home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 28 de zile
FAPUL DIVERS

CIOLACU ZICE CA ARE BALTA PESTE!

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, la sediul PSD, că nu se pune problema opririi de către Comisia Europeană a fondurilor PNRR destinate României.
„Avem din tranșa 1 și 2 consumate până acum vreo 20%, deci nu se pune problema că România rămâne fără bani. Așteptăm un raport și pe urmă vom face pașii următori, anul acesta se vor încasa bani. Important este să încasăm suma întreagă. Ce dezamăgire să am eu pentru lucruri pe care nu le-am trecut eu în PNRR? Comisia vine și ne spune și ne arată lucrurile pe care ni le-am asumat acele lucruri în PNRR. Ce pot să fac este să încerc să negociem, de exemplu cum este la microîntreprinderi, unde dl Ghinea și dl Cîțu și-au asumat că va fi un prag de 60.000. Eu cu dl Ciucă ne-am asumat că scădem de la 1 milion la 500.000, lucru pe care l-am făcut”, a declarat CiolacuSa cante lautarii! Sa inceapa dedicatiile! Banii sunt fara numar, fara numar!

BIXBY TRECE PE INTELIGENTA ARTIFICIALA!

Samsung ar putea adăuga tehnologie de inteligenţă artificială generativă asistentulUI său vocal Bixby, a declarat un director executiv al companiei pentru CNBC, în timp ce gigantul sud-coreean caută să sporească atractivitatea dispozitivelor sale, transmite CNBC, potrivit news.ro.
Bixby a fost lansat în 2017 cu smartphone-ul Samsung Galaxy S8. Software-ul a oferit o serie de funcţii, inclusiv traduceri live sau recomandări de restaurante. Dar asistenţii vocali au fost de obicei mai puţin conversaţionali şi s-au bazat pe utilizatorii care pun întrebări şi obţin răspunsuri. Chatbot-urile sunt acum mai avansate şi capabile să gestioneze interogări mult mai complexe, după apariţia ChatGPT al OpenAI şi a altor chatboturi. Aceşti roboti de chat new-age sunt un exemplu de AI generativă, care permite utilizatorilor să solicite o interogare şi va genera un răspuns sub formă de text, imagine şi acum chiar video.Bixby se află pe toate dispozitivele Samsung, de la smartphone-uri şi ceasuri inteligente până la aparatele sale electrocasnice. Samsung îl consideră un instrument cheie pentru ca utilizatorii să-şi controleze dispozitivele din casă.Bixby nu a avut capabilităţile ChatGPT Până acum, Bixby nu a avut capabilităţile ChatGPT. La fel ca mulţi producători de smartphone-uri, Samsung încearcă să includă în dispozitivele sale funcţii AI mai avansate. De asemenea, compania a lansat noi funcţii cu Galaxy AI, împreună cu cea mai recentă serie de smartphone-uri S24. Aceasta include o opţiune care le permite utilizatorilor să încerce ceva pe ecranele lor şi să caute pe Google fără a fi nevoie să comute între aplicaţii. Gigantul tehnologic caută să-şi îmbunătăţească inteligenţa artificială cu Bixby. ”Aşadar, Bixby a fost un asistent vocal cheie pentru asistenţi vocali pentru Samsung nu doar pentru dispozitivele mobile, ci şi pentru televizoare şi aparate digitale care există în ecosistemul Samsung. Aşa că a fost asistentul vocal de bază până acum”, a declarat Won-joon Choi, vicepreşedinte executiv al diviziei de dispozitive mobile a Samsung, pentru CNBC, într-un interviu luna trecută. ”Odată cu apariţia tehnologiei AI generative şi LLM (model de limbaj mare), cred că trebuie să redefinim rolul Bixby astfel încât acesta să poată fi echipat cu AI generativă şi să devină mai inteligent în viitor”, a spus Choi. Adăugarea acestui lucru ”va permite o conversaţie mai naturală şi va crea o interfaţă care să accepte produsele Samsung în ecosistemul nostru”, a explicat acesta. Choi nu a dat un termen în care Bixby ar putea primi funcţii AI generative, dar a spus că Samsung ”munceste atât de mult” pentru a le oferi. Concentrarea Samsung asupra tehnologiei vine într-un moment în care investitorii analizează ce va oferi Apple când vine vorba de AI generativă. Apple a anunţat că va organiza conferinţa anuală a dezvoltatorilor, WWDC, în iunie, când compania va vorbi, potrivit aşteptărilor, despre unele caracteristici AI ale produselor sale.Nu e departe ziua in care Inteligenta Artificiala va fi in toate! In cele ce sunt si in cele ce maine vor rade la soare!

