home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
24.03.2024
FAPTUL DIVERS

CIOLACU N-AR VREA SA INCHIDA SUPERMARKETURILE

Guvernul pare să fie reticent cu privire la propunerea micilor comercianți ca supermarketurile să fie închise în weekend. Ministrul Agriculturii, unul dintre cei care trebuie să dea un aviz în cazul unei astfel de Hotărâri de Guvern, a declarat sâmbătă că nu susține această măsură.Asociaţia Naţională a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România a propus Guvernului ca magazinele peste 1.000 de metri pătrați să fie închise în zilele de sâmbătă și duminică, după ora 13:00. Micii comercianți spun că în cele două zile de weekend vânzările lor scad cu 30 până la 40%.Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă că nu este de acord cu propunerea ca supermarketurile și hipermarketurile să fie închise în weekend.„Foarte mulţi români muncesc în timpul săptămânii şi în wekeend merg şi se relaxează, se duc în mall, în mall este şi câte un supermarket, deci fac şi cumpărăturile. Eu nu cred că pot, ca ministru al Agriculturii, să vă oblig pe dumneavoastră când să vă faceţi cumpărăturile”, a spus ministrul Agriculturii, la Prima TV, potrivit News.ro.„În timpul săptămânii toată lumea munceşte, toată lumea are probleme. Dacă am face un sondaj, nici românii n-ar fi de acord. În timpul săptămânii, foarte mulţi oameni merg la muncă, au un timp foarte scurt de a merge la cumpărături”, a mai spus Florin Barbu. „Nu ştim dacă acoperim nevoia cetăţenilor, dacă închidem supermarketurile. Nu era vorba numai de supermarketuri, era vorba de toate magazinele alimentare”, a declarat prim-ministrul.În majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, supermarketurile sunt deschise în weekend. În unele țări, programul poate să fie mai scurt însă cu câteva ore. Doar în Austria, Germania și Polonia supermarketurile sunt închise în zilele de duminică, potrivit revistei de specialitate .Ii intelegem pe micii comercianti, dar le reamintim ca nu lovind in altii e corect sa-ti inviorezi afacerea!

COPIII NE POT PLECA SI MAI USOR DIN TARA

Guvernul României a aprobat joi, 21 martie, Ordonanța de Urgență care stabilește, între altele, condițiile în care pot călători minorii români în țările Schengen începând cu 31 martie. Copiii însoțiți nu vor mai fi controlați suplimentar, dar vor trebui să aibă documentele prevăzute de lege.Ordonanța de Urgență (OUG) aduce mai multe modificări legilor din domeniul regimului străinilor și al frontierei și a fost pusă în consultare publică la începutul lunii martie.Asta în condițiile în care, de pe 31 martie, România va fi admisă în spațiul Schengen, aerian și maritim.Adică începând cu 31 martie, vor fi eliminate controalele Poliției de Frontieră la granițele aeriene și maritime dintre țările Schengen.Totuși, în cazul minorilor care călătoresc cu avionul însoțiți, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și instituțiile din subordine propuseseră ca aceste controale să fie menținute.Mai exact, însoțitorii ar fi trebuit să obțină, la prezentarea în aeroporturi sau în porturi, o autorizație din partea Poliției de Frontieră care să ateste îndeplinirea condițiilor de călătorie a minorilor, așa cum a scris, în premieră, Europa Liberă.MAI propunea și amenzi pentru părinți, respectiv pentru companiile aeriene, în cazul în care ar fi acceptat călătoria minorilor fără acea autorizație.După ce propunerea a stârnit opoziția aeroporturilor, așa cum Europa Liberă a scris pe 18 martie, forma OUG aprobată joi, 21 martie, a eliminat această procedură și, implicit, amenzile propuse.Totodată, dacă în forma inițială Sa vedeti acum cozi la emigrari!

PUTIN APLICA STRATEGIA LUI IOHANNIS!

