL DIVERS

PENTRU ROMANI, CARNEA DE BAZA E CARTOFUL!

România se confruntă cu o realitate amară: importăm peste 70% din carnea de porc consumată, în timp ce agricultura locale este împinsă spre faliment.Această situație, care subliniază dependența crescândă de piața externă, este amplificată de o serie de politici guvernamentale ineficiente, marca PSD-PNL, ce au condus la un declin alarmant al sectorului zootehnic autohton.Prețul cărnii de porc s-a dublat față de 2020, transformând acest produs de bază într-un lux pentru majoritatea românilor.În timp ce peste 80% din carnea de porc consumată provine din importuri, fermele românești sunt nevoite să arunce cerealele nevalorificate din cauza lipsei unei infrastructuri adecvate și a sprijinului guvernamental pentru procesare și conservare.Prețurile continuă să crească, iar pâinea, la fel ca carnea, și-a dublat prețul, punând o presiune și mai mare pe bugetele deja încordate ale cetățenilor.Această creștere exorbitantă a prețurilor la alimente de bază afectează în mod disproporționat pensionarii, care au fost forțați să renunțe la carne, un produs pe care acum îl consideră un lux, prețul acestuia dublându-se în doar patru ani.Deși guvernarea PSD-PNL se laudă cu creșterea pensiilor cu 13%, acest avans este insuficient în fața inflației galopante care a dublat prețurile.Pensiile speciale, în contrast, continuă să rămână la niveluri exorbitante, arătând o discrepanță flagrantă între realitățile economice ale diferitelor straturi sociale.Lipsa de viziune strategică și de măsuri concrete pentru stimularea producției interne de carne de porc nu face decât să agraveze dependența de importuri și să submineze securitatea alimentară a țării. Ce ne mai trebuie carne cand avem stevie, loboda, urzici si alte buruieni???

RARES BINECUVANTEAZA CASATORIA PNL-PSD!

Rareș Bogdan a declarat că va rezista Coaliția 100%, pentru că Vladimir Putin va câștiga alegerile din Rusia și că este foarte probabil ca după asta lucrurile să devină și mai complicate în Ucraina. Europarlamentarul a mai explicat că România are nevoie de un guvern stabil și că este nevoie ca liberalii și socialiștii să conviețuiască și să guverneze România împreună.Prim-vicepreședintele PNL a mai explicat că România are nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate calificată în Parlament.Iată ce a spus acesta: România are nevoie de un guvern stabil, de un guvern cu o majoritate calificată în Parlament și oricât de mult nu ne-am iubi noi, liberalii cu socialiștii, suntem nevoiți să conviețuim împreună și să guvernăm România împreună”Acum ca si-au dat seama ca pot fura cot la cot, greu ii mai inlaturam de la putere!

VOLUNTARIAT-OBLIGATORIU!

Nicolae Ciucă a anunțat recent inițiativa guvernului de a institui un program de pregătire militară voluntară, o decizie care amintește de introducerea inițial voluntară și ulterior obligatorie a vaccinării în timpul pandemiei de COVID-19. Așa a fost și vaccinarea la început, această informație ridică semne de întrebare față de motivele și consecințele acestei inițiative.Confruntată cu spectrul unui conflict în regiune, România pare să fie împinsă de actuala coaliție PSD-PNL spre un scenariu de pregătire pentru război, în ciuda lipsei de entuziasm a populației pentru un astfel de angajament. „Ciucă panichează România și visează război. Începe ‘armata voluntară’. Ca în COVID, apoi obligatoriu” – cu aceste cuvinte, inițiativa este descrisă ca un prim pas spre posibile cerințe militare mai stricte pentru cetățeni.Într-un context internațional încordat, această decizie a stârnit întrebări și temeri: Deși românii nu vor război, Ciucă ne pregătește de unul: armata voluntară..,, sugerând o disonanță între dorințele populației și planurile guvernamentale.Criticii se întreabă retoric: „Tu vei face armata voluntară ca să aperi în război pe Ciucă și Ciolacu? Ideea PSD-PNL”, punând accent pe percepția că interesele politice ar putea sta la baza acestei decizii, mai degrabă decât securitatea națională efectivă.De asemenea, se menționează că, deși inițial a fost prezentată ca o opțiune, există temeri că, la fel ca și cu vaccinarea, participarea la acest program de pregătire militară ar putea deveni în cele din urmă obligatorie: „Întâi voluntar, apoi obligatoriu. Așa a început și vaccinarea.”Inca e bine! Inainte, tinerii erau luati la oaste cu arcanul!