LOCUL LUI NICUSOR E LA CATEDRA!

Președintele PNL București, Sebastian Burduja, a declarat că „ceea ce trebuie să se întâmple la București este schimbarea”. Iată ce a spus acesta: Domnul Nicușor Dan trebuie să se întoarcă la catedră, la Institutul de Matematică, acolo nu poate să facă rău unor milioane de bucureșteni, să-i țină în frig, să îi țină în parcuri care arată ca după bombardament, și așa mai departe Bucureștiul de astăzi. Cred că o candidatură comună va aduce această schimbare pe care o dorim cu toții la București, fără a ne întoarce la o situație în care Bucureștiul n-a arătat mult diferit”.El mai spune că în ceea ce privește susținerea Gabrielei Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei „este o decizie de nivel de conducere a celor două partide”.Quod erat demonstrandum!

CE PRABUSIRE! FATA LUI VADIM VANEAZA LOCUL LUI PIEDONE!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat marți candidatul pentru Primăria Sectorului 5 al Capitalei în persoana Lidiei Vadim Tudor.Lidia Vadim Tudor continuă astfel lupta politică patriotică a tatălui ei, reputatul Corneliu Vadim Tudor, și demonstrează că este o femeie curajoasă alegând să candideze pentru postul de primar al unui sector foarte greu, așa cum este Sectorul 5.Lidia Vadim Tudor a absolvit Colegiul Național ,,I.L. Caragiale” și a urmat apoi cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Spiru Haret. Are un master în Mass-Media și Comunicare. A urmat și cursurile Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității Spiru Haret și deține un master și în Psihologie Clinică și intervenție psihologică. Este, din 2015, redactor-șef al Revistei ,,România Mare”.Mihai Enache, candidatul AUR pentru Primăria Municipiului București, a afirmat că are încredere că lupta Lidiei va fi una cu succes pentru că știe că aceasta are în spate și o echipă foarte bună de consilieri.„Cunoaștem cu toții Sectorul 5 ca având două caracteristici eterne parcă: cel mai mic și cel mai sărac sector al Bucureștiului. În cariera mea din Administrație am avut o scurtă experiență la Primăria Sectorului 5 și am reușit să aflu atunci cât de mare este nevoia pentru investiții serioase și abordări serioase în sectorul 5. Am învățat că este nevoie de la regenerarea zonelor defavorizate celebre care ne au ne au făcut o publicitate negativă la nivel internațional, celebra Aleea Livezilor, zona Iacob Andrei, și am putea enumera mult mai multe, până la nevoia de readucere a farmecului cartierului Cotroceni sau a zonei centrale a sectorului. Am reușit să pregătesc în acea perioadă planuri de dezvoltare și proiecte de finanțare pentru multe proiecte care din păcate după opt ani sunt în continuare probabil prin sertarele din birourile Primăriei Sectorului 5. În Sectorul 5 avem școli care se închid pentru că sunt invadate de ploșnițe, iar asta reflectă o lipsă de investiții care durează de ani de zile în sector cu școli la care încep lucrările și care sunt abandonate practic trecând anii aglomerând școlile cu învățarea în două sau în trei schimburi. Este nevoie de o abordare serioasă și curajoasă, este nevoie de un primar care să nu se teamă de fondurile europene, este un alt element care a caracterizat administrația Sectorului 5 de mulți ani de zile”, a spus Mihai Enache. Mihai Enache a conchis spunând că: ”Este nevoie de un primar care să nu se teamă să își asume proiecte serioase, proiecte mari de investiții. În Sectorul 5 alegerea de AUR pentru cetățenii Sectorului 5 este Lidia Vadim Tudor”. Noi credem ca descendenta Tribunului se murdareste acceptand un post de primar de sector! Oare doar atat merita?

