home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
11.02.2024
FAPTUL DIVERS

RUSII CATA GALCEAVA?

Fragmente de dronă de tip Shahed au fost găsite duminică pe teritoriul Republicii Moldova, în zona frontierei cu Ucraina, în apropierea localităţii Etulia, din raionul Vulcăneşti, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) din Republica Moldova.După depistarea rămăşiţelor de dronă pe teritoriul Republicii Moldova, informaţiile au fost comunicate autorităţilor competente, iar în zonă a fost restricţionat accesul, citează News.ro.„Nu există riscuri sau pericole pentru comunităţile din zonă, iar autorităţile au luat toate măsurile de rigoare pentru menţinerea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică”, a transmis IGPF într-un comunicat, potrivit portalului de știri NewsMaker.md.Rusia a lansat în cursul nopţii atacuri cu zeci de drone asupra teritoriului Ucrainei, vizând cu precădere Kievul, dar şi Odesa şi Mikolaiv.Totuşi, autorităţile din Republica Moldova cred, pe baza informaţiilor primite de la partea ucraineană, că este vorba despre rămăşite provenind de la atacul cu drone care a avut loc în noaptea precedentă, de 9 spre 10 februarie, când a fost vizată regiunea Izmail, aflată în apropiere de frontiera cu R. Moldova.La arme romani!Am ajuns odata pana la Stalingrad, putem reedita!

MICA SI AGRESIVA! MIAU!

O şoferiţă de 35 de ani a fost prinsă în trafic de poliţişti, pe raza localităţii Potlogi, cu plăcuţe de înmatriculare aparţinând altei maşini şi a devenit agresivă cu oamenii legii la momentul controlului, informează duminică IPJ Dâmboviţa.La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Titu, în timp ce se aflau pe raza localităţii Potlogi, au oprit pentru control un autoturism condus de o femeie de 35 de ani, din localitate. În momentul controlului, după ce poliţiştii i-ar fi comunicat femeii că, din primele verificări efectuate, plăcuţele cu număr de înmatriculare ale autoturismului condus sunt atribuite unui alt autovehicul, şoferiţa ar fi manifestat un comportament agresiv verbal şi a refuzat să coopereze cu poliţiştii, moment în care aceştia au folosit mijloacele din dotare pentru conducerea acesteia la sediul unităţii de poliţie în vederea luării măsurilor legale”, precizează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, potrivit Agerpres.Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.Cu soferitele nu e bine sa te pui! Nu stii cand le sare tandara!

MACELARUL DE BROKERI SI-A DAT JOS DIN CUI MACETA!

Eforturile Chinei de a opri o prăbușire a burselor locale ce a atins deja o cotă amețitoare de 7.000 de miliarde de dolari aduce aminte de criza din 2015, când Beijingul a luat măsuri drastice pentru a nu se ajunge la un crah total. De data aceasta, însă, problemele au rădăcini mult mai adânci, spun investitorii, potrivit Bloomberg. Autoritățile au intrat în modul de criză pentru a sprijini piețele chineze aflate în cădere liberă, luând în colimator vânzătorii în lipsă și generând bani pentru bănci, în timp ce fondurile de stat stimulează achizițiile pe bursă. Un alt semnal al faptului că Beijingul este cu adevărat îngrijorat este faptul că l-a demis brusc miercuri pe șeful „piețelor bursiere, Yi Huiman, punând în aplicare o altă metodă din „manualul” folosit și acum zece ani când a avut loc o altă prăbușire majoră. În locul lui a fost numit Wu Qing, supranumit „măcelarul de brokeri” pentru duritatea cu care tratează jucătorii din piețele financiare.Xi Jinping rezolva si problema asta!

N-AI PLATIT? DESCURCA-TE! TRUMP NU TE AJUTA!

Trump, care n timpul unui miting politic desfășurat sâmbătă în Carolina de Sud părea să povestească o întâlnire cu liderii NATO, l-a citat pe președintele unei „țări mari” pe care nu a numit-o, care l-ar fi întrebat: „Ei bine, domnule, dacă nu plătim și suntem atacați de Rusia – ne veți proteja?”. „Am întrebat: `Nu ați plătit? Sunteți rău-platnici?`. El a spus: `Da, să spunem că așa este`. Nu, nu v-aș proteja. De fapt, i-aș încuraja să facă ce naiba vor. Trebuie să plătești”. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, întrebat despre declarațiile lui Trump, a spus: „Încurajarea invaziilor celor mai apropiați aliați ai noștri de către regimuri criminale este îngrozitoare și dementă – și pune în pericol securitatea națională americană, stabilitatea globală și economia noastră” Tratatul NATO conține o prevedere care garantează apărarea reciprocă a statelor membre în cazul în care unul dintre ele este atacat. Trump, favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale, a fost un critic înverșunat al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord atunci când era președinte, amenințând în mod repetat că se va retrage din Alianță.El a redus finanțarea apărării pentru NATO și s-a plâns frecvent că Statele Unite plătesc mai mult decât este echitabil. Gata cu pomanageala! Unchiul Sam nu-i ajuta pe rauplatnici si nici pe caiet nu mai da nimic!

