home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 21 de zile
FAPTUL DIVERS

PROSTANACUL NU STIE NICI SA PLAGIEZE!

PressOne vă prezintă, astăzi, probele care demonstrează că Mircea Geoană a plagiat prin traducere, fără vreun fel de atribuire și fără ghilimele, zeci de pagini din rapoartele anuale prezentate Congresului SUA de președinții americani Bill Clinton și George W. Bush;În 2005, după 12 ani de studii doctorale, Mircea Geoană – în prezent secretar general adjunct al NATO și potențial candidat la prezidențialele din toamnă – a susținut la ASE o teză de doctorat despre integrarea României în structurile euro-atlantice în care subiectul central este comprimat în 1,4% din totalul lucrării;Deși posesor al unei experiențe valoroase, nemijlocite, privind tema pe care și-a ales-o, Geoană – care a fost ambasador al României la Washington și apoi ministru de externe al României – nu menționează în teză nici măcar momentele-cheie, de manual, din etapele de aderare la NATO și UE;Vai de capul lui!Nici sa plagieze fara sa se poata dovedi n-a fost in stare!

DUMNEZEU NE COACE LA FOC MIC!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, atenţionări Cod galben de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă şi disconfort termic ridicat, valabile pe 1 şi 2 iulie, la început în peste trei sferturi din ţară, apoi în zone din 14 judeţe.Conform prognozei de specialitate, luni, în Crişana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală şi în Moldova se vor înregistra temperaturi extrem de mari pentru această dată, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.Puneti deoparte ceva caldura pentru la iarna!

AI INTERNET, AI LUAT BACUL!

Scandal de proporții la Bacalaureat 2024! Subiectele la proba scrisă de Limba și literatura română au apărut pe internet imediat după începerea probei.Subiectele de la Română apărute în spațiul online ar fi fost fotografiate și trimise pe internet dintr-un centru de examen din Gorj. În documentele ce par a fi fost fotografiate cu o camera de corp, pe care cineva a încercat să șteargă indicativul centrului de examen și numele județului, apar subiectele cu watermark „Gorj – 2783”, anunță edupedu. Inspectoratul școlar a declanșat o anchetă în acest caz, potrivit reprezentanților instituției.Nu se știe, deocamdată, cine este vinovat de scurgearea de informații.În acest moment  s-a deschis o anchetă, iar vinovatul urmează să fie depistat cu ajutorul sistemului de supraveghere video și audio amplasat în sălile de examen.Bacalaureat 2024. Subiectele la Limba românăLa primul subiect au primit un text la prima vedere din Gabriel DImiseanu „În vizită la Tudor Arghezi” din vol. „Amintiri și portrete”.La Subiectul III de la profil real candidații au de făcut un eseu de 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unei nuvele studiate. Acestea sunt două la număr: „Moara cu Noroc” și „Alexandru Lăpușneanul”.Uite ca exista un Dumnezeu al lenesilor care n-au invatat si vor sa ia Bacul!

DESI NU-I SIGUR CA VA CANDIDA, GEOANA E PE PRIMUL LOC!

Mircea Geoană conduce clasamentul încrederii, 33,4% dintre toți participanții la sondaj declarând că au încredere destul de multă în secretarul adjunct al NATO.Acesta este urmat de Nicușor Dan cu 26,2% și de Marcel Ciolacu, cu 23,6%. Clasamentul este continuat de Nicolae Ciucă, cu 21,4% și, cu o mică diferență, de Elena Lasconi, care a obținut un punctaj de 21,3%.Diana Șoșoacă se regăsește pe această listă cu 20,2%,  clasamentul fiind încheiat de George Simion și de Kelemen Hunor.Depinde totul de cine si in ce scop a comandat sondajul!

BIDEN INCA VISEAZA! SA-L TREZEASCA CINEVA!

Președintele american Joe Biden i-a asigurat pe donatorii democrați că încă mai poate câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie împotriva lui Donald Trump, după ce prestația sa slabă la dezbaterea electorală televizată cu contracandidatul său alimentat îngrijorarea cu privire la candidatură, notează BBC.Președintele, în vârstă de 81 de ani, a participat sâmbătă la o serie de evenimente de strângere de fonduri în New York și New Jersey și și-a apărat prestația avută la dezbaterea de la CNN.Biden a declarat, la unul dintre evenimente: „Nu am avut o noapte grozavă, dar nici Trump„. „Vă promit că vom câștiga aceste alegeri”, a mai spus el.Fosta președintă democrată a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a declarat că prestația lui Biden la dezbatere „nu a fost grozavă”, în timp ce fostul său director de comunicare, Kate Bedingfield, a calificat-o drept „foarte dezamăgitoare”.Președintele a declarat că le înțelege îngrijorarea, dar a promis să lupte mai mult. Guvernatorul democrat din New Jersey, Phil Murphy, a participat la strângerea de fonduri alături de Biden și de Prima Doamnă – și i-a spus dlui Biden „suntem cu toții alături de dvs. 1 000%”.El, saracul, n-are nicio vina!De vina sunt cei care-l imping in fata, in loc sa-l duca la un azil!