AFORISME

„Nu contează cât de lent mergi, atâta timp cât nu te oprești.” – Confucius

„Viața este ceea ce ți se întâmplă când ești ocupat să faci alte planuri.” – John Lennon

„Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Dacă iubești ceea ce faci, vei avea succes.” – Albert Schweitzer

„Dacă vrei să fii fericit, fii.” – Leo Tolstoy

„Eșecul este doar o oportunitate de a începe din nou, de data aceasta mai inteligent.” – Henry Ford

„Nu așteptați să faceți lucruri extraordinare. Faceți lucruri obișnuite extraordinar de bine.” – John W. Gardner

„Cea mai mare glorie nu este să nu cazi niciodată, ci să te ridici de fiecare dată când cazi.” – Confucius

„Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” – Mahatma Gandhi

„Nu poți controla tot ce ți se întâmplă, dar poți controla modul în care reacționezi la ceea ce ți se întâmplă.” – Epictet

„Dacă vrei să fii fericit, fii.” – Seneca

„Nu judeca o carte după copertă, ci după conținutul ei.” – Proverb

„Cea mai mare plăcere în viață este să faci ceea ce oamenii spun că nu poți face.” – Walter Bagehot

„Nu am eșuat. Am găsit 10.000 de moduri care nu funcționează.” – Thomas Edison

„Fii tu însuți; toți ceilalți sunt deja luați.” – Oscar Wilde

„Nu așteptați ocazia, creați-o.” – George Bernard Shaw

„Dacă vrei să ajungi undeva, gândește-te unde vrei să fii și mergi în acea direcție.” – J.P. Morgan

„Fii atât de bun încât sa nu te pot ignora.” – Steve Martin

„Nu am niciun secret de succes. Succesul se datorează pregătirii, muncii și învățării din eșecuri.” – Colin Powell

„Nu lăsa umbra trecutului să umbrească lumina viitorului.” – Unknow

„Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” – Mahatma Gandhi

„Nu așteptați ocazia, creați-o.” – George Bernard Shaw

„Nu am eșuat. Am găsit 10.000 de moduri care nu funcționează.” – Thomas Edison

„Fii atât de bun încât nu te pot ignora.” – Steve Martin

„Nu am niciun secret de succes. Succesul se datorează pregătirii, muncii și învățării din eșecuri.” – Colin Powell

„Nu lăsa umbra trecutului să umbrească lumina viitorului.” – Unknow

„Dacă vrei să construiești o navă, nu-i învăța pe oameni să adune lemne, ci fă-i să-și dorească nemărginitul ocean.” – Antoine de Saint-Exupéry

„În viață nu primești ceea ce meriți, primești ceea ce ai curajul să ceri.” – Oprah Winfrey

„Dificultățile întâlnite în drumul vieții pot fi uneori pașii necesari pentru a ajunge la cele mai bune lucruri.” – Unknown

„Adevărata măsură a unei persoane nu este dată de cât de multe au, ci de cât de mulți sunt dispuși să dea.” – Unknown

„Omul este atât de puternic încât poate schimba cursul istoriei, dar atât de fragil încât poate plânge din cauza unei priviri.” – Carlos Ruiz Zafón

„Nu căuta greșeli, caută soluții.” – Henry Ford

„Cel mai mare obstacol în calea succesului este teama de eșec.” – Sven Goran Eriksson

„Fericirea nu este ceva gata făcut. Vine din acțiuni.” – Dalai Lama

„Singurul mod de a face o treabă mare este să iubești ceea ce faci.” – Steve Jobs

„Nu aștepta să fii pregătit. Începe acum.” – Simon Sinek

„Când ai un vis, trebuie să-l protejezi. Dacă cineva îți spune că nu poți, spune-i că este greșit și du-te să-l faci.” – Will Smith

„Dacă vrei să cunoști un om, nu te uita la ce spune, ci la ceea ce face.” – Dalai Lama

„Cea mai mare glorie nu este să nu cazi niciodată, ci să te ridici de fiecare dată când cazi.” – Confucius

„Când îți place ceea ce faci, nu există munca grea.” – Wayne Gretzky

„Viața este ca o bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul, trebuie să te miști înainte.” – Albert Einstein

„Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” – Mahatma Gandhi

„Nu lăsa pe cineva să te spună că ești prea tânăr pentru a face ceva. Un vis mare nu are vârstă.” – Unknown

„Fiecare zi este o șansă de a face mai bine decât ziua precedentă.” – Unknown

„Nu contează câte greșeli faci sau cât de lent progresezi, important este să nu renunți niciodată.” – Confucius