DIN PARACLISER, AGENT DE POLITIE

La sfârșitul anului trecut, la Direcția Generală Anticorupție (DGA) au fost angajați mai mulți agenți debutanți, absolvenți, cu câteva săptămâni mai devreme, ai unei școli postliceale cu durata de aproape un an din rețeaua Ministerului Afacerilor Interne (MAI)Începând cu 24 noiembrie 2023, în cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) au fost angajați 17 agenți debutanți, absolvenți de studii postliceale în trei școli de agenți de poliție/de pompieri și protecție civilă din Ministerul Afacerilor Interne (Câmpina, Cluj-Napoca și Boldești).La concursul de admitere, condiția principală de înscriere era diploma de Bacaleaureat.Din declarațiile de avere depuse de agenți la momentul angajării în cadrul DGA reiese că, înainte de a fi admiși la școala postliceală, o parte dintre ei aveau salarii modice din meserii din domeniul serviciilor: casier la Lidl, recepționistă la o sală de fitness, un agent call-center, un paracliser și angajată a unui service auto, scrie g4media.ro.Într-un răspuns pentru G4Media.ro, Biroul de Presă al Direcției a transmis că, printre atribuțiile noilor angajați, se află ”sarcini și îndatoriri specifice organelor de poliție judiciară.””Conform prevederilor legale în vigoare, da, sunt agenți. De aceea, SNPPC, ne-ați auzit atât de des clamând lipsa unui ghid al carierei polițistului, pentru că dacă am face un ghid sănătos la astfel de structuri care lucrează în dosare mult mai complexe decât cele obișnuite ar trebui să ajungă polițiști cu experiență, polițiști din diverse domenii care au lucrat în diverse domenii de o complexitate mai mare cel puțin 5-10 ani.Iata cine ne apara!

PICATURI DE INTELEPCIUNE

  1. Viata nu face zgomot… Trece atât de ușor, astfel încât, dacă nu ești atent, îți scapă printre degete…
  2. Cine dă, nu trebuie să-și amintească, iar cine primește, nu trebuie să uite.
  3. Să fii atent la șoaptele vieții, nu la zgomotele ei.
  4. Fiecare vede în ceilalți ceea ce are în inima sa : dragoste sau ură.
  5. Dacă fiecare ar acționa fără gândul recompensei, pământul ar fi un rai.
  6. Patru lucruri pe care le avem mai mult decât credem : defecte, datorii, ani și dușmani.
  7. Netoții caută răzbunarea. Inteligenții lasă destinul să trimită nota de plată.
  8. Sunt trei categorii de oameni pe care nu trebuie să-i uiți niciodată : pe cei care,te ajută în momentele dificile, pe cei care, te părăsesc în momentele dificile și pe cei care, te pun în momente dificile.
  9. Matematica îți poate salva viața, dacă eviți trei accidente geometrice: cercurile vicioase, triunghiurile amoroase și capetele pătrate.
  10. Nu regreta nimic din viață, cu excepția a ceea ce nu ai făcut.
  11. Arta de a trăi frumos : cuvântul ”ceartă” să-l transformăm în ”ce… Artă”!
  12. Cel mai important lucru pe care l-am învățat de la viață este că: mai am multe de învățat…
  13. Problemele, neajunsurile sau oamenii care nu se plac, vor fi tot timpul,dar contează să nu le dăm mai multă importanță, decât este necesar.
  14. În viață este necesară și vremea rea. Numai așa, vezi cine este dispus să împartă umbrela cu tine.
  15. Unii citesc și adorm, alții citesc și se trezesc…
  16. Prietenia și iubirea, dacă există, se simt, nu trebuie demonstrate.
  17. Orgoliul te facemai puternic, dar niciodată fericit!
  18. Un moment de răbdare într-un moment de furie, salvează o mie de momente… de regrete!
  19. Prietenii adevărați se cunosc la necaz și se recunosc la succes!
  20. Trădătorii nu câștigă, iar câștigătorii nu trădează!

