home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
22.02.2024
FAPTUL DIVERS

UITE CA E BUN SI KIM JONG UN LA CEVA

Serviciul de securitate ucrainean (SBU) a declarat joi că a stabilit că Rusia a folosit rachete nord-coreene în mai multe atacuri care au ucis peste 20 de persoane. În ianuarie, Statele Unite au avertizat că Coreea de Nord trimite atât rachete balistice, cât și lansatoare în Rusia, numind sprijinul acordat de Phenian regimului de la Moscova o „escaladare îngrijorătoare”.
„Conform investigației, trupele rusești au eliberat peste 20 de arme nord-coreene asupra Ucrainei. Cel puțin 24 de civili au fost uciși și peste 100 au fost grav răniți”, transmite SBU.
Serviciul secret ucrainean a identificat armele ca „rachete balistice Hwasong-11” și a postat imagini cu fragmente ale lor pe Telegram.Rachetele au fost folosite într-un atac de la sfârșitul lunii decembrie asupra regiunii de sud Zaporojie și în ianuarie în capitala Kiev, a spus SBU.Rusia a lansat, de asemenea, rachetele în regiunile de front Doneţk şi Harkov, a adăugat acesta.„Sunt în curs de desfășurare măsuri cuprinzătoare pentru stabilirea tuturor împrejurărilor crimelor și aducerea făptuitorilor în fața justiției”, inclusiv „căile logistice pentru aprovizionarea cu arme”, a adăugat SBU.Aproape 50 de țări – inclusiv SUA, state europene, Coreea de Sud și Japonia – au condamnat presupusul transfer într-o declarație din ianuarie.
Aliații tradiționali, Rusia și Coreea de Nord, și-au relansat recent relațiile diplomatice, liderul de la Phenian, Kim Jong Un, făcând o excursie în străinătate pentru a-l vedea pe președintele Vladimir Putin în Orientul Îndepărtat al Rusiei în septembrie.Bravo, Kim! Esti bun! Sarac, sarac, dar iti ajuti prietenul!

MAREA NEAGRA-LAC RUSESC!

Ministrul francez al Forțelor Armate, Sébastien Lecornu, a denunțat joi recentele „încercări ale Rusiei de a prelua controlul” asupra patrulelor aeriene și maritime franceze, invocând în special un incident care a avut loc în urmă cu o lună în Marea Neagră.Lecornu a vorbit la radioul francez RTL de „încercări ale rușilor de a prelua controlul asupra unui număr de patrule ale noastre, cu o lună în urmă. Un sistem de control aerian rusesc a amenințat că va doborî avioane franceze în Marea Neagră, în timp ce eram într-o zonă liberă internațională în care patrulăm”.
El a mai vorbit despre piloți ruși „care amenință piloții francezi că le va doborî aeronavele”, a continuat el. Or, acestea sunt patrule aeriene și maritime care ar trebui să garanteze libertatea de mișcare pe mai multe mări din lume, a explicat oficialul francez.
Ministrul a mai făcut referire și la o navă de război rusească care a ancorat în Golful Senei, adică într-o zonă internațională, de „parcă ar veni să intimideze Franța”.
De câteva zile, guvernul francez denunță poziționarea rusă „agresivă” și atacurile hibride, adică în mai multe domenii, nu doar naval și aerian, ci și în cel cibernetic, al dezinformării, energiei și alimentației, pe lângă atacurile militare frontale, remarcă AFP.
„Este la fel de vechi ca Războiul Rece”, dar „Rusia se joacă cu limitele în ceea ce privește agresivitatea”, a concluzionat el, invocând un atac cibernetic de această dată care vizează o companie de apărare franceză și în special producția de armament, a mai spus Lecornu.
Ministrul francez al Forțelor Armate, Sébastien Lecornu, a cerut în acest weekend întărirea măsurilor de securitate în fața amenințărilor cu „sabotajul și atacul cibernetic” rusesc care vizează „în primul rând și în primul rând” ministerul său, într-o notă internă, scrie AFP care a consultat documentul.Acum intrebarea ce cauta francezii in Marea Neagra nu si-o pune nimeni?