„Succesul nu este final, eșecul nu este fatal: curajul de a continua este ceea ce contează.” – Winston Churchill

„Fă ceea ce poți, cu ceea ce ai, acolo unde ești.” – Theodore Roosevelt

„Succesul nu este definit de cât de mulți bani ai, ci de impactul pe care îl ai asupra altor vieți.” – Unknown

„Dacă vrei să zâmbești, găsește ceva care să te facă fericit și zâmbește pentru asta.” – Unknown

„Nu aștepta momentul perfect, ia momentul și fă-l perfect.” – Unknown

„Viața este ce se întâmplă când ești ocupat să faci alte planuri.” – John Lennon

„Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți.” – Iisus Hristos

„Cel mai bun mod de a prezice viitorul este să-l creezi.” – Abraham Lincoln

„Trăiește ca și cum ai muri mâine. Învață ca și cum ai trăi veșnic.” – Mahatma Gandhi

„Singurul lucru care ne stă în cale visurilor noastre este frica de a eșua.” – Paulo Coelho

„Nu există drum spre fericire, fericirea este drumul.” – Thich Nhat Hanh

„Singura constantă în viață este schimbarea.” – Heraclit

„Nu ești niciodată prea bătrân ca să-ți stabilești un nou scop sau să visezi un nou vis.” – C.S. Lewis

„Nu contează cât de încet mergi, atâta timp cât nu te oprești.” – Confucius

„Nu judeca o carte după copertă.” – George Bernard Shaw

„Cea mai bună cale de a te înveseli este să încerci să înveselești pe altcineva.” – Mark Twain

„Nu-ți pierde niciodată speranța.” – Nelson Mandela

„Nu te teme de eșec. Teama de a nu încerca este adevăratul eșec.” – John C. Maxwell

„Nu există nimic greșit în a fi diferit.” – Walt Whitman

„Cel mai bun mod de a prezice viitorul este să-l inventezi.” – Alan Kay

„Nu aștepta ca lucrurile să se îmbunătățească. Îmbunătățește lucrurile așteptând.” – Barack Obama

„Nu te plânge de întuneric. Aprinde o lumânare.” – Eleanor Roosevelt

„Fiecare zi este o nouă șansă de a face lucrurile bine.” – Oprah Winfrey

„Nu te teme de viață. Crede în viață.” – Paulo Coelho

„Nu ești niciodată prea bătrân ca să înveți ceva nou.” – Henry Ford

„Nu contează cine ești, contează ce faci.” – Bob Marley

„Nu uita niciodată să zâmbești.” – Charlie Chaplin

„Cel mai bun mod de a începe este să renunți la vorbă și să începi să faci.” – Walt Disney

„Nu te teme de perfecțiune. Nu o vei atinge niciodată.” – Salvador Dali

„Nu ești niciodată prea mic ca să faci o diferență.” – Greta Thunberg

„Nu te teme să visezi măreț.” – Ariana Huffington

„Viața nu este despre aștepta să treacă furtuna, ci despre învățarea cum să dansezi în ploaie.” – Vivian Greene

„Nu poți aștepta să-ți schimbi viața dacă nu ești dispus să faci schimbări.” – Roy T. Bennett

„Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Dacă îți place ceea ce faci, vei reuși.” – Albert Schweitzer

„Nu poți controla vântul, dar poți ajusta pânzele.” – Confucius

„Cea mai mare glorie nu este să nu cazi niciodată, ci să te ridici de fiecare dată când cazi.” – Confucius

„Dacă vrei să faci lumea un loc mai bun, ia în considerare să te uiți mai întâi în oglindă și să faci o schimbare în tine.” – Mahatma Gandhi

„Nu poți schimba direcția vântului, dar poți ajusta velele.” – Jimmy Dean

„Viața este ca o bicicletă. Pentru a menține echilibrul, trebuie să continui să mergi înainte.” – Albert Einstein

„Nu am eșuat. Am doar descoperit 10.000 de moduri care nu funcționează.” – Thomas Edison

„Fii tu însuți; toți ceilalți sunt deja luați.” – Oscar Wilde

„Dacă vrei să realizezi ceva în viață, trebuie să-ți depășești frica de a eșua.” – Ralph Waldo Emerson

„Nu poți aștepta să-ți schimbi viața dacă nu ești dispus să faci schimbări.” – Roy T. Bennett

