home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 28 de zile
FAPTUL DIVERS

STATI PE-APROAPE, ROMANI! PANA LA URMA, OM INTRA SI NOI IN SCHENGEN!

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a felicitat miercuri România pentru aderarea parţială la Schengen, spațiul de liberă circulație europeană. „Vă felicit pentru paşii importanţi făcuţi privind aderarea la Spaţiul Schengen”, a spus Charles Michel, în conferința de presă comună cu președintele Klaus Iohannis, susținută miercuri la Palatul Cotroceni.„Sunt convins că veţi face paşi suplimentari în acest sens. S-a făcut acest progres foarte mare. Puteţi conta şi de acum încolo pe sprijinul meu”, a spus Charles Michel.Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, se află la Bucureşti pentru discuţii privind Agenda Strategică a UE pentru următorii cinci ani. El va discuta pe acest subiect cu preşedintele Iohannis, prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban şi prim-ministrul Croaţiei, Andrej Plenkovic.El a spus că Uniunea Europeană și-a „învățat lecțiile” după ce a trecută prin „dificultăţi extraordinare: şi pandemia, şi clima, şi criza enegetică, şi multe incertitudini”, dar că s-au făcut progrese în ceea ce priveşte extinderea UE şi s-a ajuns la decizii foarte importante”Charles Michel a spus că prioritățile UE sunt acum securitatea şi apărarea. „Intenţionăm să identificăm instrumentele necesare pentru investiţii”, a spus șeful Consiliului European care a făcut un apel la țările UE să fie „mai responsabile pentru propria lor securitate”. Noi zicem ca nu ne apuca anul 4000 in afara Schengen!

IOHANNIS O TINE PE-A LUI!

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu intenţionează să se retragă din cursa pentru șefia Alianței Nord-Atlantice și nici să negocieze pentru o altă funcţie la nivel european. El a apreciat că șansele sale sunt în continuare rezonabile, în ciuda susținerii publice acordate deja de alte țări membre NATO pentru premierul olandez Mark Rutte.„Nu intenţionez nici să mă retrag, nici să negociez altceva. Mă concentrez pe NATO. Şi da, sunt câteva afirmaţii în spaţiul public. În continuare consider că şansele mele sunt rezonabile”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă comună susținută la Cotroceni cu șeful Consiliului European, Charles Michel.Întrebat dacă vede în Iohannis un potențial succesor la șefia Consiliului European, Charles Michel a evitat un răspuns, tot așa cum a spus că nu se poate pronunța cu privire la șefia NATO, la care aspiră președintele român.„Domnul Iohannis are deja un rol foarte important în Consiliul European. Ajută foarte mult la construirea de punţi între ţările membre şi îmi exprim, pe această cale, recunoştinţa pentru rolul pe care l-a jucat şi până acum în Consiliul European. Însă, chestiunea NATO nu este una în care să mă pot pronunţa. Vor avea loc nişte alegeri şi liderii se vor pronunţa”.Washingtonul a anunțat marți, prin vocea ambasadoarei Statelor Unite la NATO, că susține candidatura premierului olandez Mark Rutte la conducerea Alianței Nord-Atlantice.Julianne Smith a declarat că Statele Unite îl susțin „pe deplin” pe Mark Rutte pentru postul de secretar general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), deși îl apreciază pe „prietenul nostru” Klaus Iohannis.Oficialul american a ținut să precizeze că ambasadorii celor 32 de țări membre sunt încă în „toiul căutării” unui succesor pentru Jens Stoltenberg și dezbat argumentele pe care fiecare dintre candidați le are.Ea a preconizat ca o decizie privind noul șef al NATO ar putea fi luată până la summitul NATO de la Washington.Decizia privind șefia NATO se ia doar în unanimitate.Decat sa astepte ca mortul colacul, mi bine s-ar interesa la Glovo de un loc de munca! E alergatura multa, dar ai mancarea asigurata, daca stii sa ciupesti din fiecare comanda cate un pic!

REMORCHERE IMPOTMOLITE IN FRAUDA

12 percheziții au avut loc miercuri în Galați și Constanța, într-o anchetă care vizează funcționari publici. Investigația Parchetului European urmărește o presupusă fraudă legată de achiziționarea, cu bani europeni, a două remorchere pentru Delta Dunării de Jos.Trei percheziții au fost loc miercuri dimineață (27 martie) în trei instituții publice – una în județul Galați și două în județul Constanța.Alte șapte percheziții au fost făcute la locuințele funcționarilor publici care lucrează pentru Administrației Fluvială a Dunării de Jos Galați (AFDJ) și Autoritatea Navală Română (ANR), iar două descinderi au avut loc la firme private, conform unui comunicat al Parchetului European.Funcționarii sunt acuzați că ar fi modificat caietul de sarcini al unei licitații cu bani din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) pentru cumpărarea a două remorchere polivalente, în valoare totală de peste 35,14 milioane de lei (aproximativ 7 milioane EUR).Cele două remorchere nu au putut fi folosite pe fluviu niciodată, spun procurorii europeni, pentru că aveau pescajul prea mare pentru Dunăre.Comision sa iasa ca restul nu conteaza!