CUM SE CUCERESC OCTOGENARII…PARDON, MILIARDARII

Laurette Attindehou, în vârstă de 40 de ani, a făcut dezvăluiri despre relația cu Ion Țiriac, cum l-a cucerit pe fostul mare tenismen. Fotomodelul a explicat ce calități trebuie să aibă o femeie ca să atragă atenția unui miliardar.Invitată la podcastul lui Viorel Grigoroiu, Laurette a mărturisit că a avut mai multe relații cu milionari celebri din România. Cânt a fost întrebată dacă a avut o relație amoroasă cu Ion Țiriac, ea a început să zâmbească și să evite răspunsul, însă în cele din urmă a oferit detalii.„Am mai avut relații cu milionari celebri de la noi”, a spus Laurette în cadrul podcastului.„Dar cu Ion Țiriac a fost ceva?”, a întrebat gazda podcastului.„Asta nu pot să îți răspund, dar… Țiri, că eu așa îi zic, o să rămână acolo la corazon, la sufletul meu. Nu prea am mai vorbit așa în ultima perioadă. Era frumos cu avionul privat, te dădeai jos, te lua cu mașina cu șofer. E foarte greu de accesat: trebuie să fii frumoasă, deșteaptă, să știi să vorbești, să știi să taci atunci când trebuie, să ai simțul umorului. Oamenii de afaceri sunt foarte stresați și tu trebuie să știi să te faci plăcută, să fii jovială.Cu Țiriac m-am simțit «Regina reginelor»! Dacă nu eram eu deosebită și specială, se mai uita domnul Țiri la mine? Dacă nu eram frumoasă și deșteaptă?”, a dezvăluit Laurette, despre relația ei cu milionarul, la podcastul lui Viorel Grigoroiu.Fetele de 14 ani care viseaza la lux fara munca sa ia notite!

O VESTE BUNA PENTRU PUTIN

România a notificat aliații NATO că intenționează să-l propună pe Klaus Iohannis secretar general al Alianței, au confirmat pentru HotNews.ro surse oficiale. Informația vine în contextul în care SUA, Marea Britanie și Franța au anunțat că-l susțin pentru funcția de secretar general al NATO pe premierul olandez Mark Rutte. Informația privind demersul României a fost publicată inițial, pe Twitter, de corespondenta Bloomberg la Casa Albă.Propunerile României pentru funcțiile de top la nivel internațional se discută între Administrația prezidențială, Guvern și MAE.Administrația Prezidențială nu a comentat până acum această informație.De la Guvern, purtătorul de cuvânt Mihai Constantin a declarat: „În clipa de față în numele Guvernului nu am date pentru a comunica pe acest subiect”. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a exclus categoric să rămână în continuare în fruntea Alianței după luna octombrie a acestui an, când îi expiră mandatul, în condițiile în care mandatul i-a fost prelungit deja din cauza izbucnirii războiului din Ucraina.Numele lui Klaus Iohannis a mai fost vehiculat pentru a-i urma la șefia NATO lui Jens Stoltenberg, în trecut. Înainte ca mandatul actualului secretar general al NATO să fie prelungit, președintele era pe lista posibililor succesori. Putin e in extaz! Daca Iohannis ajunge la carma Nato, Rusia poate ataca linistita orice tara europeana , ca NATO n-o sa se mobilizeze!

CAND VREI SA-TI STRANGULEZI SOTIA, FA PE SOMNAMBULUL!

Un italian care a încercat să își stranguleze soția a fost achitat joi pe motiv de somnambulism, după ce instanța a decis că acesta nu era conștient de acțiunile sale în acel moment, relatează presa italiană, citată de AFP.În noaptea de 4 ianuarie 2021, locuitorul în vârstă de 60 de ani din Braone, un sat de munte din Lombardia (nord), a fost trezit de soția sa, care a încercat să slăbească strânsoarea mâinilor de pe gâtul său mușcându-l.„Nu am vrut, dormeam”, a repetat mereu acuzatul în timpul procesului său la tribunalul din Brescia.„Am crezut că erau hoți care intraseră în casa noastră și că el (soțul ei) și fiul meu suferiseră deja ce era mai rău”, a mărturisit supraviețuitoarea. Când și-a recunoscut agresorul, a văzut un bărbat „în transă”.Când s-a trezit, acesta și-a dat brusc seama de ceea ce făcuse, și-a eliberat soția și s-a aruncat pe fereastra de la etajul 3, provocându-și răni grave.Victima, care a insistat că nu a fost niciodată supusă la violențe din partea lui, nu s-a constituit parte civilă. Cuplul este acum separat.Experții au considerat această versiune plauzibilă, iar procurorul a fost de acord cu versiunea. „Nu era conștient”, a concluzionat procurorul general în pledoaria sa finală, în ciuda persistenței îndoielii cu privire la faptul că acuzatul nu avea deloc discernământ și voință.Avocatul apărării, Maria Cristina Sandrini, a susținut că clientul său nu este responsabil din punct de vedere penal. „Starea (psiho-fiziologică) a clientului meu în acea noapte era total alterată”, a susținut ea. Sunt o multime de barbati carora aceasta stire le va da idei!

