home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
26.02.2024
FAPTUL DIVERS

SOSOACA TAIE IN CARNE VIE

Soțul Dianei Șoșoacă a fost exclus din partidul SOS, după o săptămână de dispute publice între Silvestru Șoșoacă și soția lui. Silvestru Șoșoacă își acuză soția de abuzuri.Decizia a avut loc în urma votului Comitetului Național al SOS, convocat de două treimi din filialele partidului, conform declarațiilor Dianei Șoșoacă în live-urile făcute pe Facebook în weekend.Conform unui comunicat de presă al SOS, Diana Șoșoacă s-a abținut de la votul excluderii soțului său, iar în ședința plenară a comitetului au mai fost excluși și Mihai Rapcea (vicepreședinte), Vasile Tivadar, Adrian Pinoșanu și Mustăciosu Silviana. Din Biroul Executiv al partidului a fost exclus un membru fondator și vicepreședinte (Marcel Viziteu).Șoșoacă a spus despre relația cu soțul său că politica și căsnicia sunt ”separate”:”Vă rog frumos să nu mai confundați cele două chestiuni, cele două poziții. Una este faptul că eu cu Silviu suntem soț și soție și alta este că în acest partid suntem atâția oameni (…)”.Scandalul a continuat cu un comunicat al lui Silvestru Șoșoacă, care a vorbit despre o ”decizie ilegală” spunând că proiectul politic SOS îi aparține, fiind ”principalul organizator al partidului”. Silvestru Șoșoacă a negat că ar fi fost victima unor acțiuni de intimidare și șantaj din partea servciilor secrete:Disputa între cei doi soți din SOS a continuat toată săptămâna cu diferite acuzații făcute direct sau indirect, în care au apărut invocate și numele unei jurnaliste Nașul TV apropiată de Silvestru Șoșoacă sau al fostului jurnalist Luis Lazarus, nedespărțit de activitatea politică a Dianei Șoșoacă, care îi transmite live-urile și o însoțește la evenimenteAsa, Diana ! Arata-i lui Silvestru cine-i cocosul in partid!

PONTA TINE CU STAPANUL

Victor Ponta a vorbit despre alegerile prezidențiale de la noi din țară din acest an. Fostul lider PSD și-a exprimat speranța ca PNL să-l susțină pe Marcel Ciolacu.Victor Ponta a subliniat, de asemenea, că actualul președinte, Klaus Iohannis, își dorește o funcție la NATO. „M-aș bucura dacă PNL l-ar susține pe domnul Ciolacu. Domnul Iohannis își dorește funcția de la NATO”.Fostul premier a comentat și asupra recentei înțelegeri dintre cele două mari partide politice din țară, PSD și PNL. „Toată lumea e liniștită, e pe funcție, e foarte bine lucrul acesta. Domnul Iohannis merge la Bruxelles, domnul Ciucă, domnul Ciolacu sunt în funcții.Sustinerea lui Ponta e fireasca! Daca ajunge presedinte, Ciolacu o sa gaseasca un os de ros si pentru Micul Titulescu!

TRANSNISTRIA-PAMANT RUSESC!

Pe 29 februarie cetățenii ruși sunt programați să meargă la urne pentru a susține realegerea lui Putin pentru un nou mandat. Deși nu există niciun dubiu că Comisia Electorală Centrală a Rusiei va declara victoria în orice circumstanțe, Kremlinul este hotărât să pregătească ceva pentru alegeri care să consolideze și mai mult sprijinul cetățenilor pentru președinte.

Ocazia pentru aceasta se pregătește să fie oferită de Transnistria. În ajunul discursului lui Putin, regiunea va cere oficial ajutorul Rusiei și va reaminti Kremlinului că dorește să devină parte integrantă a Federației Ruse.

Ca răspuns – în cel mai radical scenariu – Rusia ar putea chiar anunța anexarea acestei regiuni moldovenești.