CAND BEI PREA MULT, TE RAPESC EXTRATERESTRII!

Un veteran al forțelor aeriene americane pretinde că locuit o perioadă de trei luni în interiorul unei imense nave extraterestre, interacționând cu o civilizație de o inteligență remarcabilă. Alex Collier, fost pilot de elicopter în cadrul armatei americane, relatează că în anii 1980 „a avut conversații cu doi extratereștri”, informează Daily Star. Ulterior, el susține că a fost transportat pe nava extraterestră a acestora, unde a fost necesar să poarte o centură specială pentru a facilita comunicarea cu ființele denumite Andromediani, cunoscute și sub numele de Vissaeus și Moroanay. Experiența sa pe navă a durat trei luni.
Un fost pilot american ar fi trăit cu extratereștri Potrivit relatărilor lui Alex Collier, a pătruns în interiorul unei nave-mamă extraterestre cu o amplitudine de aproape 1.300 de kilometri. Cu toate acestea, el a precizat că, în ciuda celor trei luni petrecute acolo, întreaga sa călătorie s-a transformat în doar 18 minute pe Terra atunci când s-a întors. Fostul pilot a povestit că întâlnirea cu acești extratereștri a avut loc în timp ce se ascundea într-un lan de porumb și a adormit. S-a trezit ulterior la bordul navei.

„Am avut privilegiul, în 1989, de a petrece trei luni – 92 de zile mai exact – trăind cu andromedianii pe una dintre navele lor mamă. În timpul Pământului, din momentul în care am plecat și m-au adus înapoi, am lipsit doar 18 minute – călătoria în timp este un lucru grozav. În acele trei luni, am avut ocazia să învăț despre ei și să le observ societatea, însă am fost ca un pește în acvariu, deoarece mulți dintre ei au putut să mă observe și să-mi asculte gândurile. Ei, la acea vreme, își învățau copiii despre lumea noastră”, a povestit acesta în 2007, într-o conferință susținută în Japonia.

Cum reușea să comunice cu ei Fostul pilot a continuat prin a oferi detalii despre tehnologia utilizată de navele spațiale extraterestre. Conform acestuia, nava, din exterior este de 1300 kilometri, iar aceasta trebuie să respecte legile fizice ale dimensiunii în care se află. Cea din interior are de-a face cu legi fizice diferite. Astfel, în momentul în care treci acel prag, te afli într-o dimensiune diferită și toate legile fizicii se schimbă. „Mi-au dat o centură pe care trebuia să o port și care îmi ținea laolaltă atomii, moleculele și celulele. Literalmente forma un cocon în jurul meu, dar eu puteam să-i ating și ei puteau să mă atingă. Fizic, te simți mai ușor, mai înalt și ai mai multă energie. O zi a lor este echivalentă cu 31 de zile pe lumea noastră. Ei credeau că nu mă simt bine pentru că tot trebuia să trag un pui de somn”, a povesti Collier, care ține conferințe despre extratereștri în lumea întreagă.D-aia e bine sa fii temperat in consumarea alcoolului!Extraterestrii abia asteapta sa te imbeti sii sa te inhate!

RUSII SE PREGATESC SA SE MUTE IN SPATIU?

Cosmonautul rus Oleg Kononenko ar urma să stabilească, duminică, un record mondial pentru durata zborurilor spaţiale, cu aproape 2 ani şi jumătate petrecuţi în spaţiu, au anunţat agenţiile de presă ruseşti, citate de Reuters, informează news.ro. La ora 11:30:08, ora Moscovei (08:30:08 GMT – 10.30.08 – ora României), Kononenko, în vârstă de 59 de ani, va depăşi performanţa compatriotului său Ghennadi Padalka, care a acumulat un total de 878 de zile, 11 ore, 29 de minute şi 48 de secunde în cinci zboruri spaţiale înainte de a se retrage în 2017, a relatat agenţia de presă de stat TASS.Kononenko, care este comandantul corpului de cosmonauţi al agenţiei spaţiale ruse de stat Roscosmos, efectuează al cincilea său zbor în spaţiu. La încheierea actualei expediţii, programată pentru 23 septembrie, Kononenko va fi înregistrat 1.110 zile în spaţiu. Experiența ISS La vârsta de 34 de ani, Kononenko a început pregătirea ca parte a grupului de cosmonauţi selectaţi pentru programul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), potrivit site-ului Agenţiei Spaţiale Europene.El a efectuat primul său zbor în spaţiu la 8 aprilie 2008, în cadrul celei de-a 17-a expediţii principale a ISS, revenind pe Pământ la 24 octombrie 2008, a anunţat agenţia de presă Interfax. ISS este unul dintre puţinele proiecte internaţionale la care Statele Unite şi Rusia încă mai cooperează îndeaproape. În decembrie, Roscosmos a declarat că un program de zboruri încrucişate cu NASA către ISS a fost prelungit până în 2025.Poate asa scapam de rusi!