CAND UNII N-AU CE MANCA, ALTI DESPICA FIRUL IN PATRU…

Aproape 60 de tipuri de etichete cu dată apar pe alimentele și băuturile din magazinele alimentare din SUA, dar puține dintre ele transmit informații utile despre calitate sau siguranță. Mesajele contradictorii îi derutează pe americani de zeci de ani și se estimează că sunt responsabile pentru aproximativ 7% din cele 78 de milioane de tone de alimente irosite în întreaga țară, a declarat ReFed, o organizație nonprofit națională, scrie Business Insider.
“Consumatorii atribuie etichetelor cu date mai mult sens decât ar trebui”, a declarat pentru Business Insider Tori Oto, cercetător clinic la Harvard Law School Food Law and Policy Clinic. “Nu există nicio reglementare federală privind etichetele cu data. Este un mozaic de stat, sau rămâne la discreția producătorilor ce formulare să folosească”. Clarificarea confuziei ar putea reduce risipa de alimente, ar economisi bani și ar ajuta la combaterea crizei climatice.Gospodăriile casnice sunt responsabile pentru majoritatea deșeurilor alimentare din SUA, iar Departamentul de Agricultură al SUA a estimat că o familie medie de patru persoane pierde aproximativ 1 500 de dolari pe an din cauza alimentelor neconsumate.Între timp, conform EPA, alimentele în stare de putrefacție reprezintă aproximativ 58% din emisiile de metan din depozitele de deșeuri. Oto a declarat că etichetele ar trebui reduse la două opțiuni: “a se consuma de preferință până la” pentru a indica calitatea produsului și “a se consuma până la” pentru a semnala momentul în care produsul nu trebuie consumat. Oto a mai spus că ar trebui să existe o campanie de educare a consumatorilor pentru a aborda această problemă. Într-un sondaj realizat în aprilie 2016 în rândul adulților americani, mai mult de o treime dintre aceștia au declarat că, de obicei, aruncă alimentele la gunoi dacă acestea se apropie sau au depășit data de expirare indicată pe ambalaj.Mulți membri ai Congresului au sponsorizat o legislație, cunoscută sub numele de Food Date Labeling Act of 2023, care ar impune producătorilor să folosească doar “a se consuma de preferință dacă este folosit până la” și “a se consuma până la”. Proiectul de lege are, de asemenea, sprijinul a cel puțin 20 de comercianți cu amănuntul și branduri, inclusiv Whole Foods, Amazon, Kroger, Walmart și Nestlé – companiile au semnat o scrisoare adresată legislatorilor în februarie, încurajându-i să adopte proiectul de lege. Copiii saraci din Africa si Asia nu s-ar mai uita la etichete!

WHATS-APP E IN CORZI

Unul dintre cele mai folosite servicii de mesagerie are probleme la accesare.Populara aplicație de mesagerie WhatsApp este indisponibilă pentru mai mulți utilizatori din întreaga lume. Cei care au încercat să se conecteze la aplicație sau la WhatsApp web – versiunea pentru browser – au primit un mesaj de eroare care spunea că serviciul nu este disponibil în prezent.În doar câteva minute de la primele semne că nu funcționează, mii de persoane au raportat problema pe Downdetector, un site popular care urmărește întreruperile web. Site-ul a arătat o creștere a numărului de utilizatori care au încercat să folosească WhatsApp, dar s-au confruntat cu o problemă.Jale mare, fratilor! Cum vor stii prietenii ce-am mancat la pranz?

CUGETARI

“Nimic nu s-a întâmplat cu adevărat până ce a fost consemnat.” – Virginia Woolf1.

“Istoria oamenilor devine din ce în ce mai mult o întrecere între educație și catastrofă.” – Herbert George Wells1.

“Istoria este doar o listă de surprize. Poate numai să ne pregătească să fim surprinși din nou.” – Kurt Vonnegut1.

“Istoria este știința a ceea ce nu se întâmplă de două ori.” – Paul Valéry1.

“Cauza, și nu moartea, creează martirul.” – Napoleon Bonaparte2.

“Șansa este providență aventurierilor.” – Napoleon Bonaparte2.