Cu toate acestea, Moldova consideră această opțiune nerealistă, deoarece un astfel de pas ar lovi atât Transnistria însăși, cât și influența Moscovei în regiune. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că logica în deciziile internaționale nu este punctul forte al Kremlinului. Așadar, acest scenariu sinucigaș pentru Transnistria nu poate fi exclus.Autoritățile autoproclamate transnistrene pregătesc un eveniment politic de o asemenea anvergură, cum nu s-a mai văzut aici de mulți ani. La 28 februarie, la Tiraspol, ele convoacă un “congres al deputaților de toate nivelurile”, adică așa-numitul parlament transnistrean, precum și consiliile raionale, orășenești, municipale și sătești din această regiune controlată.Tiraspolul organizează astfel de evenimente atunci când este nevoie de o decizie de urgență. Congresul actual va fi, în mod oficial, al șaptelea. De patru ori au avut loc astfel de evenimente în 1990-1991 pentru a declara “independența” Transnistriei; al cincilea congres a avut loc în 1995 pentru a aproba “constituția” regiunii.Uite-asa face si maimuta, cand se plictiseste! Se scarpina in fund pana-si face rana si pe urma se vaicareste de durere!

SPERATI SA INTRAM IN SCHENGEN?RAMANETI CU SPERANTA!

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, insistă asupra vetoului țării sale cu privire la aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen, potrivit ziarului austriac Krone. Gerhard Karner a declarat luni, în timpul unei conferințe de presă la Innsbruck, că Austria se va opune în continuare aderării depline la Schengen a celor două țări.Karner s-a referit și la acordul privind ridicarea controalelor aeriene și maritime, cunoscut și sub denumirea de „Air and Sea Schengen”, care va intra în vigoare de la finalul lunii martie.„Cred că este foarte important să facem acest pas acum și să nu filozofăm despre următorul”, a declarat Karner. El a declarat că acest „compromis” prevede „condiții clare”.Printre acestea se numără faptul că frontiera terestră trebuie să fie securizată și că la frontiera externă vor fi disponibili ofițeri de poliție și resurse suplimentare ale Frontex. Iar solicitanții de azil înregistrați anterior în România și Bulgaria trebuie să fie returnați din Austria în țările respective.Acordul privind „Air-Schengen” înseamnă că persoanele care călătoresc din România și Bulgaria nu vor mai fi nevoite să zboare spre alte țări ale UE prin terminalele externe.Consiliul UE a anunțat la finalul lunii decembrie că România și Bulgaria vor intra în Schengen cu frontierele aeriene și navale la 31 martie 2024. Autoritățile de la București au spus că discuțiile despre ridicarea controalelor la frontierele terestre vor continua în acest an.Am mai spus-o:vom intra in Schengen doar atunci cand o sa iasa Austria!

ASTA E BARBAT?

Bărbatul acuzat că a bătut crunt o tânără, apoi a abandonat-o în stare critică în scara unui bloc din Centrul Vechi al Capitalei este cetățean moldovean. Conform procurorilor, el a lovit-o pe victimă în repetate rânduri, în special în zona capului, folosind corpuri dure.Parchetul Tribunalul București a anunțat că bărbatul, care a fost prins luni, după ce a fugit de la fața locului și și-a abandonat victima în scara blocului, a fost reținut pentru 24 de ore pentru infracțiunea de tentativă de omor. Marți dimineață, el urmează să fie dus la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.Autorul atacului are 23 de ani și este din Republica Moldova.„La data de 24 februarie, în jurul orei 03:30, în timp ce se afla în scara unui bloc situat în Centrul Istoric din București, inculpatul, un bărbat în vârstă de 23 de ani, cetățean moldovean, a lovit-o pe victimă în repetate rânduri, în special în zona capului, folosind corpuri dure, cu o intensitate deosebit de mare.(…) Acționând în modul arătat mai sus, autorul a acceptat posibilitatea suprimării vieții victimei, rezultat care nu s-a produs datorită hazardului și a îngrijirilor medicale de specialitate”, spune Parchetul Tribunalului București, într-un comunicat de presă.După ce și-a lovit crunt victima, bărbatul a fugit de la fața locului, fiind prins luni.Conform procurorilor, victima, o femeie în vârstă de 26 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial grav, hematoame epicraniene și o fractură, care au necesitat internarea de urgență la Spitalul Universitar de Urgență București. În prezent, starea victimei este una stabilă.Potrivit unor surse medicale, victima este în secţia ATI a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, intubată, în stare gravă.Bravo, “viteazule” ai aratat ca ai muschi pe tine, dar de creier nu zici nimic?