În august 2000, atunci când submarinul nuclear Kursk s-a scufundat în zona Cercului Polar, în timpul primului mandat de președinte al lui Vladimir Putin, a fost nevoie de patru zile pentru ca noul lider de la Kremlin să facă o declarație publică referitoare la tragedia în care au murit 118 marinari.Douăzeci și patru de ani mai târziu, proaspăt reales, pe cale să-și înceapă al cincelea mandat de președinte, Putin continuă să fie reticient în ceea ce privește aparițiile publice în cazul unor crize naționale .În cazul atacului de la sala de spectacole de lângă Moscova, din 22 martie, Putin a apărut public după 18 ore de la producerea acestuia.Și, atunci când, într-un final, a vorbit despre atac – cel mai sângeros din Rusia din ultimii ani – Putin a părut că sugerează implicarea ucrainenilor, dar nu a oferit nicio dovadă care să-i susțină declarațiile. În declarația lui înregistrată, a spus că patru atacatori care au fost reținuți „încercau să se ascundă și se îndreptau către Ucraina”.Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, iar oficialii ucraineni au negat orice amestesc în atentat, cu mult timp înaintea declarației lui Putin.Tăcerea inițială a lui Vladimir Putin aduce aminte de disparițiile lui precedente după producerea unor atacuri teroriste majore, din ultimii 24 de ani, de când e la putere.În octombrie 2002, în cazul atacului terorist de la Moscova – atunci când rebelii ceceni au luat 700 de ostatici în clădirea Teatrului Dubrovka – primul comentariu public al lui Putin despre asalt a venit abia a doua zi.La fel, în cazul care avea să fie denumit Masacrul de la Beslan, de pe 1 septembrie 2004 – când o mie de oameni au fost luați ostaici într-o școală din seudul Rusiei – Putin a făcut o declarație publică abia o zi mai târziu, în timpul unei întâlniri pe care o avea la Moscova cu Regele Iordaniei, Abdullah.Iar când criza de la școală s-a terminat cu moartea a peste 300 de oameni, jumătate dintre ei – copii, Putin nu a mai făcut nicio declarație publică. Într-un final, a mers în vizită la Beslan, la spital, să vadă victimele, și s-a adresat poporului, printr-un mesaj transmis la televizor.Desteapta strategie! Cand apele se limpezesc, apari si dai de inteles ca tu le-ai limpezit!

CA SA TREACA PUNTEA, PNL SE FACE FRATE SI CU PSD!

Consiliul Politic Naţional al PNL, întrunit duminică în şedinţă online, a aprobat alianţa electrorală cu PSD pentru alegerile europarlamentare şi fuziunea cu ALDE, informează News.ro.PNL anunţă duminică seară, după şedinţa Consiliului Politic Naţional, că au fost luate mai multe decizii.Înprimul rând, a fost aprobat protocolul de fuziune PNL cu ALDE, fiind acordate 876 voturi „pentru”.De asemenea, liberalii au aprobat alianţa electorală PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare. Acest punct al ordinii de zi a obţinut mai puţine voturi decât fuziunea cu ALDE, respectiv 838 voturi „pentru”.În plus, PNL a decis numirea lui Vlad Nistor drept membru în Biroul Executiv cu rang de vicepreşedinte, fiind acordate 876 voturi „pentru”.„De acum înainte nu avem altceva de făcut decât să ne implicăm cât mai mult în activitatea noastră. Există entuziasm, există motivare şi trebuie să avem încredere în forţele noastre, să putem duce toate etapele anului electoral 2024”, a declarat Nicolae Ciucă în cadrul şedinţei referitor la constituirea protocolului de fuziune cu ALDE.Sedinţa PNL a avut loc duminică online.Ce poti face?Cand iti sufla in ceafa Simion si Sosoaca, nu prea ai de ales!

PUTIN UMOR

De o  călugăriță se apropie gâfâind un soldat:

– Te rog, te rog din suflet, lasă-mă să mă ascund sub fusta ta. Îți voi explica mai târziu!

Călugărița a fost de acord.

Un pic mai târziu se apropie doi tipi din poliția militară:

– Soră, scuzați, nu ați văzut pe aici din întâmplare un soldat?

Călugărița a răspuns că el a plecat În altă direcție.

După ce polițiștii au plecat soldatul iese de sub fusta și spune:

– Chiar nu știu cum să vă mulțumesc Știți, eu nu vreau să merg la război…

Călugărița a răspuns că îI înțelege perfect.

Soldatul:

– Nu vreau să par nepoliticos … Dar aveți o pereche de picioare minunate!

Călugărița:

– Dacă ai fi privit un pic mai sus, ai fi văzut și o pereche de „ouțe” minunate. Nici eu nu vreau să merg Ia război!

La un azil de bătrâni, un moș intră într-o cameră unde erau două bătrânele și le zice:

– Dacă-mi dau pantalonii jos, puteți să-mi ghiciți vârsta?

– Da!!

