home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
28.03.2024
FAPTUL DIVERS

RUSII SUNT CU OCHII PE NOI CA PE BUTELIE

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre sunt menite să pregătească aliații pentru o eventuală ciocnire cu Rusia, a afirmat Ministerul de Externe de la Moscova pentru RIA Novosti, dând exemplul planurilor de modernizare a bazei Mihail Kogălniceanu din România.„Extinderea bazei aeriene românești este încă o dovadă că blocul nord-atlantic își continuă militarizarea fără limite a Europei de Est și a regiunii Mării Negre”, a afirmat ministerul condus de Serghei Lavrov pentru agenția de presă rusă.Potrivit RIA Novosti, Rusia a promis să monitorizeze acțiunile României, să evalueze riscurile care apar și să le ia în considerare în cadrul planificării militare.Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, una din principalele baze militare ale Armatei Române, dar și locul unde există și cea mai mare prezență militară americană pe teritoriul României, va fi modernizată într-un program amplu de aproape 2,5 miliarde de lei până în 2030. Baza din județul Constanța va continua să fie modernizată și până în anul 2030 aproximativ 2,5 miliarde de lei vor fi investiți în „dezvoltarea facilităților din punct de vedere operațional, social și al infrastructurii”, au declarat în decembrie surse din MApN pentru HotNews.ro.Nu e corect! Biden ne baga la inaintare si, la o adica se spala pe maini!

BATALIA PENTRU PRIMARIE MAI CEVA CA BATALIA PENTRU STALINGRAD

Chestionat dacă bucureştenii îşi doresc un edil ca Cristian Popescu Piedone, care candidează din partea PUSL la Primăria Capitalei, Cîrstoiu a răspuns: „Nici atât”.„Eu cred că îşi doresc un primar echilibrat care să dea sănătate oraşului”, a completat medicul Cătălin Cîrstoiu.De asemenea, întrebat dacă va demisiona din funcţia de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, candidatul comun al PSD şi PNL la PMB a replicat: „O să îmi iau concediu”.„Nu există prevederea de suspendare a unui contract. Există doar posibilitate de a-ţi lua concediu. Asta am să fac”, a mai explicat el. [Sursa: News.ro]Potrivit unui sondaj comandat de actualul primar general Nicușor Dan și dat publicității pe 11 martie, Piedone a ieșit pe primul loc în preferințele electoratului. Actualul primar s-a clasat pe locul 2, cu 39,3%. Cristian Popescu Piedone ar obține un scor de 40,4% pentru funcția de primar general, arată un sondaj realizat în perioada 2-9 martie la comanda lui Nicușor Dan. Potrivit unui sondaj Sociopol, realizat la comanda Alianței PSD-PNL, în perioada 21-24 martie, Piedone se află pe locul al doilea în intențiile de vot, primarul sectorului 5 fiind indicat de 30% dintre respondenți. Nicușor Dan ar fi votat de 34% dintre cei care au exprimat o opțiune de vot, iar Cătălin Cîrstoiu a fost opțiunea pentru 24%. O cercetare făcută de Avangarde la comanda Digi24 a arătat că dacă duminică ar fi alegeri locale, Cristian Popescu Piedone ar obține 44% din voturi pentru Primăria Capitalei, urmat de Nicușor Dan, cu 27%, și de candidatul PSD-PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, cu 16%. Sondajul prezintă și un scenariu în care Piedone s-ar retrage din cursa pentru București. Votanții lui Cristian Popescu Piedone au fost întrebați cu cine ar vota dacă acesta nu ar candida. Sondajul Avangarde arată că dacă Cristian Popescu Piedone și-ar retrage candidatura, 41% ar vota cu Nicușor Dan, 29% cu Cătălin Cîrstoiu, iar 27% cu Mihai Enache (AUR). Bucureștenii au fost întrebați și cât de mulțumiți au fost de Nicușor Dan în acești ani în care a fost primar. 41% au apreciat activitatea actualului primar ca fiind „mai degrabă negativă”, în timp ce 25% au evaluat-o ca fiind „mai degrabă pozitivă”.Desigur, ei nu se bat pentru ciolan!Ei se bat pentru binele bucurestenilor!

FARA AVENTURI AMOROASE IN RUSIA!

Germania și-a avertizat joi cetățenii împotriva deplasării în Rusia pentru o întâlnire amoroasă după ce au flirtat pe o aplicație de dating online precum Tinder, avertizându-i de posibilele capcane, potrivit AFP.„Atenție pe Tinder, Hinge, Bumble etc.: în spatele noilor contacte se pot ascunde motive necinstite”, a avertizat Ministerul german de Externe, pe contul său de Instagram.„Rusia nu este în prezent cea mai bună destinație de călătorie pentru o primă astfel de întâlniri”, adaugă ministerul.Pe site-ul său de sfaturi de călătorie, Ministerul Afacerilor Externe semnalează, de asemenea, o recrudescență a escrocheriilor pe internet care îi vizează pe cetățenii vest-europeni și americani aflați în Rusia, corespondenții lor încercând să le fure bani.De la invazia Ucrainei din februarie 2022, Germania și-a intensificat avertismentele privind călătoriile în Rusia și își sfătuiește în prezent cetățenii să nu viziteze această țară, avertizând în special împotriva unor posibile „arestări arbitrare”.Chiar risca germanul caruia i s-au aprins calcaiele sa aiba soarta lui Navalnii?