PUTIN UMOR

Doi ardeleni merg la vanatoare.Dupa o vreme obositi si fara nimic in tolba hotarasc sa manance.Cum ei nu mananca fara sa taga o horinca, reusesc sa se torpileze bine de tot si adorm la umbra unui pom.Spre seara,cand a inceput sa se racoreasca,Gheo se trezeste,se freaca la ochi si observa deasupra lui un deltaplan.Speriat il trezeste in fuga si pe Vasai si-i arata dihania,la care Vasai il intreaba:Trag?
-Trage!
Vasai baga doua patroane in pusca si trage fara sa stea pe ganduri.
Gheo:Nu cre`ca l-ai nimerit!
Vasai:Nu-i bai,bin`co
dat drumu` la om!!!

Un taran, mergand pe ogor, vede pe jos un pestisor de aur. Cum se zbatea pestisorul pe uscat, minune mare, incepe sa vorbeasca:
– Tarane, fie-ti mila de mine, arunca-ma te rog in balta aia, ca eu sunt regele pestisorilor si ti-oi da tot ce vrei.
– …
– Te rog frumos, tarane, arunca-ma in apa ca ti-oi da toate bogatiile pamantului!
– …
– Indura-te tarane, o sa-ti dau cel mai frumos palat din lume sa stai in el!
Cu naduf si indesat, taranul nostru puse calciiul pe pestisor si il strivi in tarana.
– Ma, pe cine faci tu taran?!

Ion si Gheorghe se intorc acasa dupa calatoria la Bucuresti. Ajung la gara, se urca in trenul de Cluj, isi gasesc doua locuri.
– Mai Ioane, cat face trenul pana la Cluj?
– Mult, ma. Toata ziua.
– Si ce facem noi atata timp?
– Pai, ce sa facem, vorbim.
– Si ce sa vorbim noi toata ziua, ma?
– Stiu eu? Hai sa spunem ghicitori.
Zis si facut.
– Ia zi, Gheo, ce e mic, negru si sta la mine in curte?
Trece un timp, ajunge trenul pe la Ploiesti.
– Auzi, Ioane, da’ are blana?
– Are, ma.
Pe la Brasov Gheorghe intreaba din nou:
– Ioane, are si patru picioare?
– Are, ma.
Spre Sighisoara dialogul continua:
– Si il tii in lant, ma?
– Da, il tin in lant.
La Blaj:
– Nu-i asa ca e rau? Musca, nu?
– Musca, ma, daca nu te stie.
Ajunge trenul si la Teius.
– Ma, Ioane, n’o fi cainele?
– Ba ciinele’i, ma. Da’ tu mare prost esti. Ce ti-a trebuit atata timp ca sa ghicesti?
În gara la Apahida raspunde si Gheorghe, suparat:
– Auzi, ma? Prost esti tu. Eu stiam de la Bucuresti, da’ daca spuneam de atunci, ce mai vorbeam noi atita drum?

Un ardelean intra intr-un bar si cere o bere la cutie. Dupa ce barmanul il serveste, ardeleanul ia cutia de bere,scoate un cutitas si incepe sa taie capacul cutiei. Barmanul il vede si-i spune :
-Bade, ridica inelul si trage-l spre tine, nu te mai chinui cu cutitul.
Ardeleanul ii raspunde :
-Apai, no, domnule draga, inelul ii pentru aia care n’au brisca.

Un ardelean ce calatorea cu trenul pentru prima oara, da sa intre in wc-ul de la un capat al vagonului. Cum deschide usa se zareste in oglinda si zice:no, pardon, no! Se adreseaza dupa un timp nasului rugandu-l sa elibereze wc-ul ca sa-l poata folosi si el.Nasul deschide usa wc-ului cu cheia sa speciala ,si se zareste si el in oglinda, dupa care spune:
-Imi pare rau bade, dar nu-l pot da afara pe dinsul, ca-i CEFERIST de-al nostru!!!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!