DIN INTELEPCIUNEA PROVERBELOR

  1. Cine se scoală de dimineață, prinde râul fără apă.
  2. Lumina gândului alungă întunericul ignoranței.
  3. Cine seamănă vânt, culege furtună.
  4. Înțelepciunea nu stă în a ști totul, ci în a înțelege ce trebuie să știi.
  5. Cine caută găsește, dar înțeleptul știe ce să lase în urmă.
  6. Fiecare pasare cântă pe limba ei.
  7. Cine se teme de zgomot, nu se bucură de melodie.
  8. Nu aștepta mereu semnalele, fă-ți drumul prin ceață.
  9. Cine vrea să mute munții, începe să mute pietricelele.
  10. Drumul cel mai lung începe cu un singur pas.
  11. Cine nu riscă, nu câștigă.
  12. Dacă vrei să culegi miere, nu te teme de înțepături.
  13. Cuvintele ușoare nu pot fi aduse înapoi, precum săgețile lansate dintr-un arc.
  14. Dacă ai o furculiță în drum, nu înseamnă că trebuie să renunți la cină.
  15. Cine se uită la stele, nu-și vede picioarele.
  16. Nu te lăsa pradă răului, ci învinge-l cu binele.
  17. Să nu arunci cu pietre în pomul de care ai nevoie pentru umbră.
  18. Înainte de a judeca pe altcineva, încalță-ți pantofii.
  19. Un zâmbet costă mai puțin decât electricitatea, dar luminează la fel de mult.
  20. Nu strica ziua de mâine cu griji de azi.
  21. Cine bea apă din izvor, nu o va murdări niciodată.
  22. O vorbă bună învinge o mie de săbii ascuțite.
  23. Cine stă pe margine, nu învață să înoate.
  24. Nu poți învăța un vechi câine trucuri noi.
  25. Când o ușă se închide, alta se deschide.
  26. Adevărul învinge minciuna, întotdeauna.
  27. Nu aștepta mereu primăvara, bucură-te de fiecare zi de iarnă.
  28. Dacă vrei să fii fericit pentru o oră, ia o măsea de la un om bogat.
  29. Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea.
  30. Nu te uita înapoi decât pentru a învăța lecțiile trecutului.
  31. Adevărul plutește deasupra apei.
  32. A nu ști e rușine, dar a nu învăța e păcat.
  33. Ajutorul de la prieteni e ajutor de nădejde.
  34. Apa trece, pietrele rămân.
  35. Binele făcut nu e niciodată pierdut.
  36. Căciula nu face pe om, ci omul face căciula.
  37. Cine a furat o găină, va fura și un bou.
  38. Cine nu are bătrâni, să-și cumpere.
  39. Cine nu muncește, nu mănâncă.
  40. Cu cât mai mult ai, cu atât mai mult vrei.
  41. Dă-i omului un deget și îți va lua toată mâna.
  42. Doar cel care nu face nimic nu greșește niciodată.
  43. Fă bine și așteaptă bine.
  44. Frumusețea e trecătoare, dar inteligența e o comoară veșnică.
  45. Grăbește-te încet.
  46. Haina îl face pe om.
  47. Invidia e o boală grea.
  48. Lumea e rea, dar tot e frumoasă.
  49. Mai bine târziu decât niciodată.
  50. Minciuna are picioare scurte.
  51. Nădejdea moare ultima.
  52. Nu e aur tot ce lucește.
  53. Nu lăsa pe mâine ce poți face azi.
  54. Omul gospodar își face casă și vara și iarna.
  55. Paza bună trece primejdia rea.
  56. Prietenul la nevoie se cunoaște.
  57. Sănătatea e mai prețioasă decât aurul.
  58. Tăcerea e de aur.
  59. Un om cinstit face cât zece mincinoși.
  60. Vorba dulce mult aduce.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!