home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
20.02.2024
FAPTUL DIVERS

OLANDA E PROASTA EUROPEI!

Geert Wilders, liderul partidului anti-imigrație și posibil viitor prim-ministru al Olandei, a declarat că țara sa este “prostul Europei” pentru că a acceptat prea mulți refugiați ucraineni. El susține că ucrainenii vin în Olanda nu din cauza războiului, ci pentru locuințe gratuite, îngrijire medicală gratuită și locuri de muncă. Wilders, care a câștigat surprinzător alegerile generale olandeze, își exprimă dorința de a opri ajutorul militar olandez pentru Ucraina, argumentând că Olanda are nevoie de arme pentru a se apăra.Peste 100.000 de refugiați au sosit în Olanda, cu o populație de aproximativ 18 milioane, de la invazia Rusiei în Ucraina. Refugiații ucraineni au dreptul de a călători, trăi și lucra în orice stat membru al UE până în martie 2025, conform unui mecanism de protecție temporar al UE. Comentariile lui Wilders apar în contextul în care guvernul britanic a anunțat prelungirea drepturilor pentru refugiații ucraineni în Marea Britanie. Eșecul lui Wilders de a forma un nou guvern olandez este parțial datorat poziției Partidului Libertății față de Ucraina. Mark Rutte, premierul în funcție, a declarat că sprijinul Olandei pentru Ucraina este garantat pe termen lung și că Wilders nu va găsi un partener de coaliție care să susțină oprirea acestui sprijin. O fi Olanda proasta Europei, dar nici Romania nu se lasa!

NU VA MAI IMBOLNAVITI IN COREEA!

Mii de medici rezidenți și stagiari din Coreea de Sud și-au dat demisia luni. Medicii fac grevă fiind nemulțumiți de decizia guvernului de a permite angajarea în sistemul de sănătate a unui număr crescut de specialiști potrivit BBC.
Medicii sud-coreeni fac grevă în semn de protest față de planurile guvernamentale. Ministerul Sănătăţii a anunțat că peste 1.600 de medici nu s-au prezentat luni la locul de muncă și că 6.415 au depus scrisori de demisie. Organizatorii protestului au anunțat că de marți intră în grevă generală. Guvernul vrea să permită intrarea în sistem a unui număr crescut de medici deoarece raportul specialist-pacient a scăzut foarte mult. De asemenea, Coreea de Sud are o populație îmbătrânită și are nevoie de medici pentru această categorie. În schimb, medicii se tem că noile angajări vor produce concurență și vor duce la scăderea veniturilor. Coreea de Sud are un sistem de asistență medicală în mare parte privat. Peste 90% din spitale sunt private, iar majoritatea procedurilor sunt legate de plățile de asigurări. Medicii sunt printre cei mai bine plătiți din lume, datele OCDE din 2022 arătând că specialistul mediu dintr-un spital public primește aproape 200.000 de dolari pe an, un salariu care depășește cu mult salariul mediu național.Oamenii de-acolo vor fi nevoiti sa moara fara ajutorul medicilor!

NICUSOR DAN RECUNOASTE CA I-A FRAIERIT PE BUCURESTENI!

Primarul Nicuşor Dan admite că în anul 2020 a „avut anumite naivităţi” în momentul în care a făcut unele promisiuni, dând ca exemplu trenul metropolitan. Dan susţine însă că, în ceea ce priveşte „chestiuni mari”, precum termoficarea, atragerea de fonduri europene sau începerea unor investiţii, s-au făcut paşi înainte.Iată ce a spus acesta: „O parte importantă. Pe unele, recunosc, am avut anumite naivităţi la momentul în care le-am făcut, cum ar fi trenul metropolitan despre care nu avem informaţiile care este starea. E un proiect care aşteaptă CFR-ul, în linii mari, să-şi modernizeze şinele pe care le are în proprietate şi are un studiu de fezabilitate, are un program după care vrea să le modernizeze, noi trebuie să stăm după ei”Edilul a spus că pe „chestiunile mari”, cum ar fi termoficarea, accesarea de fonduri europene, începerea unor proiecte mari, s-au făcut paşi înainte.Spune proverbul: Inteleptul promite si prostul trage nadejdie!

GEORGE SIMION RAVNESTE LA FOTOLIUL MAIEI SANDU!