ZELENSKI O COPIAZA PE BABA VANGA!

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski avertizează, într-un interviu acordat din ruine, că fără un ajutor urgent din partea SUA, Ucraina nu va mai putea face față Rusiei. Vladimir Putin, spune Zelenski, va viza în curând Kazahstanul, apoi statele baltice, Polonia şi cel puţin jumătate din Germania, când implicarea SUA în război va fi inevitabilă.„Chiar şi mâine, rachetele pot zbura spre orice stat”, a declarat Zelenski într-un interviu acordat CBS News printre ruine, dintr-o locaţie nedezvăluită din apropierea graniţei cu Rusia.„Pentru el, noi suntem un satelit al Federaţiei Ruse. În acest moment, suntem noi, apoi Kazahstan, apoi statele baltice, apoi Polonia, apoi Germania. Cel puţin jumătate din Germania”, a spus el, citat de News.ro.„Această agresiune – şi armata lui Putin – poate ajunge în Europa, iar atunci cetăţenii Statelor Unite, soldaţii Statelor Unite, vor trebui să protejeze Europa, pentru că ei sunt membri NATO.”Zelenski a reiterat un avertisment mai vechi, lansat tot la CBS News înainte ca Rusia să invadeze total Ucraina pe 24 februarie 2022. Pe atunci, Ucraina lupta de ani de zile cu forţele ruseşti şi cu cele susţinute de Kremlin în Crimeea ocupată de Rusia în 2014.Președintele Ucrainei a spus că Putin este decis să readucă Rusia la granițele fostei Uniuni Sovietice.Întrebat dacă războiul ar putea fi câştigat cu Putin încă la putere, liderul ucrainean a spus că eventuala câștigare a războiului de către Ucraina l-ar slăbi pe Putin şi a avertizat că liderul de la Kremlin nu se va opri la Ucraina.În apropierea primăverii, Zelenski spune că forţele ucrainene au reuşit să facă față ofensivei ruseşti în cele mai grele luni de iarnă. „Am stabilizat situaţia. Este mai bine decât era în urmă cu două sau trei luni, când aveam un mare deficit de muniţie de artilerie şi de diferite tipuri de arme”, a spus el. „Nu am văzut deloc contraofensiva aceea amplă, uriaşă, din partea Rusiei. Nu au avut succes”, a punctat Zelenski.Pe de altă parte, el a atras atenția că Ucraina are nevoie urgentă de muniție pentru a face față următoarei ofensive rusești, așteptată să aibă loc la sfârşitul lunii mai sau în iunie. „Şi înainte de asta, nu numai că trebuie să ne pregătim, nu numai că trebuie să stabilizăm situaţia (…) avem nevoie de ajutor acum.”
În ceea ce a devenit un război de uzură al artileriei, Rusia are avantajul unei puteri aflată într-un raport de forțe de cinci la unu față de Ucraina, cu o putere militară direct proporțională. Cum le stie el pe toate! Putin, suna-l pe Zelenski cand vezi c-ai uitat ce voiai sa faci !

STIATI CA?

. Studiile arată că 7% dintre americanii religioși se roagă la Dumnezeu ca să găsească un loc bun de parcare.

. Hippopotomonstrosesquippedaliofobia este frica de cuvinte lungi. Cuvintele lungi îi fac pe bolnavi să își piardă respiratia, tragând aer sacadat sau să transpire abundent.

  1. În spaniolă, cuvântul „esposas” înseamnă atât „soții” cât și „cătușe”.
  2. La aniversarea a 120 de ani, cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată a spus: „Am un singur rid și stau pe el”.
  3. Cum se spune în daneză la prezervativ? „Svangerskabsforebyggende middel”.
  4. În mitologia greacă se credea că roșcații se transformă în vampiri după moarte.
  5. Unu din patru americani cred că soarele se învârte în jurul pământului.
  6. Când Muntenegru și-a câștigat independența față de Yugoslavia, domeniul de pe Internet s-a schimbat de la „Yu” to „Me”.

Leonardo Di Caprio are prenumele Leonardo pentru că mama sa era în fața unui tablou semnat Leonardo da Vinci când micuțul a lovit pentru prima dată pântecele mamei.

  1. Charlie Chaplin a pierdut un concurs de sosii ale lui Charlie Chaplin. A ieșit abia pe locul al 2-lea.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!