“O scrisoare de dragoste: Napoleon către Josephine.” – Napoleon Bonaparte2.

“Printre cei cărora le displace opresiunea, mulți le place să oprime.” – Napoleon Bonaparte2.

“Istoria este stiinta a ceea ce nu se intampla de doua ori.” – Paul Valéry3.

“Când o ușă se închide, o alta se deschide.” – Alexander Graham Bell.

“Nu contează cât de lent mergi, atâta timp cât nu te oprești.” – Confucius.

“Cunoașterea este putere.” – Francis Bacon.

“Fiecare acțiune are o reacție egală și opusă.” – Isaac Newton.

“Dacă vrei să fii fericit o oră, bea un pahar de vin. Dacă vrei să fii fericit o zi, călărește. Dacă vrei să fii fericit o săptămână, călătorește. Dacă vrei să fii fericit o viață întreagă, iubește.” – Proverb japonez.

“Nu judeca o carte după copertă.” – Proverb popular.

“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” – Mahatma Gandhi.

“Omul este omului un lup.” – Plautus.

“Adevărul este rar, dar dreptatea este și mai rară.” – Charles Caleb Colton.

“Nu poți să oprești valurile, dar poți să înveți să surfi.” – Jon Kabat-Zinn.

„Un om de succes este cel care poate pune o bază solidă cu cărămizi pe care alții le-au aruncat în el.” – David Brinkley

„Dacă treci prin iad, continuă să mergi.” – Winston Churchill

„Ceea ce ni se par a fi încercări amare sunt adesea binecuvântări deghizate.” – Oscar Wilde

„Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua în care te-ai născut și ziua în care ai aflat de ce.” – Mark Twain

„De multe ori este nevoie de mai mult curaj să faci ceea ce este bine decât frica de a face ceea ce este greșit.” – Abraham Lincoln

„Pe măsură ce îmbătrânești, vei descoperi că ai două mâini, una pentru a te ajuta pe tine și cealaltă pentru a-i ajuta pe ceilalți.” – Audrey Hepburn

„Dacă acțiunile tale îi inspiră pe ceilalți să viseze mai mult, să învețe mai mult, să facă mai mult și să devină mai mult, atunci ești cu adevărat un lider.” – John Quincy Adams

„Cel mai mare risc nu este să nu riști deloc… Într-o lume care se schimbă foarte repede, singura strategie care îți garantează eșecul este neasumarea riscurilor.” – Mark Zuckerberg

„Traiești o singură dată, dar dacă faci lucrurile așa cum trebuie, o singură dată este de ajuns.” – Mae West

„Succesul este atins cel mai adesea de cei care nu știu că eșecul este inevitabil.” – Coco Chanel

„Dacă nu ești dispus să riști neobișnuitul, va trebui să te mulțumești cu banalul.” – Jim Rohn

„Invată din ieri, trăiește pentru astăzi și speră pentru ziua de mâine. Cel mai important lucru este să nu încetezi niciodată să te întrebi.” – Albert Einstein

„Toate visele noastre pot deveni realitate dacă avem curajul să le urmăm.” – Walt Disney

„Odată ce ai ales speranța, totul este posibil.” – Christopher Reeve

„Cele mai bune și mai frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute sau atinse. Trebuie să le simți cu inima.” – Helen Keller

„Mintile luminate discută idei; mintile mediocre discută evenimente; mintile mici discută oameni.” – Eleanor Roosevelt

„Există două tipuri de oameni care îți vor spune că nu poți face o diferență în această lume. Cei care se tem să încerce și cei care se tem că vei reuși.” – Ray Goforth

„Odată ce ai ales speranța, totul este posibil.” – Christopher Reeve

„Cele mai bune și mai frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute sau atinse. Trebuie să le simți cu inima.” – Helen Keller

„Mintile luminate discută idei; mintile mediocre discută evenimente; mintile mici discută oameni.” – Eleanor Roosevelt

„Cogito, ergo sum.” – „Gândesc, deci exist.” – René Descartes

„Carpe diem.” – „Trăiește clipa.” – Horatius

„In vino veritas.” – „În vin, adevărul.” – Plinius cel Bătrân

„Amor vincit omnia.” – „Dragostea învinge totul.” – Virgiliu

„Sapere aude.” – „Îndrăznește să gândești.” – Immanuel Kant

„Eureka!” – „Am găsit-o!” – Arhimede

„Homo sum, humani nihil a me alienum puto.” – „Sunt om, nimic din ceea ce este uman nu-mi este străin.” – Terențiu