Premierul Moldovei confirmă încă o dată că autoritățile de la Chișinău, în frunte cu Maia Sandu, nu vor unirea Republicii Moldova cu România.Dorin Recean a declarat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, acesta fiind motivul pentru care instituțiile de la Chișinău au luat decizia de a-i prelungi interdicția de intrare în țară.Iată ce a spus acesta: „Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, și acest lucru i l-am comunicat și premierului Ciolacu. Înseamnă că participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova. Este o decizie a instituțiilor care instituțiile au determinat acest factor de risc și au luat decizia corespunzătoare”.Preşedintele AUR din România, George Simion, a fost interzis în 2023 în Republica Moldova pentru încă 5 ani. De când se știe, acesta a militat pentru unirea celor două state. Este de neînțeles decizia autorităților de la Chișinău, având în vedere că președinta Maia Sandu s-a declarat pro-europeană.Modificarea frontierelor e o problema delicata, Simioane! Documenteaza-te bine inainte de a deschide Cutia Pandorei!Ungurii abia asteapta sa aratam ca se poate!

VADUVA LUI NAVALNII LASATA FARA CONT!

Platforma de socializare X, fosta Twitter, a suspendat temporar contul Iuliei Navalnîia, văduva regretatului politician de opoziție rusă Alexei Navalnîi, fără a oferi un motiv.Când încercau să acceseze contul, utilizatorii au primit un mesaj care spunea: „Cont suspendat. X suspendă conturile care încalcă regulile X”.Cu toate acestea, la mai puțin de o oră de la suspendare, contul a fost reactivat fără nicio explicație.Ea a creat contul pe 19 februarie, la trei zile de la moartea soțului ei.Prima postare de pe cont a fost un videoclip cu Navalnîia în care spunea că va continua munca soțului ei pentru dezvăluirea corupției.Opozantul rus Alexei Navalnîi a murit vineri, 16 februarie, în penitenciarul Lupul Polar, din regiunea arctică, aflat la aproape 2.000 de kilometri de Moscova, unde a fost transferat anul trecut, conform unui anunț al Serviciului Federal Penitenciar al Federației Ruse.Nici la cinci zile de la declararea oficială a decesului, trupul opozantului lui Putin nu a fost încredințat familiei sale.Sa stie Elon Musk ceva ce noi nu stim?

LUIGI URCA IN RING CA SAC DE BOX!

Fidel principiului “ai reușit, continuă, n-ai reușit, continuă”, un boxer italian continuă să urce în ring, deși a mâncat bătaie în 105 meciuri din 109.Are 47 de ani, îl cheamă Luigi Mantegna, dar i se spune Piept de Înger, datorită faptului că are “cutia toracică expusă”.Luigi câștigă 800 de euro pentru fiecare meci în care, practic, ia bătaie. În 2018, a ajuns la spital cu maxilarul fracturat.Luigi spune că nu boxează pentru bani, ci pentru adrenalină și ca să ajute boxerii mai tineri să se antreneze.Nu conteaza, Jean boxeaza!Pierzi, castigi boxeur te numesti!

PIEDONE COMISARUL RAMAS FARA ARME

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat marți, 20 februarie, la Antena 3, că, dacă PSD va stabili un candidat cu șanse reale la Primăria Capitalei, atunci îl va susține, iar dacă nu, atunci este dispus să candideze, pentru că, spune el, într-o competiție între Nicușor Dan și Gabriela Firea, actualul edil ar câștiga. Si-a dat seama ca daca ai gura bogata, fraierii te voteaza,       dar, daca nu te sustine un partid puternic, esti caine surd la vanatoare!

MARIMEA NU CONTEAZA

Wiebke Schwartau (23 de ani), frumoasa baschetbalistă germană ce măsoară 1,95 metri, legitimată la Alba Berlin, a vorbit deschis despre motivele pentru care a participat la emisiunea „Germany’s Next Topmodel”, prezentată de actrița Heidi Klum (50 de ani).Wiebke nu a reușit să câștige show-ul tv, însă numărul ei de urmăritori pe Instagram a crescut până aproape de 71.000. Sportiva care a lansat o linie de modă dedicată femeilor înalte a explicat de ce a ales să ia parte la un show dedicat frumuseții femeilor.Ea și-a dorit ca prin prezența sa să combată stereotipurile care susțin că femeile înalte nu sunt frumoase.„Am participat pentru că nu văzusem niciodată la televizor o femeie foarte înaltă. Și știam cât de greu mi-a fost să cresc, la propriu, într-o lume care nu crede că a fi înaltă este drăguț”, a explicat baschetbalista pentru The Sun, preluat de Marca.Având acest scop, Wiebke Schwartau a acceptat să ia parte la show-ul TV din Germania, chiar dacă „formatul este discutabil și nu îl susțin cu adevărat, aveam nevoie de platformă”.Si noi care credeam ca inaltimea e un handicap si umblam cocosati!