„Nu poți alege cum să mori sau când. Poți alege cum să trăiești acum.” – Joan Baez

„Nu poți merge înainte dacă te uiți mereu înapoi.” – Colin Powell

„Cea mai mare plăcere în viață este să faci ceea ce alții spun că nu poți face.” – Walter Bagehot

„Nu aștepta să fii motivat. Fii disciplinat și motivarea va veni.” – Unknown

„Nu poți schimba direcția vântului, dar poți ajusta velele.” – Jimmy Dean

„Nu poți controla vântul, dar poți ajusta pânzele.” – Confucius

„Cea mai mare glorie nu este să nu cazi niciodată, ci să te ridici de fiecare dată când cazi.” – Confucius

„Viața este ca o bicicletă. Pentru a menține echilibrul, trebuie să continui să mergi înainte.” – Albert Einstein

„Nu am eșuat. Am doar descoperit 10.000 de moduri care nu funcționează.” – Thomas Edison

„Fii tu însuți; toți ceilalți sunt deja luați.” – Oscar Wilde

„Dacă vrei să realizezi ceva în viață, trebuie să-ți depășești frica de a eșua.” – Ralph Waldo Emerson

„Nu poți aștepta să-ți schimbi viața dacă nu ești dispus să faci schimbări.” – Roy T. Bennett

„Nu poți alege cum să mori sau când. Poți alege cum să trăiești acum.” – Joan Baez

“A trăi înseamnă să simți și să gândești, să suferi și să te bucuri. Orice altfel de viață înseamnă moarte.” – Vissarion Grigoryevich Belinski1.

“Viata și cu mine suntem două linii paralele care ne întâlnim în moarte.” – Emil Cioran1.

“Pe lume există o mulțime de lucruri de neînțeles, chiar și pentru mintea cea mai cuprinzătoare.” – Nikolai Gogol 1.

“Viata nu este ce ai trait, ci cum iti amintesti că ai trait și cum o povestești.” – Gabriel Jose Garcia Marquez 1.

“Doar două lucruri sunt infinite: universul și prostia umană, însă nu sunt sigur despre primul.” – Albert Einstein 1.

“Dimensiunea succesului tău este măsurată de puterea dorinței tale, de mărimea visului tău și de cum gestionezi dezamăgirile pe drumul către succes.” – Robert Kiyosaki 1.

“Destinul prinde formă în momentul în care iei o decizie.” – Anthony Robbins 1.

“Urmează cei 3 R: respect pentru tine, respect pentru alții, responsabilitatea pentru toate acțiunile tale.” – Dalai Lama 1.

“Viata omenească, ca un munte, are două coaste: pe una ne suim plini de junețe și de nădejde, ajungem pe culmea sa și, în virtutea vârstei, mândri de înălțarea la care am ajuns, stăm acum un minut; apoi, împinși de brațul cel puternic al timpului, suntem nevoiți să coborâm pe cealaltă coastă, care fiind mai repede și mai alunecoasă, iute ne aruncă la pământ.” – Gheorghe Asachi 1.

“Viata este o tragedie plină de bucurie.” – Bernard Malamud1.

“Viata este lucrul cel mai bun din câte s-au inventat vreodată.” – Gabriel Jose Garcia Marquez 1.

“Cel ce spune că e imposibil nu ar trebui să-l împiedice pe cel ce nu crede așa ceva.” – Albert Einstein 1.

“Nu există niciun motiv pentru care să nu-ți urmezi inima. Timpul tău este limitat, așa că nu-l pierde trăind viața altcuiva. Nu lăsa zgomotul opiniilor altora să-ți înăbușe vocea interioară.” – Steve Jobs 1.

“Uneori plătim mult mai mult pentru lucrurile pe care le primim pe gratis.” – Albert Einstein 1.

“Problema pe care o au oamenii nu este aceea că țintesc prea sus și eșuează, ci că țintesc prea jos și reușesc.” – Michelangelo 1.

“Privesc viata precum un pasager important de pe Titanic: s-ar putea să nu ajung la destinație, dar măcar merg la clasa întâi.” – Arthur Buchwald 1.

“A-ți fi frică de dragoste înseamnă a-ți fi frică de viata, iar când îți este frică de viata, ești pe trei sferturi mort.” – Bertrand Russell 1.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!