PUTIN A PUS OCHII PE TRANSNISTRIA

Vadim Krasnoselski, liderul regiunii separatiste transnistrene, a convocat la sfârşitul lunii februarie un „congres al deputaţilor de toate nivelurile” din stânga Nistrului, iar politicianul transnistrean de opoziţie Ghenadie Ciorba susţine că a făcut-o la ordinul Moscovei şi că s-ar pregăti să ceară anexarea regiunii la Federaţia Rusă. Putin ar urma să îşi ţină la 29 februarie discursul său anual în faţa Parlamentului.Pe de altă parte, autorităţile din Transnistria sunt extrem de deranjate de măsura Chişinăului care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie şi care le obligă să plătească taxele vamale la bugetul Republicii Moldova, şi nu la bugetul regiunii, aşa cum era până acum.Vadim Krasnoselski a convocat pentru data de 28 februarie congresul „deputaţilor de toate nivelurile”, pentru a discuta despre consecinţele introducerii taxelor vamale pentru companiile din regiunea transnistreană, care ar „înrăutăţi” situaţia socio-economică a locuitorilor din stânga Nistrului. Anunţul a fost făcut luni de serviciul de presă al biroului liderului nerecunoscut al regiunii transnistrene.Opozantul din regiunea transnistreană Ghenadie Ciorba a scris pe reţelele sociale că, de regulă, un acest tip de congres este convocat doar pentru a lua „decizii cheie”.„Întrebarea principală: În ce scop este organizat acest eveniment? Cel mai probabil, a venit un ordin de la Moscova pentru a ţine acest congres, unde ar trebui înaintată o cerere, în numele cetăţenilor care locuiesc pe malul stâng, către Rusia, de a accepta Transnistria în Federaţia Rusă, iar pe 29 februarie, Putin va anunţa acest lucru în adresarea sa, iar Adunarea Federală, într-o ordine accelerată, va decide aprobarea cererii. În plus, organizatorii vor face referire la referendumul din 2006”, a scris Ciorba pe reţelele sociale.Asta e adevarata democratie! Fiecare debiteaza orice tampenie ii trece prin minte si nimeni nu-l opreste! Dar nici nu-l asculta!

PUTIN UMOR

Doi pereţi discută: Ne întâlnim la colţ!

Doi vulturi stăteau pe o cracă, iar al treilea stătea să cadă.

Un polițist gândea.

Dragoste germană: Te vreau rece!

Un moș și o babă au murit de tineri.

Nici dacă aș fi logaritm, nu m-aș lăsa în baza ta.

Vecina mea are două fete. Una este foarte frumoasă și cealaltă e studentă la fizică.

Bulă era pe moarte şi moartea i-a zis „Dă-te jos”.

Care-i cel mai nou și mai bun banc sec?
Un student și-a cumpărat un apartament.

De ce are veverița coada în spate?
Ca să stea ea în față!

De ce nu fuge un melc?
Ca să nu îi fâlfâie ochii.

Cum trece un american strada?
Se uită în stânga, în dreapta… în sus și apoi traversează.

De ce femeile cu sânii mici sunt harnice?
Pentru că nu pot sta cu mâinile în sân.

De câți psihologi e nevoie ca să schimbe un bec?
De unul singur… cu condiția ca becul să vrea!

Ce înseamnă o femeie gravidă pentru canibali?
Un ou Kinder cu surprize.

