home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
20.03.2024
FAPTUL DIVERS

AVEM CANDIDAT LA PRIMARIE!

Candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, a fost prezentat oficial. Acesta a declarat că Bucureștiul este un „oraș bolnav”, dar cu sprijinul Coaliției și al echipei sale îl poate transforma într-un oraș sănătos. Candidatul coaliției PSD-PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, a declarat că decizia de a intra în competiția pentru Primăria Capitalei a venit după discuții pe care le-a avut cu liderii coaliției, legate de nevoile pe care le are Bucureștiul pentru a deveni un oraș sănătos:„Sănătatea înseamnă aer curat în București. Înseamnă sănătatea unui transport public eficient a unei infrastructuri rutiere eficiente. De ce nu, sănătatea este dată de un mediu cald, un mediu propice în care la Primăria Generală a Capitalei unde orice cetățean își cere drepturile și le găsește. Asta cred eu că înseamnă, dincolo de porțile unui spital sau porțile educaționale ale unei facultăți, a te preocupa de sănătatea unui oraș”, a spus Cătălin Cîrstoiu.În discursul său de susținere a candidaturii, premierul Marcel Ciolacu, președinte PSD, a spus despre Cătălin Cîrstoiu că, în calitate de șef al Spitalului Universitar din București, a demonstrat capacitate de conducere și comunicare.În schimb, Marcel Ciolacu l-a criticat pe actualul primar, Nicușor Dan, despre care a spus că nu l-a căutat niciodată pentru rezolvarea problemelor capitalei.„Dacă domnul Primar General ar fi venit la mine, categoric, împreună cu echipa guvernamentală, am fi căutat soluții”, a spus Marcel Ciolacu, care a adăugat că moştenirea după mandatul lui Nicuşor Dan este „un Bucureşti fără un program şi fără o perspectivă”, iar singurele lucruri cu care se laudă sunt proiectele Gabrielei Firea.Daca totul n-ar fi decat gargara, ar fi frumos si sanatos!

BIDEN O TINE DIN SANCTIUNI IN SANCTIUNI!

Statele Unite au impus sancțiuni împotriva a două persoane și companii care au susținut eforturile de dezinformare conduse de guvernul rus.Departamentul de Trezorerie al SUA a declarat pe 20 martie că cei desemnați au furnizat servicii „în legătură cu o campanie străină de influență malignă, inclusiv încercarea de a uzurpa identitatea unor instituții de presă legitime”.Sancțiunile au fost impuse Agenției de Design Social cu sediul la Moscova și fondatorului acesteia, Ilîa Gambașidze, și Grupului de Companie Structura cu sediul în Rusia și CEO-ului și proprietarul acesteia, Nikolai Tupikin.Trezoreria a spus că cei vizați au implementat o rețea de peste 60 de siteuri care uzurpă identitatea altor platforme de știri legitime și care foloseau conturi false pe rețelele de socializare. Sancțiunile îngheață toate bunurile pe care aceștia le au în jurisdicția SUA și, în general, interzic americanilor să se ocupe de ele. Cei care se angajează în anumite tranzacții cu cei vizați riscă, de asemenea, să fie loviti de sancțiuni.
„Ne angajăm să dezvăluim campaniile ample ale Rusiei de înșelăciune guvernamentală, care au scopul de a induce în eroare alegătorii și de a submina încrederea în instituțiile democratice din Statele Unite și din întreaga lume. Statele Unite, împreună cu aliații și partenerii noștri, rămân neclintiți în apărarea principiilor noastre democratice și a credibilității alegerilor noastre”, a declarat subsecretarul american pentru Terorism și Informații Financiare al Trezoreriei, Brian Nelson. „Scopul final al Kremlinului în desfășurarea acestor campanii de influență este să submineze democrațiile. Eforturile de acest fel sunt menite să semene neîncrederea într-o presă liberă și independentă și să înece criticile legitime cu un val de informații false”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.
Washingtonul a avertizat în repetate rânduri despre eforturile Moscovei de a semăna dezinformare și instabilitate în țările democratice, iar sancțiunile vin pe fondul unor tensiuni serioase dintre Statele Unite și Rusia din cauza războiului din Ucraina.În octombrie trecut, SUA au publicat o evaluare trimisă în peste 100 de țări, care arată că Moscova folosește spioni, rețelele sociale și mass-media de stat ruse pentru a eroda încrederea publicului în integritatea alegerilor democratice din întreaga lume.În luna ianuarie a acestui an, șeful biroului de dezinformare al Departamentului de Stat al SUA a declarat că Washingtonul crede că Rusia va desfășura „operațiuni de informare ” menite să îndrepte opinia în Europa împotriva Ucrainei, în timp ce mai multe țări de pe continent vor organiza alegeri în acest Foame cumplita de bani in SUA!

