home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 15 zile
FAPTUL DIVERS

Pepenele suspect: ANF în misiune de detectare a pesticidelor!

Pepenii românești sub lupă pentru pesticide – probe la tot pasul!

Ministerul Agriculturii a anunțat că, începând de luni, 8 iulie, Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF) va începe verificarea pepenilor românești pentru a descoperi dacă sunt contaminați cu pesticide. Într-o mișcare demnă de Sherlock Holmes, până la sfârșitul lui august, 186 de probe de pepeni vor fi analizate în detaliu. Operațiunea „Pepenele românesc” vine după ce s-a încheiat misiunea „Cireașa și Căpșuna”, demonstrând că ANF ia în serios sănătatea noastră și integritatea pieței fructelor și legumelor.NR „Pepenii români, sub lupa Big Brother: ANF lansează operațiunea ‘Detectivul Verde'”
Autoritatea Națională Fitosanitară se apucă de spionaj fructicol! Începând de luni, agenții secreți ai ANF vor avea misiunea de a descoperi cele mai suculente și nepesticizate pepene din România. Se zvonește că vor fi recrutați și câțiva viermi patrioți pentru a testa calitatea din interior!

Prăjeală maximă: cod galben de caniculă în jumătate de țară

 Meteorologii ne sfătuiesc să rămânem la umbră și să evităm topirea.

Meteorologii au emis un Cod Galben de caniculă care va pune la încercare rezistența românilor din nouă județe din vestul și sudul țării. Duminică ne va găsi fierbând la 35-36 de grade Celsius, iar luni, valul de căldură va acoperi mai bine de jumătate din țară. Așadar, pregătiți-vă pălăriile de soare și nu uitați să hidratați din plin! NR.”Căldura lovește din nou: Românii, transformați în cuptoare ambulante!”
Meteorologii au dat alarma: jumătate din țară se va transforma într-un grătar uman! Recomandările experților includ transformarea fântânilor arteziene în piscine publice și purtarea de cuburi de gheață în buzunare. Indicele temperatură-umezeală amenință să topească și termometrele!

Papa Francisc: „Democrația e bolnavă, hai s-o tratăm!

 Suveranul Pontif cheamă catolicii la acțiune pentru a vindeca democrația.

La cea de-a 50-a Săptămână Socială a Catolicilor din Italia, Papa Francisc a ținut un discurs emoționant în fața a 1.200 de participanți. El a descris democrația globală ca având „inima rănită” și a îndemnat catolicii să devină vocea celor neauziți. Suveranul a subliniat că indiferența este un cancer al democrației și a cerut implicare activă pentru a da sens real acestui termen adesea manipulat.

Barcelona: Stop invaziei turistice!

Locuitorii spun „Ajunge!” în fața valului de turiști.

Sâmbătă, mii de locuitori din Barcelona au protestat împotriva supraturismului care sufocă orașul. Aproximativ 2.800 de manifestanți au cerut limitarea turismului excesiv care face viața localnicilor insuportabilă. Sub deviza „Ajunge! Să punem limite turismului!”, aceștia au solicitat un nou model economic pentru metropola catalană, aflată pe locul doi în topul destinațiilor turistice mondiale.

 Drog-testul care „citește” și răceala: probleme pentru șoferi

 Medicamentele pentru răceală pot da rezultate fals pozitive la drug-test.

Dr. Ioana Stăncel avertizează că anumite energizante și medicamente pot duce la rezultate fals pozitive la testele antidrog. Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prevede reținerea permisului de conducere dacă un șofer refuză testarea, dar rezultatele pot fi greșite până la 20% din cazuri. Așadar, șoferii cu răceală ar putea ajunge să aibă probleme nedorite cu legea.”Atenție, șoferi! Răceala voastră ar putea să vă lase fără permis!”
Experții avertizează: Nurofen-ul s-ar putea să vă transforme în Pablo Escobar în ochii poliției! Se recomandă șoferilor să poarte măști chirurgicale și să strănute doar în direcția opusă aparatelor Drug-test.

Joe Biden și întrebările „ajutătoare”

Scandalul întrebărilor sugerate agită apele campaniei.