Nu răni niciodată pe nimeni și, dacă poți, împiedică-i pe alții să facă acest lucru, cu sfatul tău. Străduiește-te mereu…să faci bine.

DIN TAINELE CORPULUI UMAN

  • Strănutul are o viteză de 160 kilometri peoră.§ Limba este cel mai puternic organ din corpuluman.§ Acidul din stomac este suficient de puternicîncât poate dizolva lame de ras.§ O persoană poate supravieţui fără stomac,splină, 75% din ficat, 80% din intestine, unrinichi, un plămân.§ Cea mai mare celula din corpul uman esteovulul, iar cea mai mică este spermatozoidul.§ De-a lungul vieţii, o persona producesuficientă salivă pentru a umple două bazinede înot.§ Piciorul are 52 de oase, reprezentând unsfert din totalitatea oaselor corpului uman.§ Un plămân are 300.000 de milioane de vasecapilare. Dacă acestea s-ar pune cap la cap,ele s-ar întinde pe o distanţă de 2.400 dekilometri.§ Corpul uman degajă suficientă căldurăpentru a putea aduce la nivelul de fierbere3,5 litri de apă în 30 de minute.§ Corpul uman conţine suficient fier pentru arealiza un cui de 3 centimetri.§ Fiecare persoană are un miros unic. Excepţiefac gemenii identici care au acelaşi miros

Dinţii încep să crească cu şase luni înainte de

naştere. De aceea unul din 2000 de copii are

deja un dinte în momentul în care vine pe

lume.

 Ceara produsă de urechi ajută la sănătatea

urechii. Protejează urechea de bacterii,

ciuperci şi insecte.

 Bebeluşii se nasc cu 300 de oase. La

maturitate, mai rămân doar 206.

 Doi din trei oameni nu văd perfect.

 Nasul uman poate percepe până la 50.000 de

mirosuri diferite. Femeile pot detecta mai

multe mirosuri decât bărbaţii.

 Corpul uman are aproximativ 100.000 de

kilometri de vase de sânge.

 Cele mai frecvente lucruri pe care le visează

gravidă la începutul sarcinii sunt broaşte,

viermi şi plante în ghiveci.

 Durata de viaţă a unui fir de păr uman este

între 3-7 ani. În fiecare zi, omul pierde în

medie 60-100 de fire de păr.

 Celulele creierului uman pot stoca de cinci

ori mai multe informaţii decât o enciclopedie.

 Dintele este singura parte din corpul uman

care nu se poate regenera singură.

 Ochii au aceeaşi dimensiune din momentul în

care te naşti până mori. Nasul şi urechile sunt

cele care cresc

PUTIN UMOR

La Radio Erevan, o ascultătoare întreabă:

– Ce este un corp transparent?

Radio Erevan răspunde:

– Ceva prin care se poate vedea. Exemplificăm:

gaura cheii!

La Radio Erevan, un ascultător întreabă:

– Care a fost cel mai nefericit şi ghinionist om de pe

Glob?

Radio Erevan răspunde:

– Iuri Gagarin, pentru că, după ce a înconjurat

globul pământesc de şapte ori, tot în URSS a căzut.

La Radio Erevan, un şofer din România întreabă:

– O Dacie poate lua o curbă de 90 de grade cu o

viteză de 120 de kilometri pe oră?

Radio Erevan răspunde:

– Bineînţeles că poate, dar numai o singură dată…

La Radio Erevan, un copil tare amărât întreabă:

– Ce strigă acum Moş Crăciun, când trece pe străzi?

Eu nu l-am mai auzit să strige „Am adus jucării pentru

copiii cuminţi.”

Radio Erevan răspunde:

– Ai dreptate, copilaş! Acum Moş Crăciun strigă:

„Cumpăr dolari, cumpăr acţiuni!”.

La Radio Erevan, un ascultător întreabă:

– Care este asemănarea între un trandafir sălbatic

şi o fată?

Radio Erevan răspunde:

– Totală… Plus ghimpii!

La Radio Erevan, ascultătoarea din Marea Britanie

întreabă:

– Există vreo diferenţa între un englez potent şi un

italian impotent?

Radio Erevan răspunde:

– Niciuna!

La Radio Erevan, un ascultător întreabă, sub

anonimat:

– Este adevărat că proştii au mintea neantrenată?

Radio Erevan răspunde:

– Este perfect adevărat, domnule senator din

România! În schimb, ea este bine odihnită.

La Radio Erevan, un ascultător din România

întreabă:

– Ce este un elveţian?

Radio Erevan răspunde:

– Un cetăţean respectabil ce-şi vizitează zilnic

banca din Cişmigiu

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!