Moșul dă pantalonii jos și zice:

– Ghiciți!!

– 84!!

– Cum de-ați ghicit?

– Ne-ai spus ieri!

O mamă și fiica ei făceau cumpărături in mall, când mama pune ochii pe o haină de blană.

Mama:

– Anul acesta, cred că o să-mi cumpăr singură cadoul, în loc să vă pun pe voi să-mi cumpărați ceva.

Fata dă din cap in sens că este de acord. Si cred că această haină de blană este potrivită.

Fata protestează:

– Dar mamă, un animal neajutorat și amărât a trebuit să sufere ca tu să ai asta.

Mama:

– Nu te necăji dragă, tatăl tău nu va primi nota de plată decât peste două săptămâni

Bulă e sunat de un vecin:

– Ce faci, Bulă?

– Bine. În Maldive!

– În Maldive? Ce faci acolo?

– Vacanță, distracție. Mai o plajă, mai un cocktail, mai un sushi. Tu?

– Eu în spatele tău Ia Supermarket și voiam să te întreb dacă vrei să te ajut cu sacul ăla de cartofi până acasă.

Un minut până la inchiderea magazinului.

Vânzătorul leneș strangea toate lucrurile.

Intră o doamnă.

– Vai, ce bine că am reușit să ajung! Găini aveți?

Vânzătorul deschide frigoriferul și scoate de acolo ultima găină. Pune atent pe cântar – cântărește 1kg.

– Dar mai mare nu aveți? intreabă femeia.

Vânzătorul pune găina inapoi în frigorifer și o scoate a doua oară. Pune pe cântar găina și apasă cântarul incet cu degetul. Cântarul arată 1,5kg.

– Superb, se bucură femeia. Le cumpăr pe amândouă!

Un ursuleţ polar stătea cu mă-sa pe banchiza. La un moment dat o întreabă:

– Mami, tu ai trăit toată viaţa aici la Polul Nord?

– Da, fiule!

– Şi tata, la fel?

– Da, fiule!

– Şi bunicu`, bunica?

– Da, fiule, şi ei la fel…

– Eu îmi bag picioarele, mie mi-e frig!

Se întâlnesc două persoane care nu prea se suportă una pe alta:

– Bă, am fost Ia oftalmolog și o să port ochelari.

– Da’ ce probleme ai?

– Cu dreptul te văd cam prost.

– Și cu stângul?

– Sunt convis că ești!

Sa vezi tu ce întîmplare îngrozitoare s-a petrecut când am fost în excursia aceea în Africa.

– Ce, tu?

– Treceam în sir indian…

– Parca ziceai ca în Africa…

– Da, tu, dar asa se spune, sir indian. Adica unul înaintea altuia, ca doar nu mergeam pe autostrada, mergeam prin jungla virgina!

– Ma rog!

– Ei, si am fost atacati de un grup de maimute, zeci de maimute. Daca nu m-ar fi smuls un tânar indigen din ghearele lor, as fi fost pierduta.

– Stai putin, tu. Dar în înghesuiala aia, cum de te-a recunoscut tânarul indigen dintre atâtea maimute?

Soția mea a studiat puțin psihologia

.

Întotdeauna folosește toată psihologia ei de amator când ne certăm.

Când l-am concediat pe băiatul care curăța piscine, ea zice:

– Ei bine, știi, îl concediezi doar pentru că este atât de tânăr și arătos și te simți amenințat și nesigur, pentru că îți amintește de propria ta mortalitate și proiectezi toate aceste nesiguranțe asupra altcuiva într-un mod foarte pasiv/agresiv pentru că aceste sentimente sunt pur și simplu prea traumatizante pentru a le face față.

Am spus: – Iubito… nu avem piscină

Într-o zi trecea iepurasul prin padure cu un televizor color in  brate.

Se întâlneste cu lupul.

– Ia uite, smechere, zice lupul, un televizor color, de unde ai  facut rost de el ?

– Pai sa vezi cum a fost, zice iepurasul. Mergeam eu asa prin  padure si dau peste vulpe.

Si ea spune ce mai faci iepurasule, ca nu  te-am mai vazut de mult, ia hai pe la mine în vizita.

M-am dus, vulpea  a pus masa, am mincat, dupa aia vulpea s-a dezbracat, s-a întins pe  patul cel mare si a zis: “gata iepurasule, acum poti sa-mi  iei ce am eu  mai scump pe lume”.

La care eu m-am uitat în jur si am luat televizorul

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!