Doi jurnaliști americani au dezvăluit că echipa lui Joe Biden le-a oferit întrebările în avans pentru un interviu. Campania președintelui a promis să pună capăt acestei practici controversate. În plin dezbateri despre capacitatea lui Biden de a concura cu Donald Trump, echipa sa a transmis că de acum înainte jurnaliștii vor fi liberi să pună orice întrebări doresc, fără sugestii din partea lor.NR.”Casa Albă lansează noul joc ‘Ghicește întrebarea lui Biden'”
Jurnaliștii americani, surprinși să descopere că intervievarea președintelui vine cu instructiuni de asamblare! Casa Albă promite că de acum înainte, interviurile vor fi la fel de imprevizibile ca vremea din aprilie.

Sărut costisitor: ciclistul Julien Bernard amendat pentru un moment romantic!

Dragostea în timpul cursei i-a adus o amendă de 200 de franci elvețieni.

Julien Bernard, ciclist francez, a fost amendat pentru că și-a sărutat soția în timpul Turului Franței. Uniunea Ciclistă Internațională a considerat gestul ca fiind un „comportament indecent” și l-a sancționat cu 200 de franci elvețieni. Bernard și-a cerut scuze, dar a declarat că ar plăti amenda „în fiecare zi” pentru a retrăi acel moment romantic.NR.”UCI declară război dragostei: Sărutul, noul doping al Turului Franței” Julien Bernard, primul ciclist amendat pentru exces de afecțiune publică! UCI consideră că sărutul soției poate oferi un avantaj neloial, furnizând ciclistului o doză letală de adrenalină și fericire. Următorul pas: interzicerea zâmbetelor pe podium!

PUTIN UMOR

Dragostea

– Iubitule, descrie dragostea pe care mi-o porți.
– E ca şi cum aş număra stelele.
– Oaauu!… Adică infinită?
– Nu, pierdere de vreme.

La portile Raiului

În rai, sosește un preot, unde este întâmpinat de câțiva îngeri care îi oferă o primire politicoasă.
La scurt timp după, sosește un șofer de autobuz beat. Intrarea lui este întâmpinată cu o mare sărbătoare, completată cu focuri de artificii și chiar și Dumnezeu însuși vine să-l întâmpine.
Nedumerit, preotul se apropie de Dumnezeu și spune
– Iartă-mă, Doamne, dar mi-am dedicat toată viața slujirii bisericii și numelui tău. De ce este primirea mea atât de modestă în comparație cu acest om?
Dumnezeu zâmbește și îi răspunde:
– Fiul meu, în timpul predicilor tale, lumea dormea. Cu toate acestea, când acest om a conducea pe străzi, oamenii s-au rugat cu o ardoare mai mare ca niciodată.

Cat costa

– Cat costă rochia aceea verde?
– 150 de lei, doamnă!
– Vai! Dar cea albastră?
– Vai, vai!

Nici dumneata

Doctorul:
– Nu-mi place deloc cum arătaţi.
Pacienta:
– Ei, doctore, nici dumneata nu eşti cine ştie ce frumuseţe!

Pedeapsa

Trei colege de serviciu discutau despre şeful lor, în pauza de cafea, fiind foarte supărate pe el.
Prima zice:
– I-am pus sare în zaharniţă.
A doua spune:
– I-am zgâriat maşina.
A treia spune:
– I-am înţepat cu un ac toate prezervativele din sertar.
Imediat, primele două leşină!

O scuză bună

Un ofițer de poliție încearcă să oprească o mașină pentru viteză, iar tipul își crește treptat viteza până depășește 150 km.
Bărbatul realizează în cele din urmă că nu poate scăpa și în cele din urmă oprește.
Polițistul se apropie de mașină și zice:
– A fost o zi lungă și tura mea aproape s-a terminat, așa că dacă poți să-mi dai o scuză bună pentru comportamentul tău, te las să pleci.
Tipul se gândește câteva secunde și apoi spune:
– Soția mea a fugit cu un polițist în urmă cu aproximativ o săptămână. M-am gândit că ai putea fi acel tip care încearcă să mi-o dea înapoi!

În liniște

La dentist:
– Domnule doctor, aţi uitat că de 3 minute stau cu limba scoasă?, zice pacienta iritată.
– N-am uitat, vreau doar să-ţi scriu reţeta în linişte.

Grăbit în trafic

Un poliţist opreşte un şofer vitezoman:
– Ştii, am avut presimţirea că o să dau o amendă astăzi. De-aia te-am şi aşteptat aici toată ziua.
– Păi… Am venit cât de repede am putut.

La fel ca înainte

Soţia îi spune soţului :
– Să ştii că nu mai înţeleg! Înainte erai fericit dacă reuşeai să mă vezi măcar câteva minute pe zi!
Soţul:
– Şi acum la fel…

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!