PUTIN UMOR

La Moscova s-a organizat un concurs de bancuri politice. Locul I: patru ani și jumătate…

  • La teatru:– Aveți multe replici de spus în piesă?– Nu, eu joc rolul soțului 😀 :D:D 😀
  • Prima dietă cu rezultat garantat: mănânci doar în zilele în care faci sex :))))
  • De sărbători – Alo, ce faci? – Mâncam! – Scuze, vorbim când termini. – OK, ne auzim după 7 ianuarie. :))))
  • Discuție între doi vecini, în bloc:– A venit apa caldă?– A venit, da’ e rece…
  • O blondă la cafenea:– Încap în termos șase cafele?– Da.– Puneți-mi două cu zahăr, două fără și două capuccino!

Doamnă, nu vă interesează să cumpărați un sac de dormit? Nu, mulțumesc. Sunt căsătorită de mulți ani cu unul.

  • Urăsc violența dar îmi place când mă lovește norocul…
  • -Iubitule, la anul avem 25 de ani de căsnicie…Sărbătorim “Nunta de argint”!!-Dragă, mai așteptăm 5 ani și putem sărbători “Războiul de 30 de ani”!
  • Știați că… În 1876, Graham Bell a inventat telefonul și, când l-a conectat prima dată, avea deja 4 apeluri pierdute de la soție? 😀 😀
  • Patriarhia Română: “Taxa de înhumare” se plătește de acum în valută, fiindcă decesul se consideră părăsirea definitivă a țării!
  • Bucureștiul e genul de oraș în care dacă văd pe cineva că fură o mașină oamenii se implică imediat și profită de locul de parcare rămas liber… :)))
  • -Vă vorbește pilotul avionului… Astăzi lucrez de acasă.:)))

Azi ești tânăr și neliniștit, mâine oprești radioul din mașină ca să vezi mai bine…Așa de repede trece timpul…:)))

  • Mama mi-a zis: urmează-ți visele. Așa că m-am întors în pat.
  • “Ai auzit de restaurantul de pe Marte?Super meniu, dar zero atmosferă…
  • Întotdeauna când te simți prost, amintește-ți:Ai fost cândva cel mai rapid spermatozoid :)))
  • La următoarele alegeri votează-l pe Ali Baba, are numai 40 de hoți în subordine. :)))
  • Mi-am cumpărat cartea “Învață germana în 10 pași”… Am mers deja 3 kilometri și nimic..Ai naibii hoți!
  • Niciodată să nu te apropii de un taur prin față, de un cal prin spate sau de un prost din orice direcție.
  • La spovedanie:-Părinte, am înșelat, am mințit, am furat!-Din ce partid faci parte, fiule?
  • Fumatul salvează vieți!!!Mulți proști sunt acum în viață doar pentru că mi-am aprins o țigară și m-am calmat!

Dacă ai zece bomboane și prietenul tău Mihai ți-a luat 3, câte îți rămân?
-10 bomboane și un cadavru… :)))

  • Matematica – singurul loc unde oamenii cumpără 64 de pepeni și nimeni nu se întreabă de ce :))))
  • Care e cea mai frumoasă amintire din copilărie?-Că nu aveam facturi de plătit.
  • Celor care zic că Bill Gates a abandonat școala și a reușit în viață, le spun doar atât:-Bă, Bill Gates a abandonat Harvard, nu clasa a noua, la Liceul Agricol!!
  • De ce arată așa de trist culegerile de matematică? Pentru că au așa de multe probleme…
  • Am spus o glumă despre chimie, dar n-am primit nicio reacție…
  • Într-o zi mi-a zis un tip: Frumoaso, vreau un copil de la tine!Și i l-am dat pe cel mai mare, că mănâncă mai mult…
  • 64. Cum îți dai seama că ești o mamă bună?-Când îți sacrifici bateria din vibrator pentru jucăria copilului tău…:D 😀
  • 65. Înainte, tații își doreau ca primul copil să fie băiat.Acum, își doresc să fie al lor. 😀 :D:D 😀
  • Am spus o glumă despre chimie, dar n-am primit nicio reacție…
  • -Ioaneee, unde te duci mă așa inopinat și circumspect?-Bă Gheorghe, mă duceam la toaletă, dar acum mă duc după un dicționar!
  • Chiar acum îmi ajut fiul să caute ciocolata pe care am mâncat-o eu aseară… :)))
  • Nimic nu e cu adevărat pierdut până când nici măcar mama nu reușește să-l găsească.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!