DRULA ZICE CA S-A FACUT DREPTATE!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a validat alianţa electorală Dreapta Unită USR– PMP–Forţa Dreptei, admiţând astfel contestaţia faţă de o decizie a Biroului Electoral Central (BEC) care nu a recunoscut protocolul de constituire al Alianței.Liderii partidelor din alianță au spus că decizia ICCJ este una în spirit democratic și au acuzat PSD că a încercat să elimine incorect Dreapta Unită din alegerile din 9 iunie.„ICCJ ne-a dat dreptate și a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului alianței Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democrației din România, o încercare de a împiedica Opoziția să participe la alegeri”, a spus Cătălin Drulă, președintele USR.Partidul Forța Dreptei transmite într-un comunicat că „decizia ÎCCJ dovedeşte că hotărârea iniţială a Biroului Electoral Central a fost una determinată de o majoritate politică ostilă democraţiei, controlată de PSD, care a eşuat lamentabil în încercarea de a împiedica candidatura alianţei Dreapta Unită”, arată un comunicat de presă al partidului Forţa Dreptei.„S-a făcut dreptate. Dreapta Unită este legal constituită. Tentativa PSD de a împiedica înregistrarea alianței a eșuat”, a scris președintele Forței Dreptei, Ludovic Orban pe Facebook.Adversarii politici spun ca s-a facut o mare nedreptate!

CULEGEM VIILE SI ALEGEM PRESEDINTELE!

CCR a respins astăzi sesizarea depusă de USR și Forța Dreptei în legătura cu legea pentru devansarea alegerilor prezidențiale cu 3 luni înainte de expirarea mandatului președintelui.Judecătorii Curții Constituționale consideră că noua dată a alegerilor prezidențiale pot asigura succesiunea firească a mandatelor, iar timpul este suficient pentru a permite tuturor candidaților politici să se pregătească pentru competiția electorală.Amintim, USR și Forța Dreptei a susținut că documentul încalcă principiile democratice, fiind neconstituțional să modifici regulile electorale cu câteva luni înainte de data desfășurării scrutinului.PSD și PNL au stabilit ca primul tur al alegerilor prezidențiale să aibă loc pe 15 septembrie, iar cel de-al doilea – pe 29 septembrie, urmând ca pe 8 decembrie să fie organizate alegerile parlamentare.Votam odata cu aparitia tulburelului!Sa insemne asta ceva?

PUTIN UMOR

Și blondele se ceartă. – Fată, de ce te-ai culcat cu soțul meu?
– Să văd, fată, care este mai bun … al meu sau al tău !!!
– Ce proastă ești, fată, puteai să mă întrebi pe mine…

Două prietene.

-Vai, ce rochie minunată, de unde ai luat-o?

-De la Paris, penultimul răcnet.

-Penultimul răcnet, cum așa?

-Ultimul răcnet l-a scos soțul meu, când a văzut prețul…

O blondă, o brunetă și o roșcată sunt la detectorul de minciuni. Bruneta spune:

-Mă gândeam că sunte cea mai frumoasă femeie din lume

-Bip!

Roșcata zice:

– Mă gândeam că-s cea mai frumoasă…

– Bip!

Blonda:

-Mă gândeam..

-Biiip!

Știți ce e reîncarnarea?
E atunci când pui la loc cele 3 kg pe care abia le-ai dat jos. :)))

-Te voi face să-ți pierzi mințile… îmi zice.

-Băi, lasă mintea, că oricum nu am! Cu kilogramele, poți face ceva???

Cură de slăbire cu pește:

Dimineața: crap de foame

La prânz: știucă n-am.

Seara: somn ușor!

-Am pierdut 1000 de kilocalorii, în 3 secunde!

-Cum?

-Mi-a picat shaorma jos!

Sunt mult mai fericit(ă) de când am renunțat la cafea de dimineață pentru fresh de portocale. Doctorul zice că e de la vitamina C, dar eu cred că e de la vodcă. :)))

De ce punem pizza rotundă în cutii pătrate și mâncăm felii triunghi?…..

Oglinzile nu mint. Și, din fericire, nici nu râd…

Dacă o femeie îți spune că ai dreptate, ăla se numește sarcasm. :))

Cum îți merge în căsnicie? – Când nu-mi văd coarnele totul este perfect…! :))))

Iubitule, am o întârziere de câteva zile… nu mi-a venit chestia aia, știi tu ce vreau să spun.

-Acuma dormi… mâine dimineață sun eu la Fan Courier!

Soția către soțul său economist:

Ce este inflația?

Soțul:

Mai demult aveai 90-60-90. Acum ai 110-150-140. Cu toate că ai totul mai mare ca înainte, valoarea ta a devenit mai mică decât înainte. Asta e inflația :)))

-Zi-mi un animal cu F.

-Fostul :))))

Femeile și bărbații din ziua de azi nu se mai iau din dragoste, ci din ură.

El urăște singurătatea, ea urăște sărăcia.

Un tip intră jucăuș în dormitor și-și întreabă jucăuș soția:
-Dragă, ne jucăm și noi de-a doctorul?
-Ăla de stat sau privat?
-Ce contează? Care e diferența?!
-Păi, dacă e ăla de stat îți fac programare peste o lună. Dacă e ăla privat, te costă 150 de euro.

Soțul și soția merg să divorțeze.

Judecătorul: Aveți 3 copii…cum îi veți împărți?