„Dum spiro, spero.” – „Cât timp respir, sper.” – Cicero

„Veni, vidi, vici.” – „Am venit, am văzut, am învins.” – Iulius Cezar

„Cogito ergo sum.” – „Gândesc, deci exist.” – René Descartes

„Alea iacta est.” – „Zarurile sunt aruncate.” – Iulius Cezar

„Mens sana in corpore sano.” – „Minte sănătoasă într-un corp sănătos.” – Iuvenal

„Omnium rerum principia parva sunt.” – „Toate lucrurile au începuturi mici.” – Cicero

„Non scholae, sed vitae discimus.” – „Nu pentru școală, ci pentru viață învățăm.” – Seneca

„Fortuna audaces iuvat.” – „Norocul îi ajută pe curajoși.” – Virgiliu

„Tempus fugit.” – „Timpul fuge.” – Virgiliu

„Audentes fortuna iuvat.” – „Norocul îi ajută pe cei îndrăzneți.” – Ennius

„Si vis pacem, para bellum.” – „Dacă vrei pace, pregătește-te de război.” – Vegetius

„De gustibus non est disputandum.” – „Despre gusturi nu se discută.” – Latin proverb

„Per aspera ad astra.” – „Prin dificultăți către stele.” – Seneca

  • Gândesc, deci exist.” – René Descartes
  • „Singurul lucru necesar pentru ca răul să triumfe este ca oamenii buni să nu facă nimic.” – Edmund Burke
  • „Mă gândesc, deci exist.” – René Descartes
  • „Tot ce este necesar pentru ca răul să triumfe este ca oamenii buni să nu facă nimic.” – Edmund Burke
  • „Am un vis.” – Martin Luther King Jr.
  • „Singura modalitate de a face o muncă grozavă este să iubești ceea ce faci.” – Steve Jobs
  • „La final, ne vom aminti nu de cuvintele dușmanilor noștri, ci de tăcerea prietenilor noștri.” – Martin Luther King Jr.
  • „Viața neexaminată nu merită trăită.” – Socrate
  • „Nu sunt de acord cu ceea ce spui, dar voi apăra până la moarte dreptul tău de a spune asta.” – Voltaire
  • „Cea mai mare glorie în viață constă nu în a nu cădea niciodată, ci în a te ridica de fiecare dată când cazi.” – Nelson Mandela
  • „Am venit, am văzut, am învins.” – Iulius Cezar
  • „A fi sau a nu fi, aceasta este întrebarea.” – William Shakespeare
  • „Dă-mi libertate sau dă-mi moarte!” – Patrick Henry
  • „Singura adevărată înțelepciune constă în a ști că nu știi nimic.” – Socrate
  • „Nu am nimic de declarat în afara geniului meu.” – Oscar Wilde
  • „Singurul lucru de care trebuie să ne temem este frica însăși.” – Franklin D. Roosevelt
  • „Poate nu sunt de acord cu ce spui, dar voi apăra până la moarte dreptul tău de a spune asta.” – Voltaire
  • „Nu supraviețuiește cel mai puternic sau cel mai inteligent, ci cel mai receptiv la schimbare.” – Charles Darwin
  • „A greși este omenesc, a ierta este divin.” – Alexander Pope
  • „Dacă vrei să-ți faci dușmani, încearcă să schimbi ceva.” – Woodrow Wilson

„Omul este măsura tuturor lucrurilor.” – Protagoras

„Iubirea este mai puternică decât moartea.” – Tristan și Isolda

„Cunoaște-te pe tine însuți.” – Socrate

„Prietenia este o singură suflet care locuiește în două trupuri.” – Aristotel

„Tot ce este curge.” – Heraclit

„Nu există nimic nou sub soare.” – Eclesiastul

„Adevărul te va elibera.” – Iisus Hristos

„Ignoranța este putere.” – George Orwell

„Cel mai bun mod de a prezice viitorul este să îl creezi.” – Abraham Lincoln

„Speranța moare ultima.” – Proverb românesc

„Nu există drum spre fericire, fericirea este drumul.” – Thich Nhat Hanh

„Cel care nu are curaj să-și asume riscuri nu va realiza nimic în viață.” – Muhammad Ali

„Trăiește clipa prezentă.” – Buddha

„Nimic nu este mai puternic decât o idee căreia i-a venit timpul.” – Victor Hugo

„Omul este un animal rațional.” – Aristotel

„Ceea ce nu te omoară te face mai puternic.” – Friedrich Nietzsche

„Nu poți face o omletă fără să spargi ouă.” – Proverb englezesc

„Lumea este a celor care îndrăznesc.” – Alexandre Dumas

„Fericirea nu este ceva gata făcut, ea vine din faptele tale.” – Dalai Lama

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!