Copii, de ce spunem limba maternă și nu limba paternă?
Fiindcă mama vorbește cel mai mult acasă.

De ce ţinea Mihai Viteazul securea în mâna stângă?
De mâner!

Cu ce seamănă o jumătate de portocală?
Cu cealaltă jumătate.

De ce vorbesc femeile în timpul actului sexual?
Fiindcă sunt conectate la o sursă de inteligență.

Ce e mic, negru și îl doare inima?
Adrian Copilul Minune.

Cum obții lumina cu ajutorul apei?
Speli geamurile!

Ce poți să mai dai jos de pe o secretară goală?
Directorul.

Ce îi spune cafeaua zahărului?
Fără tine, viața mea ar fi amară.

– Visez să fiu miliardar ca tatăl meu, zice Bulişor.
– Tatăl tău este miliardar?
– Nu! Şi el visează!

Două fantome stăteau de vorbă:
– Auzi, tu crezi în oameni?

Un om mergea liniştit prin deșert când, deodată, ia o palmă. Se uită în dreapta, în stânga, în spate, nimeni. Se uită în sus: senin. Mai merge şi iarăşi ia o palmă. Se uită în dreapta, în stânga, în spate, nimeni. Se uită în sus: senin. Merge mai departe: la fel, iarăşi ia o palmă. Se uită în dreapta, în stânga, în spate, nimeni. Se uită în sus: senin. Şi uite aşa a luat omul nostru trei palme din senin.

– Nu vă supăraţi! spuneţi-mi, vă rog, unde este fabrica de pâine.
– Nu mă supăr. Este lângă fabrica de confecţii.
– Atunci vă mai rog să-mi spuneţi unde este fabrica de confecţii.
– Lângă fabrica de pâine.
Omul nostru nervos întreabă:
– Bine, mă, da’ fabrica de pâine şi cea de confecţii unde le pot găsi?
Civilul foarte calm răspunde:
– Una lângă alta!

Discuție între soț și soție:
– Azi noapte te-ai prefăcut?, întreabă el.
– Nu, chiar dormeam, răspunde ea.

Un bărbat gras stătea în faţa unei grădiniţe. La un moment dat, vine la el o educatoare şi-l întreabă:
– Nu vă supăraţi, aşteptaţi un copil?
Ca replică, barbatul gras spune:
– Nu. Aşa sunt eu, mai gras!

Cândva, în viitor, vine sfârșitul lumii. Omenirea întreabă:
– Abia acum se vine?
– Mă scuzați… m-am întâlnit cu Florin Piersic!

Un tip merge la o covrigărie:
– Bună ziua!
– Mdea, spune vânzătoarea sictirită.
– Aveți covrigi mici și tari?
– Mdea…
– Și cine naiba vi-i cumpără?

Un bărbat merge la poștă și îi spune poștașului:
– Nu vă supărați, aștept o scrisoare!
– Nu mă supăr, așteptați!

Clientul către chelner: Aveți picioare de broască?
Chelnerul: Nu, așa e mersul meu, mai săltăreț.

Pe stradă se întâlnesc 0 și 8. 0 îi zice lui 8:
– Ce, mă, ți-ai pus centură?

Orice depresie trebuie întâmpinată cu un zâmbet. Depresia va crede că ești un idiot și va pleca.

ANUNŢ: Tânăr frumos, student, nu beau, nu fumez, am o maşină beton, casă cu 12 camere, părinţi bogaţi, nu vreau nimic, am scris doar să mă laud.

Un câine ciobănesc german se duce la poștă să trimită o telegramă.
În telegramă scria: woof woof wooof wooof woof.
Funcționara o ia, se uită și îi spune:
– Știți, la același preț mai aveți voie să mai scrieți de 3 ori woof.
Câinele se uită la ea și răspunde:
– Da, dar atunci n-ar mai avea nici un sens…

Un lup dădea târcoale la o stână, iar la un moment dat s-a oprit. De ce?
Pentru că nu mai avea târcoale…

Trei lilieci stăteau pe o creangă, doi cu capul în jos și unul cu capul în sus. Unul dintre liliecii cu capul în jos zice: „Uite, mă, ăsta iar a leşinat!”.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!