Cei doi soți discută îndelung și răspund judecătorului: – Venim la anul cu 1 în plus…

Dar gluma nu se termină aici pentru că anul următor li se nasc gemeni :)))

Ce-ar fi spus Frumoasa din Pădurea Adormită azi: dacă mă iubește mă lasă naibii să mă odihnesc :))

Soțul și soția merg la un psiholog, deoarece după 20 de ani de căsătorie, bărbatul este foarte deprimat.

Când este întrebat care este problema, bărbatul scoate o listă lungă și detaliată cu tot ce a avut de îndurat în acei 20 de ani:

– Lipsa comunicării, – Nu se simte apreciat, – Nu se simte iubit, – Nu se simte dorit etc.

În cele din urmă, terapeuta, foarte drăguță, se ridică, se apropie de barbat, îi cere să se ridice și începe să-l îmbrățișeze. Sărutându-l cu pasiune îl aseaza pe canapea, își scoate hainele și fac dragoste cu pasiune in timp ce soția îi privește șocată.

Când terapeuta termină, se îmbracă, își aranjeaza părul și se așează lângă bărbatul care rămăsese fără cuvinte …

Terapeuta ii spune doamnei:
– “De asta are nevoie soțul tău, de cel puțin 3 ori pe săptămână. Crezi că se poate?”
Femeia meditează un moment și răspunde:
– Îl pot aduce luni, dar miercuri și vineri … nu pot, că fac zacuscă!

Femeia isi intreaba sotul ce ar vrea pentru micul dejun:

– Niste ochiuri cu sunca? Suc de grapefruit si o ceasca de cafea?

El refuza:

– Nimic, cred ca de la Viagra mi-am pierdut pofta de mancare.

La pranz, ea il intreaba din nou:

– O ciorbica de burta? Un gratar cu cartofi prajiti? Niste berici?

El refuza:

– Nimic, cred ca de la Viagra mi-am pierdut pofta de mancare.

Seara la cina, ea vine din nou cu oferta:

– O slaninuta buna cu ceapa rosie? Un pic de telemea cu rosii? Niste vinut?

El refuza:

– Nimic, cred ca de la Viagra mi-am pierdut pofta de mancare.

Ea explodeaza:

– Atunci da-te un pic jos de pe mine ca mor dracului de foame!

Un tip si-a tras o gagică si o duce sa stea cu el la maica’sa. Din prima zi, mama soacra ii pune in vedere fetii regulile casei.

– Mama draga, in casa aici sunt o gramada de reguli, hai sa ti le spun de la inceput sa fii pusa in garda si sa nu calci pe bec. Cele mai importante sunt astea:

Cand ma vezi cu basmaua pe ambii ochi sa nu cumva sa imi cauti de vorba ca e jale;
cand ma vezi cu basmaua pe ochiul stang, sa te pregatesti deja de valiza ca e groasa treaba, iar cand ma vezi cu basmaua pe celalalt ochi inseamna ca trebuie sa fugi că nu mai e de stat aici.

La care fata: – Mama soacra, m-ai luat prin surprindere, mie nu mi s-a spus de nici o regula dar hai sa iti spun si eu rugămintea mea:
Cand ma vezi in bucatarie, picior peste picior, cu tigara in mana si cafeaua alaturi, sa stii ca ma doare in cot de cum iti sta dumitale basmaua! :))

Poți să-mi spui, nevastă, ce face acest individ la noi sub pat?

-Sub pat, nu știu, dar în pat face minuni!

Se zice că femeile își iubesc mai mult copiii decât soțul. Și totuși pe copii îi lasă uneori cu vecina… pe soț, niciodată…

Moartea: – Am venit după tine.

El: – Cum așa? Mă simt bine, nu sufăr de nicio boală!

Moartea: – Da, dar ai uitat telefonul deblocat acasă și l-a găsit nevastă-ta!!

O mamica observa, cu ingrijorarea crescanda, ca fiul sau iubit nu seamana nici cu ea, nici cu sotul.

Sot la fel de iubit pe care nu il inselase niciodata.

Pana la urma, cand copilul implineste 18 ani, ii ia, pe ascuns, o proba de ADN.

Soc. Panica. Groaza.

Rezultatul arata clar: copilul nu are nici o legatura cu ea sau cu sotul.

Disperata si tremurand ca o frunza, ii spune sotului:

– Iubitule, am o veste cumplita..
Sotul ridica ochii din ziar:
– Aoleu, ai lovit masina!
– Nu.
– Ai zgariat-o!
– Nu! Las-o dracului de masina, e vorba despre copil.

– Aaa.. ce-i cu copilul nostru?
– Pai asta e, nu-i al nostru!
– Cum nu-i al nostru?
– I-am facut testarea ADN si nu suntem noi parintii biologici.
– Ah, dar asta stiam.

Femeia sta sa lesine si mai multe nu.
– Stiai?! De cand stiai?
– De cand te-am scos din maternitate.
– Cuuuuum?
– Pai chiar tu ai zis la plecare: Costele, copilul s-a cacat pe el. Eu cobor la taxi cu lucrurile, iar tu fa bine si schimba-l.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!