CU POLITISTII AMERICANI SE GLUMESTE O SINGURA DATA!

Poliția din New York a împușcat un băiat de 13 ani după ce a fugit de poliție în timp ce ținea în mână un pistol de jucărie, au anunțat autoritățile, notează BBC.Potrivit informațiilor, ofițerii i-au oprit pe Nyah Mway și pe un alt copil de 13 ani vineri seară, deoarece cei doi se potriveau cu descrierile suspecților căutați pentru jafurile recente din Utica,În timp ce ofițerii i-au chestionat pe băieți, Nyah Mway a fugit. Șeful poliției din Utica, Mark Williams, a spus că poliția a descoperit ceea ce „părea a fi o armă”.Unul dintre ei l-a pus la pământ pe copil, iar în timpul „luptei de la pământ”, un alt ofițer a tras un singur glonț în pieptul copilului. El ar fi primit primul ajutor la fața locului, însă a murit, ulterior, la spital.Nimic surprinzator in aceasta stire!

PUTIN UMOR

. Doi turisti escaladeaza munţii.

Deodată, unul dispare.

Celalalt striga speriat:

 – Unde esti? ai căzut în prăpastie?

 – Daaaa… – Ai patit ceva? – Nuuuu…

– Vin sa te scot; e adîncă prăpastia?

 – Încă n-am ajuns…

  1. Intr-un magazine cu articole sportive o femeie cumpara: un trening, o sepcuta, o pelerina de ploaie si o pereche de ochelari de soare. La casa, un tip beat din spatele ei se uita la produse si spune: – Tu esti, mai mult ca sigur, singura. Femeia, contrariata: – Da, si cum ti-ai dat seama? Betivul, clatinandu-se: – Pentru ca esti urata!
  1. Soţul bucuros işi întreabă nevasta: – Ce ai face dacă aş câştiga la Loto? – Aş lua jumătate şi te-aş părăsi, răspunde soţia. – Perfect, spune el. Am câştigat 2 dolari…

– Deci, ați văzut cum criminalul a strangulat-o pe soacra dvs.?
– Da, domnule judecător, asta am văzut.
– De ce nu i-ați ajutat?
– Am vrut, dar am văzut că se descurcă singur, așa că am decis să nu intervin.

Sună la ușă. Șeful familiei deschide ușa. Pe prag se află soacra.
Bărbatul, fără entuziasm:
– Salut, mami. Rămâi mult la noi?
– Da, până vă fac nervi.
– Ce, așa de repede? Măcar un ceai să bei?

– Soacra mea a fost mușcată de un câine ieri.
– Și cum îi merge soacrei tale?
– Soacrei îi merge bine, dar câinele a murit.

La o competiție de aruncat ciocanul, un sportiv îi spune celuilalt:
– Astăzi trebuie să mă străduiesc, soacra mea stă pe tribună.
– Nu te strădui, tot nu o vei nimeri.

Soacra stă pe canapea. Deasupra capului ei atârne un ceas antichizat și masiv. Când soacra se ridică, ceasul cade.

  • Ești mereu în întârziere! – spune ginerele iritat.

Soacra își povestește visătoare trecutul fiului ei dispărut:
– Când eram tânără, eram proastă, naivă și foarte urâtă.
Ginerele:
– Mami, te-ai menținut minunat!

Două prietene discută între ele:
– Ce faci sâmbătă?
– În aer liber, eu îl las pe fiul meu să zboare un dragon. Și tu?
– La fel. O duc pe soacra la aeroport.

Tatăl și fiul stau pe plajă, iar soacra care înoată începe să se înece.
Fiul: – Tata, uite, bunica noastră ne salută cu mâinile!
– Răspunde-i la salut!

Azi am cules trei găleți de ciuperci pentru soacra mea în pădure.
– Dar dacă sunt otrăvitoare?
– Ce înseamnă „dacă”?!!

Un mafiot îi spune celuilalt:
– Am un vis. Să jefuiesc o bancă și să las amprentele soacrei mele…

– Cum poți să te cerți constant cu soția ta și în același timp să-ți respecți soacra?
– Ea era hotărâtă să nu ne căsătorim.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!